Forum konie »

Ogłowia

Ale no własnie cyrkonie nie były tylko w naczółku ale i w nachrapniku, co w hanoweskim rzadko sie zdarza. Jedno ogowie brązowe,miało w naczółku kilka (chyba trzy) duże cyrkonie i w nachrapniku również trzy duże. Drugie,czarne, ogłowie miało naczółek cały w cyrkoniach a nachrapnik lakierowany wyglądaly bajecznie 😍 Tylko nie spojrzałam co to za model..
Amelia ostatnio sporo Stubbenów się naoglądałam i kurczę nic takiego nie widziałam. Może jakaś edycja limitowana czy coś...
Całkiem możliwe, że edycja limitowana albo na zamówienie wg własnego wzoru.Kosztowałay coś ponad 700 zł
Jak na złość nie pamietam również na jakim stoisku je widziałam..eh
rozpozna ktoś jakiej firmy jest ten znaczek?  :kwiatek:

Szukam jakiegoś ogłowie xfull na Kluska - główkę jak na ziemniaka przystało ma jak przysłowiowe wiadro, więc ogłowie musi być duże.
Nasze stare hkm wysłużyło się przez lata no i chłopu głowa urosła... ogłowie ma być do ciurania w terenie więc cena najlepiej do 160zł. Realne to? i żeby się po roku nie rozpadło 😉
Kupiłabym najchętniej używane ale ofert brak... nawet na nachrapniku mi nie zależy bo podpinam do hackamore.
Daw-mag? Nawet możesz ich spytać, czy bez nachrapnika sprzedadzą, na pewno będzie taniej, podstawowy model coś koło 200 kosztuje, a przeżywa spokojnie parę lat. Mój wielkogłowy ma xfulla, teoretycznie on nie ziemniok, ale w rozmiarze głowy może konkurować z nimi  😁
keirashara, daw-maga pod uwagę nie biorę bo kiedyś próbowałam kupić od nich siodło, i ich podejście do klienta woła o pomstę...
myślałam nad Horze bo mają kilka tanich ogłowi w tym rozmiarze.
Cobrinha Horze Geotgueze, śmiało parę lat pociągnie i jest serio ogromne.
equi.dream, właśnie też jest na liście. Dzięki. Mam jeszcze 3 inne typy ale są droższe więc nie wiem czy się szarpnę jako takie do terenowania 😉
HORZE ogłowie GEORGUEZE

Horze, Ogłowie Madame

Horze, Ogłowie Prinze

Horze, Ogłowie Diamond
Cobrinha, Madame prezentuje się najlepiej. Równie apetycznie wygląda Georgueze. Prinze i Diamond są takie...nijakie.
Orientuje się ktoś może czy Solibel Single z tą wersją naczółka http://www.salonjezdziecki.pl/product/Oglowie-skorzane-Solibel-Single/?id=218 jest jeszcze gdzieś dostępne poza tym jednym sklepem?'' Dzwoniłam i niestety już nie mają  🙁
KLIK

Tu masz do wyboru czarne + łańcuszek z prostokątami, może to będzie ten.

KLIK

Tu też masz opcje z kostką, również nie jestem pewna, czy to to, ale zapytaj.
Amelia to może STUBBEN w wersji SD? 🙂 w Polsce prawie nikt tego nie zna 🙂 ja posiadam takie ogłowie, jest cudowne, mam właśnie na naczółku i nachrapniku brylanty  🙂  tutaj link :
http://sd-denmark.dk/category/naesebaand-80/
Co sądzicie o tych ogłowiach ? ktoś ma ktoś może coś wie jak u nich ze skórą jest i które bardziej się opłaca kupić ? Kentaur http://yard-equites.pl/oglowia/527-oglowie-kentaur-10197.html czy Equipe http://x-horse.com/show.php?id=10478
Cobrinha mogę polecić Diamond i Madame. Pierwsze sama użytkuje, drugie znajoma. Za tą cenę super.
Z tym że w Madame nie ma wodzy w komplecie.
i believe i can fly1 ja miałam equipe i jakoś tak wydaje mi się że nie warte tej ceny.. 🙂 z kentaura nie miałam ale siodła mają wspaniałe, więc pewnie ogłowie też. I ogólnie z kentaura o wiele ładniejsze ! ten nachrapnik śliczny, i naczółek elegancki 🙂
szukam ogłowia z tak umocowanym paskiem krzyżowym, czarne, koniecznie ze stalowymi okuciami...ktoś coś?  👀

