Forum konie »

Ogłowia

Nirv, na fotce z zawodow ma Schockemöhle, chyba Newbury.
On ma wrecz bardzo mala glowe. To kawal konia (172 cm) z glowka malym COB.

caro, niby tak, ale..... mam problemy decyzyjne. Podobac to mi sie podoba w kombinowanym (jak na fotce z zawodow), ale jemu nie pasuje....
Chyba rzeczywiscie najrozsadniejszym wyjsciem jest zrobic kilka zdjec i sie "wpatrzec". Szukam troche wizualnego "mniejszego zla", bo tak generalnie to za bardzo mi sie nie podoba w meksykancu, bo ma mala glowe.

Gosia, zgadza sie. On ma malutka glowe.

asds, mnie rowniez podoba sie w tym kombinowanym. Problem w tym, ze koniowi to zestawienie nie pasuje. Szukam wiec alternatywy pasujacej koniowi a niezgorszej wizualnie.

Trolinka, to Schockemöhle, chyba model Newbury.
To zwykly kombinowany nachrapnik. To co, jak okreslilas, dzieje sie na dole, to po prostu kielzno z lancuszkiem (kimblewick).

Dorotheah, tylko, ze u nas nachrapnik nie jest wylacznie ozdoba. Tak, wiec jest dosc mocno zapiety. Nie moge zapiac mu go nizej, bo bedzie po prostu zle zapiety.... ale dzieki za koncepcje. 😉
Klami weż sobie mój i przymierz 🙂 Rozmiar akurat by pasował zapewne.
mam idiotyczne pytanie. jakie ogłowie do 100zł? chodzi, żeby nie było na raz. wiem, że nie ma się czego spodziewać za tą cenę, ale szukam do szkółki i liczy się ilość, nie jakość. więc? co myślicie o Eko? Busse? na eko jest promocja teraz  😁 proszę pomóżcie.  🙇
a może jeszcze coś innego?
EDIT: literówka.
Lena, kiedy ??  Ty masz ten z kolkami, prawda??
[quote author=Ktoś link=topic=39.msg312016#msg312016 date=1249549143]
Silikonowe - bardzo miękkie, zachwyciły mnie i natychmiast nabyłam. Niestety po około roku użytkowania coś się z nimi stało, na oko wyglądały nadal tak samo, ale wystarczyła odrobina wilgoci, tyle co spocona szyja konia i masakrycznie wyjeżdżały mi z rąk.

podbijam,bo jestem ciekawa,czy ktoś miał do czynienia z takim

wczoraj miałam okazję potestowac i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły - bardzo dobrze leżą w ręce,nie są ani za grube,ani za chude,ani razu nie wysuneły mi się z reki i ogólnie bardzo pozytywne wrażenie.Biorą pod uwagę doświadczenie Leny,chciałabym wiedzieć jak z ich trwałością,bo kosztują sporo jak na wodze (prawie 300 zł).

jedyna wada jaką udało mi się wczoraj zauwazyć,to dość spora długość, Frankiem S. nie jestem  😉 i dwa razy końcówka wylądowała mi pod udem  😉,a związac się przeciez nie da.
[/quote]

