Forum konie »

Re-voltowe karzełki, czyli małe jest piękne :)

Pawel-ale masz odjechane sanki!!!! na kuce moje byłoby extra! wogóle strasznie duze te wasze kuce 😀

moje szetlando/walijskie wałachy. mam jeszcze 2 klaczki miniaturki (80 i 76cm)
atinob no pączuś to faktycznie jest z niego niezły  😁  :kwiatek:
grast dziękować ! a Ty wstawiałaś zdjęcie swojego maleństwa ?

paweł zgadzam się w 100 %z boswell - masz wyjechane sanki  👍

boswell super kucorki - ja kiedyś próbowałam powozić, ale kiepsko mi to szło ( kuc był mega uparty )  🤣
Genuine czyli Kanadyjski wypłoch ;D ok 148cm 😉
nasza mała kombinatorka,trochę dziwna mieszanka ślązaka z hucułkiem,w kłębie ok156

dzieki dziewczyny  :kwiatek: milo mi bardzo ze Stefanowy sie podoba  :kwiatek:

atinob stoimy w bielsku na osiedlu beskidzkim stajnia nazywa sie Karino i zapraszamy bardzo serdecznie. :kwiatek:

to jak sie Stefan podoba to jeszcze wstawie jakies zdjecie 🙂 mam nadzieje ze nie zabijecie mnie za ilosc 😀

zmeczeni przed terenem  😂

i PRAWIE jak arab
frania335 jak bede to na pewno Was wczesniej powiadomie 🙂
shagyaaa ten arabek to nie czasem z Jermira jest?  🤔
A tak dodatkowo dodaje fotki fajego kucora Czempa(około 120 w kłebie),którego kiedys jezdziłam.Ogierzysko było straszliwie zawziete🙂i skoczne
Ten myszaty też niezły agent

Czemp fajny kucol, widziałam na żywo  😜
a dzięki Skuterowi mam szytą rękę w dwóch miejscach, jakieś 7-8 lat temu wyłamaliśmy razem ogrodzenie i spadłam, nie wiem jak to zrobiłam ale miałam dwie mega dziury między łokciem a ramieniem...  🤬
mtl słyszałam ta kultową opowieść jak wyladowałas na płocie.to juz niemalze ostrowiecka legenda🙂A wiesz ja na Skuterze skakałam przez te szalone gęsi,bo akurat wlazły na manez🙂 🏇
atinob widzisz jaka zdolna byłam w wieku 10 lat! a pamiątkę mam do dziś! 😂 😂 😂 swoją drogą to Skuter teraz wymiata, ale jak przyszedł od byłego właściciela to była to lekka masakra i nie byłam jedyną osobą jaką wywiózł  😁
mtl masz pw🙂
No teraz sie uspokoił,ale ostatnio cos fochy stroi na skokach🙂
To i my się pokażemy  🙂 Ona - 155cm (?) ja - 170cm.  😉
Lingh  ten kon wyglada jak olbrzym  🤣
silly ,zapewniam cię,że ona jest mniejsza ode mnie  😁
Lingh, jak byś nie powiedziała, to naprawdę, nie uwierzyłabym 😉
Light Może koń nie jest olbrzymi, ale jego brzuch zdecydowanie tak  😲

koń może mały, ale masywny powiedziałabym, niekoniecznie za gruby
Lingh, Jeśli ona ma 155 cm wzrostu a Ty 170, to to zdjęcie musiało bardzo zaburzyć wasze proporcje. Nie wyglądasz tutaj na 170. Może jakieś inne zdjęcie by lepiej pokazwało (?)

