Forum konie »

Ogłowia

dałoby się takie ogłowia sprowadzić do animalii?

Strucelka
animalia jest przedstawicielem BR w Polsce 😉 wystarczy że przy zamówieniu w animalii w komentarzach dopiszesz, że chciałabyś też domówić dany produkt z br, oczywiście liczą się rabaty z animalii 😉 tak samo z czaprakami, likitami
Jeśli chodzi o BR a Premiere, to moim zdaniem w BR-kach skóra lepszej jakość. Macałam w sklepie i w Premierach mniej elastyczna i nie wiem, czy tylko ja mam takie wrażenie, ale wydawała się bardziej sucha? niż ta w BR.

Mam BR Cheshunt (złamały mnie swarovskie szlifowane na złoty kolor) i skóra od początku była rewelacyjnie miękka (nachrapnik szczególnie). Jedyne co, to paski policzkowe wykazywały się odrobinę większą sztywnością niż reszta ogłowia, ale po nasmarowaniu i kilku treningach się wyrobiły. Nachrapnik leży super, nie krzywi się na żadną stronę, mimo, że za pierwszym razem jak założyłam to zabrakło dziurek i jeździłam na trochę za luźnym.
Jakbym się miała doczepić do czegoś- złoty kolor ze sprzączek dość szybko się przeciera (mam to ogłowie od trochę ponad miesiąca i już kilka sprzączek gdzieniegdzie wypłowiało) i brakuje mi jeszcze jednej szlufki przy nachrapniku, bo po dorobieniu dodatkowej dziurki i zapięciu na nią pasek trochę odstaje.

Premiere też za oko chwytają  😜 ale jak ktoś patrzy bardziej pod kątem jakości to poleciłabym BR (szkoda tylko, że cenowo jest taka duża różnica, no i że sprzedają bez wodzy, za które też dodatkowo trzeba kasą sypnąć, jak ktoś chce mieć do kompletu).
epk to pocykaj jakieś foty tych ogłowi Premiera bo jestem ich bardzo ciekawa. Stylistykę mają genialną 😜
beatasis, na real fotce wygląda lepiej, niż na zdjęciu producenta... Zaczynam myśleć, że koleżanka jednak dobrze wybrała. I trochę jestem zazdrosna. 😁
I coraz bardziej myślę nad tym, by stuningować swoje proste Schockemohle... W związku z tym ponawiam pytanie o czarny lakierowany nachrapnik, min. 3,5 cm szerokości, szwedzki bądź angielski, z zapięciem z jednej strony - widział ktoś gdzieś taki? :kwiatek: Ewentualnie może jest ktoś w posiadaniu informacji, ile w przybliżeniu może kosztować wykonanie takiego lakierowanego nachrapnika u pana Marka?
sumire zgadzam się, ogłowie na żywo robi o wiele lepsze wrażenie, a nachrapnik ma rewelacyjnie mięciutkie podszycie 🙂 Dorzucam jeszcze zdjęcie naczółka (niestety robione z lampą w domu), ale zaręczam że w świetle dziennym cyrkonie odbijają światło prawie jak latarnia morska  🤣
beatasis

Naprawdę fajnie wyglada ten naczółek. O niebo lepiej prezentuje się w realu jak na zdjęciu w sklepie.

Ja powinnam jutro dostac swoje Premiere Grenoble, a więc jestem jeszcze bardziej ciekawa jak w realu będzie wyglądać.
Czy premiere orleans ma cieńszy naczółek niż model Dijon ?
arabianka22, Orleans i Dijon mają dokładnie identyczne naczółki (trzy rzędy okrągłych cyrkonii), tylko w Orleans są srebrne oprawki, w Dijon złote. Taki naczółek jest zresztą sprzedawany też osobno i faktycznie na żywo prezentuje się świetnie, jest bardzo bling.

