Forum konie »

Ogłowia

fin
mi z tych 2 wstawionych przez ciebie podoba bardziej mi się kiffer, daw mag taki zwykly

mozesz tez zamówić u rymarza z ursusa 😉

teraz zamawiam koleżance, bo jak usłyszałam ze zamawia... HKM  🤬
i pan nawet mnie zapamiętał  😅
Ale Daw-mag też szyje na zamówienie. Jak do nich napisałam czy mogłabym u nich zamówić ogłowie brązowe, rurkowe, z nachrapnikiem szwedzkim to napisali że nie ma problemu. Nie dopytywałam się tylko jaki byłby koszt.

Teraz można by było porównac Ursusa z Dawmagiem. Ja mam od nich 2 popręgi i są tak miękkie i solidnie wykonane że szok... A ogłowi nigdy nie miałam okazji wymacać.
Daw Mag ma też bardzo fajną skórę, tylko moim zdaniem wyroby p. Marka są bardziej dopieszczone pod względem precyzji wykonania.
ja mam ursusa i daw maga

skóra ursusa o wiele bardziej miękka, ale jakościowo nie odbiegają od siebie

jeśli chodzi o regulację czy też rozpinanie i zapinanie dawmaga to dla mnie to koszmar, mimo, ze dokładnie tak jak ursusowe moczone było w oleju.. w ursusie natomiast regulacja bezproblemowa, bo wszystko mega miękkie
Daw-Mag po kilku latach wygląda tak:

ursus po kilku latach

Czy pan Marek (z Ursusa) ma jakąś strone internetową czy coś ? Jak zamówić dany "model" ?

Halo ?
nie ma strony. dzwonisz i wszystko uzgadniasz.
Tylko wy mówicie głównie o czarnych daw magach. A uwierzcie mi brązowa skóra jest zupełnie inna (bardziej miękka).

No cóż ale chyba juz mnie wszyscy przekonali że najlepsze są ursusy. A czy można zamówić ozdobny naczółek czy lepiej kupić później oddzielniew jakimś sklepie?
ja kupiłam oddzielnie.. Pan Marek ma gładkie albo z kuleczkami, ale sądze, ze jakbys barrrdzo nalegała to coś daloby sie zrobić

to kuleczki

xxagaxx  jak masz jakieś wątpliwości przyjedź do Warcza pomacać mojego ursusa.. zobaczysz jaka fantastyczna jest ta skóra..
Brązowe Dawmagi też macałam 😉
u Pana Marka mozna tez zamówić naczółek "falujący", opadajacy i w łezkę 🙂 (czyli mozna pokombinować z kształtem naczółka)
gdzies chyba w tym temacie ktos pytał o naczółki z koralików.. przypadkiem znalazłam w kompie zachowane zdjęcia

Słabe zdjęcia na szybko, ale ogłowie tip-top  😍 Teraz jeszcze moje wrażenie minimalizmu psuje trochę taka duża szlufka na skośnik (jak to się w ogóle fachowo nazywa, to ustrojstwo doczepione do nachrapnika?).
W weekend będę przymierzać na konisko ogłowie, jeśli trzeba będzie coś dodatkowo dopasować (ostatnio na wszystkie konie mam notorycznie za długie podgardla) to pewnie zmienię i tą szlufkę.
Poza tym bez zastrzeżeń, a Pan Marek bardzo sympatyczny - jak ktoś się wstydzi, to śmiało dzwonić, lody będą przełamane 😉

Mi pan Marek zrobił łezkę, bez żadnych ozdób, ale podoba mi się. Taka prosta elegancja.

