Forum konie »

Ogłowia

królik W sumie nie drogo. Czego można wymagać od ogłowia za 160zł..
Burza, myślę że nikt się nie obrazi. Wiadomo, że zdjęcia katalogowe są ładniejsze, bo wyselekcjonowane i robione przez fachowców.

Dramka - jakościowo jestem zadowolona (a mam porównanie z firmowymi ogłowiami za 600zł i więcej) ... nie żałuje zakupu, a gust i upodobania  to już indywidualna sprawa
"nie żałuje zakupu"

To najważniejsze  😎

[quote author=Ktoś link=topic=39.msg422964#msg422964 date=1262358112]
polecam bardzo,bardzo kauczukowe stubbeny! kauczukowe a nie normalnie gumowe,co prawda kosztują coś około 300 zł,ale genialnie leżą w ręce i nawet bez rękawiczek nie uciekają z łap...na co dzień mam parciane ze stoperami stubbeny,ale te kauczukowe to mój hit!

Gdzie je można nabyć? Zaraz sobie poszukam, ale jak masz stronę, to poproszę  :kwiatek:
[/quote]

to na 99% te:
http://www.arpav.sklep.pl/index.php?m=ass&s=mvg9jdbgjdqlfds4tzwc3e1dnnhskfel&id_ass=99776

jutro mogę zrobić fotki swoich.
Muszę sobie sprawić wodze. Jakie polecacie? Mam zwykłe parciane ze stoperami, takie jakie są standardowo przy kiefferowskich ogłowiach, ale jakoś mi tak nie leżą do końca.
Ale nie wiem jakie kupić  👀

ja mam już od 4 lat skórzane wodze Passiera, z nimi jeździ mi się najwygodniej
Ktoś podobają mi się.  🙂 jak jeszcze do tego piszesz, że funkcjonalne, to w takim razie kupuję.
Rtk jakie konkretnie?
pokemon,skleroza nie boli,wiedziałam,że mam zrobić zdjęcie czegoś jak będę w stajni  😡

ale będziesz zadowolona...chorowałam na nie od "imienin Magdaleny" w lipcu(wtedy pierwszy raz je pomacałam u koleżanki)..chorowałam tak bardzo,że dostałam je na urodziny w październiku  😁
Sa super rzeczywiscie. Ja mam Lemetexa, Stubben sciagnal od nich pomysl  😁  Chyba skusze sie na oglowie Lemetexa na sezon.
Nie wiem czy pisze we właściwym miejscu, ale czy ma ktoś napierśnik villa horse: http://www.na-gorce.miracle.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=746&osCsid=93f9efc13ece48627ca56884570fc299 w kolorze brązowym?
Chodzi mi o to, żeby pasował do tego ogłowia (brązowego): [[a]]http://podkowa.home.pl/produkt,845,Ogowie%20Daslo%20z%20ozdobnymi%20przeszyciami.html[[a]]
Jak się sprawuje to ogłowie?
zależy jaki to brąz, bo np. ja znam czekoladowy tego typu napiersnik z wytokiem http://www.decathlon.com.pl/PL/napier-nik-wytok-xnb-85517713/
rtk jakie dokładnie?

Ja pewnie będę niedługo musiała jakieś dokupić, rozglądam się za skórzanymi ze stoperami. Możecie coś polecić? :kwiatek:
pati190392 Jaki rozmiar napierśnika szukasz?
o kurczee nie iwem jakie.
miałam je odrazu w pakiecie z munsztukiem.
Są czarne, mają stopery i jako zapinki do wedzidła takie haczyki d o wewnatrz 😉
Strucelka, ja zamawialam w Daw Magu,slużą ze 3 lata bez specjalnej konserwacji i mają się bardzo dobrze 🙂
ja wolę jednak coś co jest eleganckie samo w sobie, ewentualnie okraszone jakąś błyskotką... tego się własnie spodziewam po zamówionym u Pana Marka ogłowiu munsztukowym - rurki, regulacja na potylicy, zapięcia na haczyki, szeroki ale niewydumany nachrapnik, rurkowy naczółek. w kolorze czekoladowym...  💘
dzisiaj odebrałam to ogłowie i powiem szczerze - aż się zdziwiłam - bo wyszło piękniej niż się spodziewałam!
kolor mlecznej czekolady, naczółek rurkowy i opadający dokładnie tak jak mój naczółek (przepięknie wygląda!), a do tego - UWAGA UWAGA - nachrapnik tak bezcyckowy jak ten były-mój-były-sierry!!! re-we-la-cja! to ogłowie jest tak eleganckie, że jeszcze sporo czasu upłynie zanim odwazymy się skazić je jakimikolwiek błyskotkami 😀 (zdjęcia zrobię jutro i na pewno wrzuce na forum 🙂😉
jak Wam się podoba taki składak? 😁 kieffer bicolor
Disco - śliczne to ogłowie =)
juz je kiedys Caro wstawiala... nie przemawia do mnie
ale na czekoladowego ursusa focisze bede czekac niecierpliwie! juz na sam opis sie poslinilam!
Ogłowie przecudowne🙂 Ja osobiście jestem zwolenniczką brązu. Posiadam ogłowie w takim kolorze i potrzebuje naczołek ozdobny jednak nie moge go nigdzie dostac. Jak są to zwykłę i bardzo drogie. Widział ktos moze taki ozdobny tani??
Dziś macałam skórkę daw-maga .. cudoo!!
Przebija dla mnie kieffera, nawet tego starszego.
A nie mówiłam... 😎
No mówiłaś, mówiłaś! 😁

Niestety - nad czym ubolewam - nie mam porównania z ogłowiem od p. Marka.. :/
Dramka- szukam cob.
voila! oto czekoladowy Ursus 🙂

caroline, piękne! Tylko koń jakby innny?
olala! Piękny! na potylicy tylko te rurki wyglądają jak plątanina kabelków, ale ten naczółek, nachrapnik  🍴
nie ma żadnej plątaniny! wszystko ma swoje miejsce 😎

Przepiękny kolor, bardzo ładny nachrapnik,ale tam na potylicy jak dla mnie za dużo się dzieje...ale co kto lubi!
pierwszy "kolorowy" ursus,który widzę- podoba mi się kolor bardzo!
[quote author=Ktoś link=topic=39.msg428559#msg428559 date=1262718522]
Przepiękny kolor, bardzo ładny nachrapnik,ale tam na potylicy jak dla mnie za dużo się dzieje...ale co kto lubi!
pierwszy "kolorowy" ursus,który widzę- podoba mi się kolor bardzo!
[/quote]

dokładnie,aż zawołałam Bogdana i pokazałam pierwsze zdjęcie amfas - kolor suuuper, dbałość o szczegóły, ładne wykończenie.
(a tam na potylicy to można inne rozwiazanie zaproponowac, ale co tam ja się nie znam)
na potylicy duzo się dzieje, bo pacjent to szczególny delikatesik 😉 tam jest dodatkowa podkładka z mięciutkim podszyciem, przypinana na dwie sprzączki (widać je dokładnie na zdjęciu) - specjalnie dla tego konia zostało to tak wykonane 🙂 i zdaje egzamin rewelacyjnie 🙂
no i jeszcze jedno - na zdjęciach to się bardziej rzuca w oczy niż na żywo 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się