Forum konie »

Ogłowia

dzięki dziewczyny za pomoc  :kwiatek: po wielu przemyśleniach wzięłam w końcu copper. oryginalny kolor i powinien rudemu pasować. jak pan rymarz dobrze wykona swoją robotę to po prostu zamówię sobie inne i skomponuje kolejne naczółki  😁
w weekend zaniosę do robot. myślę że pokażemy foty w ogłowiu po tuningu jakś 12/13 lutego 🙂 akurat na walentyki  😂
A ma ktoś może Solibel Single?  :kwiatek:
Dokładnie takie: http://www.okser.pl/solibel-oglowie-single-p-3114.html z naczółkiem nr 1 (I12) ?

Jak jakościowo skóra, ten naczółek jest opadający?
Nie sądzę aby był opadający 😉 nie wydaje ci się że ten naczółek zginie na siwej głowie?
Właśnie już sama nie wiem, szukam szukam i jestem w czarnej d.  🙄
Wiem jedynie, że potrzebuję czegoś delikatnego..
Ja miałam busse solibel, takie:
http://www.okser.pl/solibel-oglowie-single-okazja-p-6571.html
jutro moge odgrzebać jakies fotki i wrzucić, .
palemka, byłabym wdzięczna  :kwiatek:
olek wrzucam obiecane fotki bussa solibela, tylko naczółek mam inny bo w oryginale miałam ze srebrnym łańcuszkiem. Ogłowie było bardzo ładne, może nie jakies super miękkie, ale bardzo starannie wykonane, raczej delikatne, co myślę widać na fotkach. Ale nachrapnik w rozm. cob zapinałm na drugą dziurkę, więc za dużej regulacji ni było(dość krótki  w porównaniu z innymi ogłowiami).
Poza tym jak patrzę na fotki ze sklepu i na swoje ogłowie to moim zdaniem te nachrapniki wygladają nieco odmiennie, tak jakby mój miał jakby to powiedzieć-gęściejsze przeszycia 🤔, ale przez to wygladał ładniej niż ten w ofercie sklepu.Zreszta sama sie przypatrz 🙂
Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi podać minimalne wymiary do jakich można pozapinać ogłowie rurkowe Diana  :kwiatek:

potrzebuję na głowę COB, a sprzedają je tylko full i nie wiem czy jest sens kupować jeśli ma nie pasować
Popros w sklepie o wymiary, ja zawsze tak robię 🙂
napisałam

z tego co widzę można je dostać tylko na allegro od jednego sprzedawcy, wiec jeśli mi nie odpisze to będę Was jeszcze męczyć 😉
No to miejmy nadzieję, że ci odpiszą, bo z tymi rozmiarami to jest różnie.
palemka, dzięki  :kwiatek:

Chyba kliknę to ogłowie, martwi mnie jedynie to, co napisała Frania - że taki naczółek zginie na siwej głowie:

Jak myślicie?
Jak na złość nie mogę znaleźć żadnych zdjęć przedstawiających podobne naczółki na siwych..  🙄
Zależy jaka siwa głowa, ale jak będzie jasno siwa, to faktycznie nie będzie go widać. Swoją drogą śliczny naczółek. Mam podobny i uwielbiam go 🙂
Też mi sie tak wydaje, że zginie. Ja mam fotkę srebrnego łańcuszka ale na tej gniadej. Mogłabym spróbować w weekend przymierzyc na siwej, ale zimnokrwistej 🙄
Głowa prawie biała, wyżej wklejałam fotkę  😉
W zasadzie wszystkie delikatne naczółki giną na siwych, nie sądzicie? Już nie wiem w co uderzać.
Czy może od tego srebrnego lepszym rozwiązaniem będzie zwykły, czarny - typowa klasyka bez udziwnień? Ale wtedy będzie mi wiać taką zwykłością, a chciałabym żeby było coś łapiącego za oko..  🙄
Wstawiam szybko zebys zobaczyła-takie znalazłam 🙂
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/46/862#i

jeszcze to:
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/95/1204#i
Wlasnie chciala zapytac dokladnie o to samo oglowie, o ktorym pisze olek. Jak myslicie, jak bedzie wygladalo na tej glowie ?

