Forum towarzyskie »

Dzisiaj na obiad ...

Pieczone bakłażany faszerowane masą z sera, papryki, pieczarek i różnych śmieci wygrzebanych w lodówce,  z sosem czosnkowym oczywiście  😍

(nikt mi nie wierzy, że przygotowanie obiadu zajmuje mi średnio 15 minut+czas pieczenia/gotowania  😂 )
ovca - chyba jeszcze musisz do mnie przyjeżdżać 😀
U mnie niedzielny obiadek:
rosół z kury z makaronem  😁
ryż z gotowanym kurczakiem i potrawką  😍 -zrobiłam z nowego przepisu i wyszła meeega dobra  😜
Kopyciak, dasz przepis na potrawke? :kwiatek:
Krem ze świeżych ogórków  😍 . Thermomix rządzi  🤣
U mnie niedzielny obiadek:
rosół z kury z makaronem  😁
ryż z gotowanym kurczakiem i potrawką  😍 -zrobiłam z nowego przepisu i wyszła meeega dobra  😜

Po pierwsze- zamiast ryżu były robaki  😎 przyznaj się wszystkim
Po drugie- kura była ale rosołu nie widziałam. Chyba że dałaś tym skacowanym  😁
Po trzecie- yy... nie wiem

A żeby nie było offa- to miałam to samo co Kopyciak + u siebie ziemniaki, tarta marffefka i schabowy  😉
ovca - chyba jeszcze musisz do mnie przyjeżdżać 😀

do usług!  😁
i pomyśleć, że jeszcze kilka miesięcy temu przypalałam nawet ajecznicę  😂
A ja dzisiaj serwuje Lasagne z sosem beszamelowym 😀  😜
Gołąbki z kaszy gryczanej i włoskiej kapusty z sosem grzybowym 😉
kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
U mnie dzisiaj przegląd lodówki, czyli znalezione kopytka z sosem z sera pleśniowego 😉 Miliard kalorii, ale co tam 🥂
Lane kluski na rosole,
na drugie gulasz z karkowki, ziemniaki i mizeria czosnkowa.
zupa ogórkowa...od wczoraj 😉
Zupa-krem brokułowa - pycha  😜
pieczona z pieczarkami golonka indycza, ziemniaczki i zielona fasolka szparagowa
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym, do tego surówa z kapusty pekińskiej 😉
Pyrki, smażona miruna + surówka z pekińskiej (z sosem keczupowo-majonezowym  :emoty327🙂
zrobiłam dziś taką zupę, że aż sama jestem w szoku  😜
nie ma co - pierwsze kroki w kuchni cieszą  🙂
Dzisiaj gotowałam jak dla wojska,na kilka obiadów:
pulpety z mięsa wołowego (świeżo mielonego) - zamrożone, czekają na sos chrzanowy,
kotlety mielone wołowo- wieprzowe- zamrożone, częśc była dzisiaj + kasza i surówka z marchwi,
zupa kalafiorowa- przelałam do dwóch słoików uffff i jeszcze w garnku zostało na jutro..
Tydzień z głowy  😉
Dzisiaj na obiad było: Ziemniaki, jajko i ogórek  🤣 Jutro będą: Ziemniaki, kotlet i ogórek  😎
kurczak w jogurcie
kurczak w jogurcie? dawaj przepis
Filet w kawałki, dodajemy zioła wg uznania (np. "do drobiu" Kamisa), pokrojony czosnek i cebula, sól i jogurt, smażyć po min. 24h. Przed smażeniem dobrze jest wybrać czosnek i cebulę, żeby się nie spaliły.
Keks z mięsa mielonego z fetą i warzywa duszone  😜
ziemniaki zapiekane pod szpinakiem ze śmietaną
Trochę warzywek duszonych na patelni i jajeczko sadone 🙂. Mniam!
ciąg dalszy mojej zupy-krem pomidorowej  😎
no i warzywa zapiekane z mozarellą
ja dzis mam...wczorajszy obiad. Zupę kapusniak a na drugie ziemniaczki, schabowy i słątka z ogóreczków i salatki.
A jutro zrobię bitki wołowe (no jakos dziwnie "chodzą"za mną takie z gęstym dobrym sosikiem i koniecznie z kopytkami)
pierogi z kapustą i grzybami 🙂
zupa-krem brokułowa i kurczak w pieczarkach 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się