Forum towarzyskie »

Dzisiaj na obiad ...

A u nbie karkowka duszona z ziemniakami i cebula. Ryz z cynamonem nie moze byc trauma 😉!
wegetariańskie chili concarne  💘
karolinaaa, ooo a jak wygląda wersja wege?
Oczywiście bez mięsa ale dodaje się coś więcej niż normalnie?
przesmażam cebulę z czosnkiem, dodaję pomidory z puszki i czerwoną fasolę + starte warzywa (ja daję tylko marchewkę najczęściej)
no i wiadomo już według uznania doprawić i gotowe 😉
Ja robię podobnie, tylko zamiast fasoli soczewicę 🙂
czyli chili sin carne
karolinaaa, dzięki  :kwiatek:
już wiem co zjem na obiad a raczej kolację  😀
Ada, proszę  :kwiatek: smacznego!
ovca, muszę spróbować tak jak Ty to robisz, bo uwielbiam soczewicę 😉
ehh niestety okazało się że nie ma już pomidorów...

na obiad: warzywa na ciepło
żuurek  😍
Ziemniaczki, kalafiorek  😍, brokuł i smażony dorsz. Niam  🤣
Lena, dzięki za przepis, już wiem, co będę mieć jutro na obiadek  🙂
Zurek 🙂 I Sałatka z kapusty, pomidorów, cebuli, papryki, oliwek i fety, do tego ziemniaczki z sosem grzybowym i dukaty rybne 🙂
U mnie dzisiaj pierwszy obiad od prawie tygodnia ,ziemniaki ,groszek z marchewką ,kotlety mielone .

Nic mi nie wyszło ,ziemniaki zapomniałam posolić ,śmietana zwarzyła mi się więc marchewka z groszkiem wyglądała jak ... ,jedynie kotletów nie popsułam  😵  mąż i tak był zadowolony że coś ugotowałam .
My dzisiaj ogórkowa, indyczek z warzywami i kuskusem plus wywar z chabaneiro czyli na ostro 😜
babka ziemniaczana i tradycyjna juz pomidorowa
Placuszki z cukinii z sosem jogurtowo-czosnkowym 😉
marchewka z groszkiem  😉
czerwona duszona kapusta z jabłkiem,cebulką, suszonymi śliwkami, cytryną i miodem  😀 + kotlety z mielonej karkówki i rosołek 🙂
Zapiekanka makaronowa z szynką, grzybami i beszamelem. Mmmmmmm!
ziemniaki z pieczarkami w smietanie
(mam nadzieje ze mi zoladka nie wysadza skoro od srody nic konkretnego w sumie nie jadlam  :icon_rolleyes🙂
spaghetti 😍
Canneloni ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem  💘
Roladki z kurczaka z twarogiem cynamonowo - kardamonowym i puree z dyni i marchewki. Jak eksperymentować to na całego 😉
Nuggetsy z kurczaka 😉 Wiem, mało ambitnie, ale muszę przyznać, że ta nowość knorra jest całkiem niezła 😉
spaghetti z fixem cztery sery  😜 😜 😜 no przegięli!!! jakie to jest pyszne!!!  🙇 🙇
rosół z lanymi kluskami  😀iabeł:
Może nie na obiad, ale na kolację... Tarta z porami 🙂
sola pieczona w folii, ryż z kurkumą, gotowane brokuły i sałata
karkowka z worka, surowka z pekinskiej..bez polotu, ale dobre 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się