Jak wszyscy to wszyscy 😉 Ja z racji tego, że źrebak Suchar zajeździł się na tyle, żeby odbyć dziś swoją pierwszą jazdę pod okiem trenera, to z tej okazji dostał nowe, robocze ogłowie. To Premiere Reims. Wybierałam je z uwagi na potylicę (profilowana i idealnie układa się za uszami na Sucharku) oraz nachrapnik. Młody ma małą i drobną główkę, nie chciałam zatem czegoś bardzo grubego, ale mam przeczucie, że na tym łepku spokojnie nawet bardzo utyty nachrapnik grubas fajnie zagra.
Mam kompletny dylemat, co zrobić z naczółkiem. Strasznie mi się nie podoba (na środku kryształki są ułożone w plecionkę i to jest moim zdaniem obciachowe), ale ma rewelacyjny kształt i bardzo ładnie się układa. Wymieniać / sprzedawać? W planach mam taki klasyczny opadający naczółek z większymi cyrkoniami...

Sorki za fotki z komórki (jakość żadna), ale robione bardzo na szybko. W weekend muszę zrobić jakąś wiosenną 😉 sesję foto wszystkim szkapom, może uda się pofocić trochę ogłowi, o ile fotograf mi nie pryśnie do lasu na swoim nowym rowerze 😤

quantanamera Ogłowie bardzo ładne i ta plecionka na naczółku się nie rzuca w oczy. Natomiast bardzo dobrze wygląda takie profilowanie na młodym, ja bym zostawiła. Czyżbyś się przekonała do świecidełek? Widzę, że kantar też macie błyszczący  😁
Podlinkujecie jakaś stronkę z oglowiami Premiere?
quantanamera, ja to się domagam zdjęć Sucharka w całości w stosownych wątkach!
domcia406, kantar to prezent od hodowcy, używam go tylko w stajni zamykając równocześnie oczy i odliczając dni, kiedy wypadną z niego wszystkie błyskotki 😉

Naczółek planowałam taki (tutaj na ogłowiu składaku z szerszym nachrapnikiem niż powyżej)

Tylko kurczaki ten Premiere naprawdę świetnie leży i bardzo ładnie opada, starsznie mi szkoda, że cały nie jest gładki. A może ktoś by mi mógł na niego naszyć albo nakleić jakieś ładne cyrkonie albo kamyki?

Dzionka, Sucharek dopiero teraz nadaje się do focenia, wcześniej składał się z samych tylko włosów i kosteczek. Jak przyjechał wieczorem, to rano dostałam smsa ze stajni "O matko, Quanta, gdzie Ty to złapałaś?" Za to jak się źrebak pokazał na padoku, a potem z plecakiem na grzbiecie, to skończyły się podśmiechiwania, a zaczęły pogubione szczęki 😀iabeł: Ale co tam OT 😉

W weekend ma być słonecznie, a ja właśnie nabieram ochoty na podwójnie rudą ogłowiową sesję foto 🙂

omg, quanta, czekaj, coś przeoczyłam? Suchar jako Twój czwarty (no... z Opfokiem to piąty)? 👀
ta plecionka IMO faktycznie trochę słaba. 😉 na szczęście grzywka zasłania. 😁 ale pojedyncze kryształki też mi się na nim średnio widzą, prędzej taki trzyrzędowy z drobniejszych cyrkonii (takich, jak boki tego w Reims). ewentualnie górny i dolny rząd z drobnych kryształków, a środkowy z takich większych rozstrzelonych? w tym ogłowiu z plecionką najfajniejsze jest to, że na zdjęciach kryształki wyszły takie trochę słomkowo-złotawe (zwłaszcza na pierwszym i trzecim zdjęciu) - i jakiś taki kolor na tej rudej głowie też by mógł dobrze wyglądać...

chyba z tymczasowego braku możliwości zrobienia z koniem czegoś więcej zrobię mu w najbliższym czasie kilka ogłowiowych fot, może ktoś będzie miał inny pomysł, co można stuningować, żeby wyglądało dobrze na tej głowie. ale Kulek się zdziwi, jak zobaczy ogłowie - w końcu nie pokazywałam mu go miesiąc. 😁
quanta ja też albo coś przegapiłam, albo jeszcze się nie tłumaczyłaś! 👀 (swoją drogą straciłam już rachubę :hihi🙂

