Forum konie »

Ogłowia

Raven poczekaj do niedzieli 😀iabeł:

Jacsona tranzelkę miałam w rękach i jak dla mnie masakra - lakierowany, skóropodobny twór.
to mnie troche zmartwiłyście tym Jacsonem ;-)

bo planowałam jechac dziś kupić tego jacsona calypso, ale chyba i tak się przejadę i zobaczę czy mi się na żywo też spodoba ;-) 80zł jest warte to ogłowie?
nie lepiej jeszcze troche uzbierac i kupic cos lepszego?
manta a za 80 mozesz je kupic? na okserze kosztuje 240  🤔
ja bym dozbierała i kupiła cos lepszego. przecierz nie ma sensu co kilka miesięcy kupowac nowego ogłowia bo i tak ci wyjdzie drozej <co kilka miesięcy- bo mój meksykna zniaszczyl sie baaardzo szybko. a oprócz tego ze sie odbrawil to jeszcze zaczął pękać .... 😤>
Lovely Jacson Cosmos jst za sprzedaż za 59.90, a Calypso za 79,90 w Starym Młynie
dokładnie, stary młyn ma wyprzedaż ;-) a to jest za 99 a na okserze chyba 469 albo jakoś yak

Akurat to ogłowie (Calypso) jak narazie po fotce bardzo mi się spodobało, do lata powisi w pokoju na ścianie i dopiero wtedy zaczęłabym używać je na jazdy,

pożądne będę kupować jak będę mieć kiedyś własnego konia, narazie, na cudzego, na którym nawet nie wiem ile jeszcze pojeżdże (mam nadzieje, że jak najdłużej) wystarczy mi takie ;-)

mówicie, że te ogłowia są AŻ tak złe, że po kilku miesiącach wysiadają? bo niejedno ogłowie za 60-80zł w cenie regularnej wytrzymuje dość długo, dlatego ciekawa jestem, czemu aż tak złe zdanie o tych macie?

na szybkiego znalazłam teraz takie, jeśli chcesz mogę wstawić więcej

zdecydowanie efektowniejszy i lepszy jakościowo jest podobny tyle że euroridinga, jak znajdę trochę czasu to pstryknę i pokażę, z kryształkami swarovskiego, tego hkm nie polecam bo twardy jak diabli a kryształki to są takie... żal mówić nawet...
Dzięki, dzięki  :kwiatek:  Bardzo mi się podoba, że są 2 rzędy takich drobnych brylancików, a nie jeden rząd dużych, ale skoro jest kiepski to przestanę o nim myśleć i poszukam innego  😉
poczekaj kilka dni, pstryknę euroridinga

te hkm nie jest wogóle podszyte, jest bardzo sztywne, z pergaminową wręcz skórą, brylanciki ewidentnie jak w taniej sztucznej biżuterii, kiepsko widać ze to wogóle brylanciki.. od, świecące lekko plasticzki... nie robi wrażenia tak naprawdę choć z daleka ładnie całkiem wygląda, też mnie to zwiodło

a euroriding - mięciutkie, podszyte, lśnią jak szalone, śliczne naprawdę
Projekt bling-bling został zkończony pełnym sukcesem 😀iabeł:

Zdjęcia na modelu jak dobrze pójdzie to jutro 🙂

Nasze ogłowie "no name" ze złotym podszyciem 🙂 Pomyślałam, że wstawię bo to też jest jakiś pomysł na projekt ogłowia  😉
Ostrzegam was przed tym oglowiem JAcon :

OD kilku miesiecy leżą w Go sport i musze wam powiedziec ze tragedia one śa po prostu..Nawet tych 80 zl nie warte. Juz oglowie z Decathlonu za 39 zl dużo lepiej wyglada jak to w realu
Projekt bling-bling został zkończony pełnym sukcesem 😀iabeł:

Koniczka, to z ihaha dzisiaj? Bo ja tam dziś obmacywałam identyczny naczółek, przepięknie się błyszczał, taki nawet nie bling-bling tylko sparkling 😀 A dla wypieszczonych ujeżdżeniowych kucyków idealny, tyle że ja muszę jeszcze podojrzewać do kucykowej koncepcji (dzielnie się staram, różowy czaprak właśnie dziś zdobyłam) 😉
koniczka to euroriding?

