Tylko dla klaczki? Pistacja, Piastunka, Poezja, Poetka, Piecza, Pieczara, Pokora, Pasja, Piękna, Pandora, Panna + może jakiś dodatek, jak np. Panna Migotka 😁, Persja, Presja, Promienna, Płomienna, Petunia.
Parę powyższych da się przerobić na męskie, np. Płomienny, Promienny, Promień, Promyk, Płomień, Piastun, Poeta, Pokorny, Pasjonat, Pers, Pan + coś. Potok, Pogrom, Pogłos, Pirat, Piotruś Pan, Paddington, Prometeusz, Proces, Prawiczek 😁 Nie no to ostatnie to na jajca 😁
Robię listę imion na D dla obojga płci 😉 Oklepane albo mało poważne imiona odpadają. Poszukiwane imiona w stylu Destino, Desmin, Davanti... Mogą być dwuczłonowe, angielskojęzyczne. Wszelkiego rodzaju Druidy, Demony, Donny, Denary nie przejdą 😉
mam prośbę szukam imienia dla klaczki bądź ogierka jeszcze nie wiem 🙂 na literę G, najlepiej po angielsku chodź niekoniecznie i żeby było dwuczłonowe 🙂
Great Gatsby, Gran Derbi, Golden Dream, Golden Eye, Great Comet.. Na G to akurat dość łatwo można połączyć dwuczłonowe z różnymi słowami. Great, Golden to ze sporą ilością słów można 😉
dziękuje :kwiatek: widziałam już tą strone, ale słabe znaczenia mają takie mało ciekawe, fajne. Liczę jeszcze na pomysły w końcu co dwie głowy to nie jedna 😁
A ja sobie patrzę za okno...słońce prawie zaszło, ale jeszcze nie - jest magicznie - to zjawisko trwa ok 20 min każdego dnia - w slangu filmowym mówią na to Magic Hour gdyby ktoś szukał imienia na M 🥂
mam prośbę szukam imienia dla klaczki bądź ogierka jeszcze nie wiem 🙂 na literę G, najlepiej po angielsku chodź niekoniecznie i żeby było dwuczłonowe 🙂
mój pierwszy koń nazywał się GERONIMO (z Francuska, przez "ż" czytane)
Ja też się podłączam 🙂 imię na literę D 😀 I tak jak powyżej najlepiej nie polskie, dwuczłonowe 🙂