Angeel, Nie miałaś Ty tego zdjęcia na jakimś awatarze..? Bo je pamiętam skądś tylko nie wiem skąd 😡

Z resztą, my się też możemy do wątku dopisać:
ja 166, koń 160

tu rok wcześniej, koń lat 3,5. Tu jak mierzyłam miał jakieś 157-158

florcia9 , ona jest w ciąży.  😉
no to jakby podsumować wzrost obu koni..... nie nadajecie się do wątku  😂 😂 😂 joke ofc.
mtl ,No,chyba że na pokaz wyjmiemy jednego z brzucha i będzie pasować  😂

frania335 Nie szkoda Ci wsiadać na tego konia? Ja wiem ze hucuły są wytrzymałe, no ale Ty jesteś już dużą dziewczynką, a konik już parę ładnych lat ma za sobą. Może już czas dać mu spokój albo dać komuś mniejszemu do jazdy, a Ty przesiądź się na większego gabarytowo konia. Bez urazy  :kwiatek:

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] cytowanie zdjec
Stokrotka*** to zdjecie jest robione pare lat temu.Stefanowy ma juz dawno emeryture i bryka po pastwisku. choc czasami jedziemy w teren bo on bez biegania zyc ni moze i uwierz mi ze mimo tego ze jestem duza osoba Stefan daje rade na rowni z angloarabem. wiec chyba tak zle z nim nie jest.
a juz prawie od roku mam drugiego konia duuuzego i mcze go jak tylko moge 😀
a kucykowi krzywda sie nie dzieje wiec spokojnie.
Stokrotka 🤔trzałka: ja bym nie przesadzała  hucuły to mocne konie i nie sądzę żeby by im przeszkadzac, że jeździ na nich więcej niż 50kg. A rajdy które są organizowane w górach( i nie tylko), faceci 170+ jeżdżą na hucułkach i krzywda im się nie dzieje.Sądze że cięższe życie mają konie trenujące codziennie, nawet jeśli są gabarytowo dobrze dobrane z jeźdźcem.
Sankaritarina - a chyba kiedys mialam ,dobrze kojarzysz 😉 chociaz gdybys tego nie napisala to bym w oole nie pamietala :P
Stefanowy ma juz dawno emeryture i bryka po pastwisku. choc czasami jedziemy w teren bo on bez biegania zyc ni moze i uwierz mi ze mimo tego ze jestem duza osoba Stefan daje rade na rowni z angloarabem.

Tym bardziej bym na niego nie wsiadała skoro jest już na emeryturze i nie ma kondycji na wypad w teren raz na jakiś czas.
Zdecyduj się albo dajesz mu emeryturę i spokój albo w miarę regularnie wsiadasz na spokojne lekkie jazdy. A to, że go energia rozpiera to chyba dobrze świadczy o jego samopoczuciu i opiece co wcale nie świadczy ze trzeba wsiadać i jechać w teren od razu.

Donia Aleksandra ja nie przesadzam, napisałam przecież, że wiem że hucuły są wytrzymałe. Ale akurat Twoje porównanie trochę tu nie pasuje. Bo po pierwsze w rajdach uczestniczą konie z odpowiednim przygotowaniem ich do tego.
Drugie to 170cm  nie równe zawsze jest dużej wadze. Bo ktoś może być przecież wysoki, a chudy jak patyk.
Wiem dobrze, że wsiadają na hucuły ze tak napisze dość  dobrze zbudowani ludzie i te hucuły dają rade przez wiele km przewieść taką osobę po trudnym terenie. Po prostu trzeba mieć trochę wyrozumiałości dla zwierzęcia. Ja tu bardziej bazuje tylko na tym konkretnym koniu bo wiadomo koń koniowi nie równy.
Co do koni codziennie trenujących to też inna sprawa bo o takie konie się dobrze dba, dobiera odpowiednie pasze, suplementy, ustala treningi itp. właśnie po to aby mogły sprostać postawionym im zadaniom.

Na zdjęciu  które dodałam widać że ci faceci chyba ważą wiecej, niz frania a mimo to ich hucuły  nie wyglądają na zmęczone życiem.Poza tym sądzę że każdy koń powinien mieć zbilansowaną dietę, czy to sportowiec czy rekreant, ale to że dostanie inną, lepszą paszę nie zmniejszy jego pracy jaką musi włożyć w treningi.
A tu moje dwa kuciorko krowki 🙂 zdjecie troche stare bo z zimy 2009 roku
konie-legnica co to za rasa?
Dlaczego zakładasz ogłowie na kantar?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się