Forum konie »

Ogłowia

fruity_jelly, Eston mi się na maxa podoba, ale... 600zł to dokładnie o 200 za dużo jak na mój budżet 🙂 No ale fakt, jest przepiękny...
Dzionka, całość ogłowia fajnie, ale naczółek jak dla mnie przegadany. Ja mam to samo ze Skwarem i Wątrobą, one w takich wypasionych blingach wyglądają dziwnie i całość się robi przerostem formy nad treścią. Na Skwara to tylko zwykły czarny naczółek, na Rudzielca albo kostkowy clincher, albo czarne cyrkonie, od biedy jakieś złote, ale zdecydowanie coś bez przepychu. Co innego Karol, z tą swoją żeńską i długą główką (a przepraszam, wielgim saganem), on jest stworzony do cyrkoniowego lansu 😁

A taki bardzo mocny, świecący i gruby naczółek to IMO wygląda zresztą dobrze tylko w ekstra odpicowanej na dresaż stylizacji - białe owijki, kalosze, siodło ujeżdżeniowe, najlepiej jeszcze lakierowane oficerki 😉

Mnie jakoś nie przekonują takie jednokolore brązy ;-/

Jak ja bym chciała, żeby mnie nie przekonywały... Ostatnio miałam w rękach takie ogłowie i niestety dziko mi się podoba, jeszcze jak w użytkowaniu trochę ściemnieje... A brązowo-koniakową ujeżdżeniówkę mam... Tylko skąd u diabła skołować jeszcze pasujące puśliska i popręg? Na pewno nie trafię w odpowiedni odcień, a poza tym wtedy to i koniakowe buty trzeba mieć 😀iabeł: - i to mnie na szczęście jakoś powstrzymuje od zakupu 🤣

Tutaj filmik:

quantanamera, wlasnie pisalam posta, w ktorym  zgadzalam sie z Toba, ze takie bling naczolki to malo ktoremu koniowi pasuja i ze ubolewam nad tym, ze mojemu pewnie nie beda...
po czym Misskiedis wyslala mi:

i oniemialam!! nie spodziewalam sie, ze kolorowemu gadowi moze byc tak w tym ladnie!
Kujka jest szał  😜 Będzie lansująca-się-kujka!  😁
Dzionka, nie podoba mi się na tej wizualizacji. Naczółek zdecydowanie za mocno bling bling.
kujka, na Gilku lepiej, ale też nie powala.
Te ogłowia wyglądają super na wieszaku, a na końskich głowach już tak sobie. Szkoda, bo są super!
Dziewczyny z ręką na sercu wam piszę...BR Eston bije te Premier o 200%!!! Bez porównania jeśli chodzi o zajelakierkryształfajność ogłowia!!!

Niestety mam podobnie jak Dzionka fundusze ograniczone na najblizszy czas i 600zł nie mogę wylozyć na ogłowie, a wierci mi ono dziury w żoładku ogromne.
Ash, no właśnie, za dużo tego na jego małą główkę.

Asds, ależ nic dziwnego, skoro jest droższe o 200 zł!
Dzionka coś mi się popierdaczyło, że to ogłowie które wstawiałaś to BR 😉 możesz ewentualnie wymienić naczółek, widziałam takie fale podobne do Estona, np. http://www.gnl.pl/naczolek-wave-p-8120.html 🙂
wiem, że o ogłowiach Diana dużo się tu przewijało,ale mam pytanie, czy ktoś zetknął się z ogłowiami od pana "Czarusia" z allegro innych firm? (większość oferowanych ogłowi ma jakieś trudnoidentyfikowalne metki albo wcale) i jak wypada ich jakość?
Tez pytałam o te ogłowia tutaj (szukałam taniego, a przy tym względnej jakości na prezent), po czym przejrzałam ebay i te ogłowia Pana czasrusia, podobnie jak cały sprzęt który sprzedaje (Pan podaje się za rymarza, ale jak kiedyś zadzwoniłam z prostymi pytaniami, to niestety nie ma pojęcia kompletnie o sprzęcie) to made in India. Na ebay za połowę ceny z Allegro były, więc raczej jakościowo nie będą powalać.
dzięki za odp. 🙂
też czytałam, że to ponoć jakiś rymarz, ale dziwne były te metki, każda inna, no i powalająca drobiazgowość w opisie aukcji i korespondencji mailowej 😉  więc się spodziewałam

właśnie buszuje po niemieckim ebayu i fajne anie rzeczy można am zassać, tylko nikt nie chce do Polski wysyłać :/ 
Przyszła Aurora i jestem niemal pewna że będzie za mała 🙁
Zairka a jaki brałaś rozmiar? i jaki zazwyczaj Zair nosi?
nosi cob/full, wzielam full i sie boje ze jednak bedzie za mały 🙄

wzięłaś cob 😉 Ale najpierw ubierz, to się zobaczy. A w kolorze i w naczółku ja się absolutnie zakochałam 😀
[quote author=Zairka link=topic=39.msg1729622#msg1729622 date=1364405206]

wzięłaś cob 😉 Ale najpierw ubierz, to się zobaczy. A w kolorze i w naczółku ja się absolutnie zakochałam 😀
[/quote]
mysle cob pize full🙂 wzielam cob i wydaje mi sie ze bedzie maly w nachrapniku, ale juz jutro zobacze  😁
Dziewczyny prosba o radę!!!

Ponieważ bawię sie w tej chwili w odnawianie starego ogłowia to mam zapytanie jakie macie sugestie kolorystyczne? Ogłowie to rurka z nachrapnikiem hanowerskim. Kolor wyjściowy ciemniejszy naturalny brąz.

Na razie jestem na etapie usuwania z niego starej farby i lakieru (czarny). Doszłam juz do pieknej świeżej skórki 🙂.

Co sądzicie aby przefarbować naczółek na czarno, część nosową i wokół pyska nachrapnika oraz paski od wędzidła? Podgardle i paski policzkowe nachrapnika zostawic natomiast w brązie?

Przykład zestawienie kolorów u Kieffera:

Na siwku bedzie wstretnie! 🤬
To co całe na czarno przefarbowac?
czy ma ktoś to ogłowie z Hansbo i mógłby mi powiedzieć jak jest wykończony nachrapnik i jak wypada rozmiarówka? może pomierzyć paski?  :kwiatek:
asds, zdecydowanie jeden kolor !! Taka dwubarwna kolorowanka jest okropna.
to na czarno farbuje w takim razie.
sei możesz je podlinkowacć? :kwiatek:
sei u mnie w stajni koleżanka takie ma, napisz na pw co konkretnie chcesz wiedziec to postaram się sprawdzic. Ogólnie ogłowie fajne, ale te złote sprzączki  🙄
Czy ktoś z was wie gdzie dostanę szeroki czarny nachrapnik z białym podszyciem i bez tej szlufki na pasek
w rozsądnej cenie
misia997, poszło pw 😉 szkoda faktycznie, że sprzączki są złote  😫
fruity_jelly, LINK 🙂

jestem jeszcze ciekawa tego ogłowia hooks jak jest wykończony nachrapnik itp. ale obawiam się, że tak samo kiepsko jak w horze praga 🙁
Do mnie przyszło dzisiaj to ogłowie: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300748&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Jest świetne, ale naczółek mi nie pasuje, bo nie jest opadający 🤔  Widział ktoś może taki sam naczółek ale w wersji opadającej?
Na zdjęciu też nie jest opadający 😉
A do mnie dotarła Aurora 💘
Zairka, i cob jednak pasuje? Bardzo ładne jes to ogłowie 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się