Mysle wlasnie o tym naczolku ze srebrnymi kosteczkami. Moze ktos moglby zrobic przerobke ?  :kwiatek:

I jeszcze jedno - czym sie rozni oglowie wstawione w 2 roznych linkach ?
http://www.okser.pl/solibel-oglowie-single-p-3114.html
i
http://www.okser.pl/solibel-oglowie-single-okazja-p-6571.html

??
Sama się zastanawiam w czym jest różnica 🤔.
Angeel moim zdaniem łańcuszki ładnie wyglądają na szerokich czołach, a mnie sie wydaje ze twój konio raczej takiego chyba nie ma. Moze dla niego lepszy byłby tak, jaki jest na mojej kobyle powyżej 😉
Moim zdaniem na łańcuszek głowa nie może mieć odmian.
A masz moze zblizenie naczolka ? Bo nieostre zdjecia i slabo widac. Ktory to (ze strony oksera) ? Aa, juz widze, ze to oglowie, ktore Ty podalas, ma inne naczolki, niz w linku podanym przez olek. Zastanawiam sie tylko jeszcze nad jakoscia... Nie chce oglowia-mielonki, ktore bedzie sie lamac. Ta skora jest elastyczna, faktycznie dobra jakosciowo ?
Czy ktoś miał do czynienia z następującymi modelami Hooksa i jest w stanie powiedzieć, jak z ich jakością? 😉

Aachenträns
Aachenträns Allington Claridge House
Aachenträns Sommerset Claridge House
Aachenträns Hera Gold Medal

Z góry dziękuję  :kwiatek:
Wiesz co? Czy mielonka? Jak dla mnie to nie, ale ja wszystkie ogłowia miałam takie w ok. 200zł więc nie mam porównania z tymi wyższej jakości i wszystkie te, które miałam były dla mnie fajne i miękkie. Najmniej miękki był chyba ten solibel, ale z kolei chyba najlepiej się zapinał, wszystkie zapięcia, dziurki były takie dopracowane...
ja w oryginale wzięłam solibela ze srebrnym łańcuszkiem właśnie, a na tych zdjęciach powyżej jest taka kosteczka(kupowałam go odzielnie).
No wlasnie z tego co widze, to z lansuszkiem jest jedno oglowie, a z kosteczka drugie. Ja bym wlasnie chciala ta kosteczke...  😍
Ale warto kupić z ładną kosteczką.Moja np. bardzo ładnie wygląda, błyszczy się, a u koleżanki kiepsko wygląda, tak matowa.
fioukova, Claridge House ma bardzo fajnej jakości skórę 🙂
A czy są gdzieś dostępne same naczółki takie jak te kosteczkowe solibela? Bo mi sie marzy taki ale złoty. Wprawdzie mam cos w ten deseń,ale jest gruby, a ten solibelowy jest śliczny, delikatny  🙂
olek a może ze złotymi kosteczkami właśnie? na pewno bedzie widoczny  😉
edit
poglądowa fotka mojego Rudzielca w złocie  😉
milusia, wszystko mam ze srebrnymi okuciami/elementami, obawiam się że nijak będzie to wyglądać..
Chyba zamówię, jak nie będzie fajnie wyglądało puszczę w świat  😉
Olek-ja tez mam ogłowie ze srebrnymi okuciami, ale sprzaczki są ,,drobne" więc chyba nie rzuca sie to w oczy tak bardzo. Teraz zmieniłam tylko wedzidło na ,,złote"  😉 Ale ja mam sporo różnych naczółków i często je zmieniam, więc nie przejmuje sie za bardzo tym czy pasuje idealnie do wszystkiego  😉
Ale ten srebrny tez jest śliczny  🙂
fioukova, Claridge House ma bardzo fajnej jakości skórę 🙂

croopie, dziękuję ślicznie  :kwiatek: To chyba zaryzykuję bankructwem i skuszę się na zamówienie z hooksa 😉

A jak u nich z rozmiarówką? Full to taki full mniejszy czy większy, czy taki średni...?  🤔
fioukova, full to dość mały full, ale nachrapniki mają ogromne... 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się