BTW a "Modular Browbands"? Bo to chyba forumowa Anaa, zgadza się? Może by Ci przerobiła naczółek.
quanta

mi się też strasznie podoba to ogłowie, w porównaniu jakości do ceny, ale ta plecionka też mi się nie podoba 🙁
z tym że ja szukam ogłowia w które mogłabym swoje naczółki, własnej roboty wkładać 😉, bo mój model kieffer'a ma ozdobny również nachrapnik, a potrzebuję ogłowia "plain" 😉

piękne te twoje stwory 🙂

a w ogłowiu Orleans jest zwykły, zaokrąglony nachrapnik jeszcze a nie zaciskowy niestety :/, w Dijon jest kanciasty zaciskowy
nie mogliby zamienić opraw tych cyrkonii :P
sumire, Strucelka, szczęśliwi czasu, yyyy, koni nie liczą 😁 Chyba głupieję do reszty na starość.

Brałabym Orleansa dla siebie, bo profil nachrapnika identyczny jak w Reims, a naczółek o wiele ładniejszy, ale wolę zaciskowe nachrapniki. Tą plecionkę zapewne ściągnę i zamienię na inne cyrkonie, albo w ogóle coś szalonego. Zawsze mi się marzył piasek pustyni 😜

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Goldfluss_(Aventuringlas).jpg[/img]

ja wolę noc kairu 😉

ale wstawienie takich, ładne 😀
[img]http://admin.korallo.pl//ResizeImage/d/8/e/d8e6e3a51aa673fa55c9ebdd8d297c91/280,280,90,2,bgadd:noshade.ffffff_ka0828-piasek-pustyni-ce_2903.jpg[/img]

[img]http://admin.korallo.pl//ResizeImage/b/6/8/b68ec53cb5a552fab45a404d92198eb3/280,280,90,2,bgadd:noshade.ffffff_ka0808-piasek-pustyni-ko_832.jpg[/img]
Powiedzcie mi,jakie wędzidłowe na tego konia?

Już kompletnie nie mam pomysłu  😁 Munsztukowe mam czarne lakierowane z prostym naczółkiem z dwoma rzędami cyrkonii (takie jak to na zdjęciu,ale aktualnie z innym naczółkiem) - na ogłowie mam do 500 zł

quantanamera świetne to ogłowie i super mu pasuje 🙂
asds wrzuć koniecznie fotki, jestem sama ciekawa jak model Grenoble wygląda w realu  🙂
wieczorem wrzucę zdjęcia na sucho 🙂.
quantanamera dzięki za odpowiedź, a powiedz mi jeszcze czy w nachrapnikach jest dla oka widoczna różnica 0,5 cm ? Czytałam,że jeden ma 4 cm nachrapnik a drugi 4,5. Zastanawiam się nad zakupem któregoś z nich ale nie mam pojęcia który wybrać Orleans czy Dijon.. to mój dylemat już od kilku dni  🤣
quantanamera pomijając piękne ogłowie, co to za derkę ma Twój koń na pierwszym zdjęciu, ta niebieska?

Przepraszam za  🚫 ale koniecznie chce wiedzieć!
widziałyscie juz nowość z Horze?
mega mieniący sie naczółek i nachrapnik 🙂
widziałam na żywo-cudo!

edit: mniejsze zdjęcie
fuuuu. z daleka wygląda jak taśma izolacyjnia

ZMNIEJSZ ZDJĘCIE 🤬
tez mi sie wyajtkowo nie podoba...
przy okazji, co proponujecie na arabski pyszczek? nachrapnik angielski raczej, czarne, nie mam pomyslu kompletnie...tak do 300zl? robocze nam sie juz dosc mocno scioralo 🙁
bo zdjęcie jest słabe i płaskie.
Na żywo takie mocno bling bling i nie takie płaskie 🙂
Nikt nie ma pomysłu? 🙁 Br Kingston mam i bardzo mi się podoba,ale niezbyt na jego głowie,czeka na drugiego konia.Przejrzałam już chyba wszystko i ktoś chyba musi mi coś podsunac bo zgłupiałam 😀
DressageLife, rurka?

ja bym widziała coś takiego
faith, ja bym zarzuciła jakimś wypasem ujeżdżeniowym a co ci tam... bling na górę i nie za gruby szwed na dół 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się