..ten equipe byłby idealny gdyby nie okucia :c
Właśnie zamówiłam Horze GEORGUEZE. Dziękuję wszystkim za rady - wybrałam najtańszą opcję - wszak to tylko ogłowie do terenów do kompletu hackamore.
sei bardzo fajnie wygląda ten Twój składak, ja chyba się w końcu też zdecydoję na to HH Soft, tylko z rozmiarem to i tak loteria bo ciężko mi zmierzyć mając teraz nachrapnik angielski a nie szwedzki, pewnie naczółek będzie krótki w cob ale najwyżej zmienię na jakiś inny.
A masz porównanie skóry tego HH z jakąś inną firmą, np daw magiem albo wembley?
Wichrovelove- CanEqui model Wilno. Mam meksykana z tej samej linii i jestem nim po prostu zachwycona. Dopracowane w każdym calu, skórka bardzo fajna. Z czystym sumieniem mogę polecić 🙂
No niestety. Musiałam zmienić zamówienie na Horze Novara bo tamten model nie jest już dostępny - szkoda, bo to ogłowie jakoś specjalnie mi się nie podoba 🙁
Madam niestety też niedostępny.
Niestety Diamond cenę ma dużo wyższą... a ładny
Cobrinha  ja mam Diamond xfull - tak wygląda i jest DUŻE 🙂
tylko ja brz pasków krzyżowych zawsze🙂
Wiecie, postanowiłam, że trochę pokombinuję ze zmianą nachrapnika u mojej obcierającej się kobyły, założyłam jej meksykana i chodziła całkiem nieźle, a co najważniejsze- nie obtarła się od żadnego paska, nawet przy uszach, nic. 🙂

Na razie jeżdżę w jakimś meksykanie no-name, jednak jeśli jej przypasuje, to wypadałoby zainwestować w swój własny, bo niestety tamten jest tylko pożyczony. Czy któraś z Was się orientuje, czy dostanę jeszcze gdzieś to ogłowie z Hooksa, czarne w rozm. full? Na ich stronie niestety już nie ma, mają w ofercie tylko jednego meksykana, który mi się bardzo nie podoba, może ze względu na to, że nie lubię mini kryształków.
maxowa, bardzo ładne ale mnie na chwilę obecną nie stać na nie, no i szkoda mi tyle kasy na ogłowie  w tereny 😉
Bacik90, właśnie coś w ten deseń, tylko w wersji z nachrapnikiem hanowerskim.. piękne 😍
Tylko pytanie czy ta wersja Stubben sprzedawana jest tyko w dk ? Czy można spokojnie zamówić na niemieckiej stronie Stubbena lub też w PL?
Amelia, może spróbuj zamówić w Arpavie 😉
Magdzior, skóra naprawdę ok. nie to co B/Vertigo - to jest skóra  😍 ale porównywalna z wembley. trochę gorsza niż w D/M może. ale naprawdę ok.
nie mam porównania w sumie jak wypada rozmiarówka bo despo jest mega niewymiarowy. na co dzień nosi składaka ze stubbena full i też paski wędzidłowe są dość wysoko podpięte. tutaj prawie brakło mi dziurek... może dorobię jeszcze? z nachrapnikiem najważniejsza jest ta część co 'leci' po nosie. pod spodem sobie możesz do woli skracać itd.
lubię despa w meskykanach, także mnie się podoba. jutro wsiądę ze skróconym nachrapnikiem.
Amelia też bym uderzyła do Arpavu z zapytaniem.
Bacik90 no też mi się tak wydaje że kentaur lepszy 🙂 a znacie jakieś inne fajne ogłowia z dobrej skóry z naczółkiem typu kosteczki metalowe itp. do 350-400zł nie więcej ? tylko nie chce horze,hkm itp.
kto mi poda maila do Pana Marka z Ursusa? gdzieś zasiałam i nie mogę odnaleźć. 🙁 Moze być na PW
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się