asds - bardzo ładnie mu w tym leśniakowym nachrapniku, lepiej niż w czarnym ale moim zdaniem ten naczółek nie pasuje do konia, fakt, naczółek lepiej wyglada z czarnym nachrapnikiem ale zgadzam sie w 100% z tajna.
Dobrze że co człowiek to inny gust bo inaczej wszyscy wygladalibyśmy tak samo
Śliczny ten Zparkel , taki subtelny 😍. Pierwszy raz widziałam je dwa lata temu - od razu się zakochałam , łudziłam się że mi przejdzie- nie przeszło 😁 mam w planach zrobienie ogłowia właśnie w tym stylu u pana Marka. Mi się tam podobają taki delikatne nachrapniki 💘.
Powiem tak, bo ogłowie mam akurat na biurku - mega mnie kusi, żeby załadować je na łeb Skwarka 😁 I to mimo tego, że ogłowie jest kompletnie nieujeżdżeniowe, a w dodatku Skwary ma włochatą grzywkę i i tak nie widać na nim naczółków - efekt byłby prześliczny. Takie ogłowie na konia o subtelnej główce - coś pięknego. Na tym zdjęciu powyżej tego nie widać, ale wszystkie boczne paski - wędzidłowe, podgardlane - są też wycienione, tak jak nachrapnik. Tu dużo bardziej eleganckie rozwiązanie na "ultra-lekkie" ogłowie, niż rurka 🙂 No i jakość skóry na pierwszy rzut oka bardzo fajna, mięciutka - ciekawe, jak się będzie sprawowało w użytku.
Ehh, przekwalifikuję Skwarka z ujeżdżenia... albo chociaż na zdjęcia takie ogłowie chcę mieć 🍴 Porobić dodatkowe zdjęcia?
Nie wiecie może gdzie mogę kupić klasyczny gruby nachrapnik ujeżdżeniowy z białym podszyciem ? 🙄 Nie mam pojęcia gdzie mogę taki znaleźć a pilnie potrzebuję 🏇
a ja widziałam dzisiaj bardzo fajne ogłowie. firmy hansbo. nigdy wcześniej się z nią namacalnie nie spotkałam. ale podobało mi się. i cena ok - 300 zł. przeszukałam neta w poszukiwaniu ich produktów. szkoda że tak późno ich odkryłam bo mają fajne meksykańce 🙁 a dzisiaj widziałam dokładnie to: f o t o
a tu coś dla osób, które chciały lakierowany nachrapnik. bardzo ładnie to wygląda: f o t o
sei, ja mam ich meksykańca tego: http://www.horsehouse.pl/files/fotob/product-19568.jpg. I jedyne co jest fajnie wykończone to naczółek i podszywany nagłówek. Reszta jak dla mnie twarda, boczne paski nie są w ogóle wytłoczone (nie wiem czy wiesz o co chodzi) czego kompletnie nie rozumiem i co wygląda dosyć dziwnie ... . Ale może to ja jakoś przyzwyczaiłam się już do lepszej jakości. Tak samo jak niedawno otworzył się koło mnie Decathlon i macałam to opiewane Romeo. Jak dla mnie też raczej przeciętne, raczej bym nie kupiła.
właśnie ten model mi się podoba najbardziej. to dobrze że mówisz że nie takie super. chociaż z drugiej strony szkoda bo b.mało jest ciekawych ogłowii z meksykańskim nachrapnikiem w przystępnej cenie do tego. ale to co macałam dzisiaj b.fajne jak za taką cenę. jestem jeszcze ciekawa tego lakierowanego co wstawiłam. ktoś coś wie?
sei, zgadzam się dlatego zaryzykowałam to bo nie znalazłam nic ciekawszego w tej cenie. Ale chyba następnym jakie kupie będzie już robione na zamówienie u jakiegoś rymarza 🙂
Magdzior, Zdjęcia żadnego nie mam, mogę zrobić w przyszłym tygodniu (bo obecnie chora jestem). A jak z trwałością to nie za bardzo mogę się wypowiedzieć bo jakieś 2 miesiące mam je dopiero.
deb naczółek bardzo mi się podoba - nachrapnik mniej, ale wszystko zależy na jakiej główce. Niestety, już zarezerwowany 🙁 Teraz wozimy się w meksykańcu i chyba przy nim zostaniemy - jak tylko dorwe fotografa, to wstawie jakieś fotki.