To jest, ze tak powiem, podroba wodzy Lemetexa. Te Stubbena szybciej sie scieraja i farbuja, a moje Lemetexa po 3 latach wygladaja nadal tak samo. Jednak jak mocno pada i kon spocony, to rekawiczki sa niezbedne. Mimo to, na zadne inne ich nie zamienie  🙂
orientuje sie ktos, czy jeszcze gdzies mozna dostac nachrapnik meksykanski w starym typie (bez koleczek)? czy juz produkuja tylko z kolkami?
orientuje się ktoś czy Pan Marek z Ursusa już przyjmuje zamówienia z powrotem? 😉
nie  🙁
dzwoniłam do Niego pare dni temu
kurczaki... 🙁 a nie mówił kiedy ewentualnie będzie?
a nawety nie pytałam, ale myślę, że nie prędko
a co to się stało? Jak z nim rozmawiałam w czerwcu, to mowił, że mogę dzwonić w lipcu bo na razie ma ręke w gipsie..?
i nadal ma coś z tą ręką...
Bee z tańszych ogłowi mogę polecić ci Busse Ideal, jest m.in. w gnl-u  http://www.gnl.pl/oglowie-ideal-p-457.html mam takie od 3ech lat i trzyma się bez większych zarzutów🙂 teraz akurat używam do lonżowania
Nachrapnik jest fajny, dość szeroki ale nie odstający. Ładnie przylega, jak na taką cenę naprawdę warto.  😉
Balajlama, bardzo dziękuję. potrzebuję czegoś na zaraz. więc myślę, że właśnie na te ogłowia się zdecyduję. jeszcze raz bardzo dziękuję.  :kwiatek:
Może wiecie co to za ogłowie..

Jest brązowe, z przodu ma jakby żółte kamienie, sprzączki mosiężne, i na naczółku napis SWAROWSKI..
Miał ktoś do czynienia z ogłowiem firmy fouganza?
kujka takie nachrapniki są w GO SPORTACH za jakieś 30 zł. Sama taki mam i konserwowany regularnie dobrze się sprawuje (podkleiłam tylko nowego baranka na rozecie).
Miał ktoś do czynienia z ogłowiem firmy fouganza?

konkretniej z jakimś modelem? bo to marka decathlonowska, ma kilka modeli i dośc dużą różnicę jakościową w nich. ogolnie nie sa to oglowia najwyzszych lotów, ale niektore egzemplarze sa niezniszczalne.
kujka takie nachrapniki są w GO SPORTACH za jakieś 30 zł. Sama taki mam i konserwowany regularnie dobrze się sprawuje (podkleiłam tylko nowego baranka na rozecie).

nigdzie indziej nie widzialyscie nachrapnikow meksykanskich w starym typie?
thaya, szczerze to nie mam pojęcia... Jest w ciekawej cenie (60zł) i takiej kolorystyce jakiej szukałam, a jeżdżę bardzo rekreacyjnie, wiec super cudu nie potrzebuje, ale chce milutkie ogłowie, które sporo pożyje przy tym moim delikatnym użytkowaniu.
Dam zdjęcie podglądowe- może ktoś wie i napisz jaki to model

to ogłowie Essen. w zależności od partii przyjeżdżały na prawdę porządne i nawet z miękką skórką a i takie które były wręcz szare i sztywne na amen. wymagaja na pewno konserwacji i to dość regularnej ale tez i pozyją bo nikt nie zglaszal nam jakiś pęknieć, porwań z powodu jakości skóry, jedyne co wracało to wymiana rozmiaru. na którymś bocznym pasku albo tym od podgardla albo policzkowym przy sprzącce bedziesz miala wybite FS,CS lub PS
kujka
tu masz dwie oferty:
http://amigo-konie.pl/sklep/product_info.php?cPath=17_34_51&products_id=419&topSsid=aa1d947f81458fb8b52888085708215a
[[a]]http://animalia.pl/produkt,11776,525,Daslo_Nachrapnik_meksyka%C5%84ski.html[[a]]
vissenna,  :kwiatek: dzieki!
thaya, dzięki wielkie. Tylko nie rozumiem o co chodzi z tym rozmiarem... Podobno to 2.
mamy inne oznaczenia rozmiarów jeśli to 2 to bedziesz miala wybite na oglowiu CS
thaya, ok. Ogółem warto kupić to ogłowie, skoro jest nowe (twarde, bo nowe) i kosztuje 60 zł ?
w sklepie kosztuje aktualnie 99,95;- wiec jesli nie spodziewasz sie cuda i masz okazje je obejrzec to ok.
niestety kupowałabym przez internet...
kujka, koleżanka ma na sprzedaż mały full, dawaj na PW 🙂
Co powiecie o oglowiach Villa Horse ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się