mój robi takie sparkling bling-bling x 2 , na każdy rządek po jednym 😉

btw. zmieniłaś zdanie na temat świecidełek? jak pamiętam wolałaś klasyczni i minimalistycznie zawsze

quanta, oj pasowałoby mu, pasowałoby  😀iabeł:
Mam taki naczolek jak Koniczka,mój ukochany swieci sie przecudnie ale wypadaja mi z niego kamyczki  👿
Tak z ihaha, tak Euroriding. Co do mojego podejscia do swiecidelek - no coz, chyba sie starzeje :P
Też mam taki, made by Szokomol.
Kamyczków nie gubi i kocham go miłością szczerą
Mój ursus kupiony od Leny:

Ja tam nic nie mam do HKM, może miałam szczęście.Mam 3 ogłowia i nic im nie dolega.
I uwielbiam ten naczółek, mozna nawet rzec kocham 🙂
Ja również zaliczyłam wczoraj razem z Koniczką naczółkowe szaleńśtwo  😀iabeł:
W wyniku którego mam dwa cudownie świecące naczółki Euroridinga - jeden identyczny jak Koniczki, a drugi z podwójnym rządkiem, o którym przed chwilą pisała K-cian  🙂

Od jutro rozpoczynamy akcję "bądź widoczny na hali"  😜

OD kilku miesiecy leżą w Go sport i musze wam powiedziec ze tragedia one śa po prostu..Nawet tych 80 zl nie warte. Juz oglowie z Decathlonu za 39 zl dużo lepiej wyglada jak to w realu

naprawdę aż takie złe Twoim zdaniem? bo ja się nad nim właśnie zastanawiałam =P a, że się nie znam, to jeszcze nie kupowałam =) =)
ja mam jeszcze ten z kamykami po bokach

a na tym widać dokładniej ten z podwójnym rzędem chociaż żadne z tych zdjęć nie oddaje ich uroku na żywo

Mam pytanie 😉.
Chciałam kupić tanie siodło z prawdziwej skóry wszechstronne.
Które było by wytrzymałe i szybko sie nie zniszczyło.
Bo nie stać mnie na kupowanie siodła co pół roku.
Jakie polecacie ?
[quote author=asds link=topic=39.msg119538#msg119538 date=1229268042]

Tak....Naprade skóra wygląda tragicznie. Widac ze to mielonka i od strony wewnetrzenje sie tak juz strzepią ? włoski. Z zewnętrzną strona nie o wiele lepiej.

NAprawdę duzo bardziej opłaca sie kupic to ogłowie z DEcahlonu juz lub najzwyklejszego Pfiffa z allegro

naprawdę aż takie złe Twoim zdaniem? bo ja się nad nim właśnie zastanawiałam =P a, że się nie znam, to jeszcze nie kupowałam =) =)
[/quote]
[quote author=k_cian link=topic=39.msg120224#msg120224 date=1229335018]
ja mam jeszcze ten z kamykami po bokach

[/quote]

Wczoraj zaciągnęłam mojego blondyna do sklepu jeździeckiego i kazałam mu oglądać błyszczące naczółki dla kucyka. Jak zobaczył ten środkowy z fotki k_cian, to wybrał go z całej kupki naczółków, wyciągnął w moją stronę w rozprostowanych rękach i z teatralną egzaltacją stwierdził: "O, Koh-i-noor!"
🤣 🤣 🤣 --> faceci 😉
Upgrade Ursusa na modelu, czyli Sparkling Monsieur le Kuc 😉
ja szaleję za tym naczółkiem i specjalnie dla niego szukam sobie czarnego ogłowia.
http://www.allegro.pl/item497593104_naczolek_lezka_f_my_euroriding_z_diamencikami.html

jako że Złoty ma delikatny łepek, to myślę, że najlepiej byłoby naleźć jakieś delikatne ogłowie.
no cóz ..  a widziałaś taki naczółek na jakimś modelu ?
Z tymi profilowanymi to nie taka prosta sprawa
nie na każdym koniu wyglądają dobrze - na niektórych wręcz szpetnie
nie sadziłam ze naczółkiem można tak "okaleczyć" konia
~ 90 zł za naczółek to nie mało -  możne jest ktoś kto by Tobie pożyczył podobny do przymierzenia
u mnie jeden z koni jak mu założono profilowany naczółek nie wyglądał dobrze - nie wiem czy to przez mało szlachetna głowę czy przez odmianę
widziałam ino na zdjęciach i pomyślalam, że ładnemu we wszystkim ładnie...

hmmm, chyba jednak poszukam do zmierzenia. Dzieki wielkie  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się