Polskie na D: Dębina, Dama z Dąbrówki, Dębowa Damulka (z nawiązaniem do imienia mamy 🙂 ), Dobra, Dżigitówka, Dobrawa (że niby historycznie tak), Dzielna Diablik, Dębowy Rumak, Dżul (uczę się właśnie fizyki ^^), Darzbór (z słonika mitów i tradycji - "dawne zawołanie myśliwych i leśników, będące powitaniem lub życzeniem szczęśliwych łowów"😉
karolinaaa cieszę się, że Ci się podoba 🙂 bardzo lubię takie dwuczłonowe imiona u koni - później bez wyrzutów sumienia można zdrabniać 😎
Koniczka, oj zagramaniczne, bo to hanower, same niemce w papierze no i po prostu nijak nie idzie, żeby konia nazwać Dobosz, Dryblas albo Diamencik :P W temacie Donów - zarówno tatuś jak i dziadek bardzo mi się podobają (Don Ricoss, Don Federico). Do czegoś dźwięcznego dla ucha mogę się dać przekonać 😉
nazibaby77, 😁 No z tym Quanto-czymś-tam to niezłe, warto pomyśleć w tym kierunku. Swoją drogą w grudniu dostałam na płytce filmik z modziakiem o roboczym imieniu Quantino - co mnie szczerze rozbawiło 🤣
katija, a jak Gewinner będzie do mety przychodził ostatni, to dopiero będzie poruta 😉
quantanamera, wlasnie chodzi o to, ze gewinner nie moze przyjsc ostatni! ja wierze, ze imie determinuje konia- np miraz jakiego znalam, zawsze byl ciapaty i porozpieprzany, furia, no... miala duzo cech swojego imienia itd 😉
Death Sentence - Wyrok śmierci Dainty Boy - Filigranowy Chłopiec Damn it! 😉 - Cholera! Dancehall Dangerous Dapper Boy - Szykowny Chłopiec Daredevil - Śmiałek Dawn/ Daybreak - Świt Day by Day - Dzień w dzień/ Dzień po dniu Deadline Deadly Blow - Śmiertelny cios Dealer Dear Son
Don Valentino Don Valencio Don Quanti ( jak Donek Quanty :lol🙂 Don Quantino Don Val jak już masz diamencikaka to do pary ( do bryczki a co😉 ) Don Diamantino Don Diamant
Może wymyślajmy jednak imiona chociaż odrobinę zgodne z zasadami języka? 😉 Obrońca honoru to "The defender of honor" lub "Honor's defender". "Defender's honor" to by był honor obrońcy, a w Twoja wersja znaczy tyle co "obrońca honor" 😉