no własnie ta szlufka od skośnika zmieniła sie mocno na niekorzyść

za czasów kiedy kupowałam było takie metalowe oczko przez które przewleczona była szlufka.. teraz jeżdżę bez skośnika i metalowa szlufka wsunięta jest w nachrapnik i nie widac jej wcale (patrz zdjecie na górze strony😉)
z tego co pamietam, to ten zaczep na skosnik sie samemu wybieralo jaki sie chce miec..
Jak już jesteśmy w temacie naczółków to mam prośbę do K_cianki - mogłabyś wstawić jeszcze raz zdjęcie swojego Kasztana w naczółku takim z dwoma rzędami małych kryształków? (chyba HKM)  :kwiatek: :kwiatek:
Maj preszysss  😀 doczekałam się i mam 😉 naczółek ciuteczkę mały, ale zmienię na łezkę a przy okazji dorobię podbijany na biało w Ursusie.
Burza nonono elegancyja francyja 🙂 Fajnie wygląda to podszycie na nagłówku 🙂
deborah te naczółki co wstawiłaś są takie trochę no hmm... festyniarskie  😉 Zwłaszcza 5 od dołu... ^^'
Koniczka i jak tam upgrade'owanie ogłowia? 😉
Raven wygląd jak wygląd, ale ta skóra... nareszcie rozumiem 😉 grzechu warta.
Niestety nie miałam przyjemności macać, więc przynajmniej cieszy me oczy 😉
Burza a jeżeli można wiedzieć ile dałaś ?
Bo generalnie chce kupić nowe dla mojego zwierza i tak szukam.
a ja właśnie zastanawiam się między kilkoma ogłowiami:

Jacson Calypso
Jacson Cosmos
HMC (kilka opcji, ale nie znam nazwy, więc tu ogólnie pytam)
Jacson Hurricane

Ktoś pomoże? Macie może jakieś z tych Jacsonów - mogę prosić o fotki na koniu? I jak się trzymają? Jaka jakość?
Nastapilo pewne opoznienie w upgradowaniu, ale w niedziele moj diabelski plan powinien sie ziscic:P
koniczka- jaki plan?  😀iabeł: ;D
quant- to ursusowskie? kurcze.. taki własnei chciałam nachrapnik i nie potrafiłam wytłumaczyć i wziełma zwykły ;( ;P
Plan iscie diabelski 😀 Moge zdradzyc, ze w jego wyniku tranzelka bedzie bling bling robic 🙂
Bling bling? Hm... "termin oznaczający błyskotki noszone przez amerykańskich "wielkich" raperów. Ich ego karmi się złotą, srebrną biżuterią - łańcuchy, pierścienie, bransolety, kolczyki, im więcej tym lepiej. Im bogatszy raper, tym więcej brylantów, im biedniejszy, tym więcej Jablonexu." Innymi słowy Grom będzie raperską choinką 😁
A jeśli dodatkowo zamontujesz brokatowe koraliki, cekiny, perełki, cyrkonie, diamenty, rubiny, szmaragdy i jeszcze zrobisz różowe podszycie, to - jesteś złem 😎
nikt nic o jacsonach nie powie? a chociaż coś nt rozmiaru?
bo się wacham między cob a full i zastanawiam się, czy to duże czy raczej zaniżone rozmiary
manta- jakoś jacsonów jest tragiczna...  🙄
miałam nachrapnik - meksykana- i po 2 tyg. z czarnego zrobił sie rudobrązowy..
skóra tez nie najlepsza.
HKMy ponoć mają skóre jak z papieru.
jak juz tyle kasy mozesz wydać <jacson calipso> to moze lepiej zamówić u p. Marka?
albo moze daslo to ze schwedzkin nachrapnikiem? skóra ponoć bardzo fajna?
albo moze jakis cheval ? <nie wiem jak to sie pisze :P>
Ada to nie nowe, i nie pochwalę sie na razie ceną póki transakcja nie sfinalizowana..  🙂 ale cena miła a jakość- umm...

Manta Cheval albo Daslo, ale nie Jacson!
kasy właśnie nie mogę dać, ale dzięki przecenom mogę sobie ogłowie jakie mi się podoba kupić, najbardziej podoba mi się to

na żywo zobacze je dopiero jutro, ale ogólnie zrobiło na mnie teraz fajne wrażenie, kumpel mówi, że oglądał i jest ok (sam kupił inne też jacsona), ale wolałam tutaj zapytać =)  bo tanio a ładne =P

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się