Forum towarzyskie »

Dzisiaj na obiad ...

mery dzięki :kwiatek:

ktos baffinka ja właśnie przerobiłam 3 kg świeżego szpinaku. Umyłam i zamroziłam. Zostawiłam porcje na jutro, ale coś czuję, ze zrobię go jeszcze dziś 😜
Ktoś, podasz przepis, bo mi jakiś średni zawsze wychodzi, dlatego zawsze biorę w knajpie, a makaron ze szpinakiem wielbie miłością wielką  😍
Schab soute z cebulką fryty i sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy,pomidora.

A szpinak uuuwielbiam! Ktoś, czekamy na przepis 🙂
Dziś ryba (matko i córko, mój chłop sam z siebie poprosił o rybę...), ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej.
Ktosina przepis, przepis, dawaj przepis ❗ ❗ ❗ ❗ 😜
ZApiekanka z cukini, bakłażana, brokuła, pomidorów i mozzarelli  😜
Jak przyrządzacie bakłażana, bo mi on zawsze smakuje jak bezsmakowa gąbka?

Jakie pomidory w puszce krojone kupujecie, żeby były bez głąbów i takich bladych, twardych kawałków?
A te w kartonie, takie całkiem rozdrobnione które?

Ja dziś spaghetti z tuną i groszkiem wg Zen 🙂
Najpierw kroję w plastry i przesypuję solą, odstawiam na godzinkę-dwie, później płuczę i pieprzę. Sama nie jestem jakąś wielką fanką, dziś zastosuję go raczej jako wypełniacz do zapiekanki 😉
Ziemniaczki, kalafiorek i piersi z kurczaka w formie pewnie kotletów - nie wiem, mąż będzie robił.
Tak czytam co gotujecie i stwierdzam że moje obiady są nudne i banalne.......
Zjadłabym kalafiorka
mniam
U nas makaron z sosem wloskim, przepis dawalam. Czyli obiad na nygusa, otwieram sloik, podgrzewam, na makaron, koniec.
Kasza cous cous z sosem pomidorowym, curry i krewetkami 😉
Mmm, krewety.......
BASZNIA, Akuratnie w tesco jest mega promocja na krewetki królewskie. Bodajże za 14 zł kupisz kilogram krewetek.
A ja dziś zjadłam danie takie:
filet z piersi kurczaka+frytki+marcheweczka - znaczy się obiadek kupny, nie ma jak to caaaały dzień poza domem 🙁
Ktoś, podasz przepis, bo mi jakiś średni zawsze wychodzi, dlatego zawsze biorę w knajpie, a makaron ze szpinakiem wielbie miłością wielką  😍

A szpinak uuuwielbiam! Ktoś, czekamy na przepis 🙂

Ktosina przepis, przepis, dawaj przepis ❗ ❗ ❗ ❗ 😜

najlepszy makaron ze szpinakiem robi wrotki (potwierdzi to nawet Ponia,która twierdzi,że szpinaku nie jada) - on robi to z serem pleśniowym i czosnkiem,ja wczoraj miałam do dyspozycji w lodówce co innego:
-szpinak (hortex liście,ale równie dobry jest ten z lidla ze śmietaną i ten frosty z serem)
-śmietanę kwaśną 12%
-fetę
-3 ząbki czosnku

na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzuciłam szpinak i zalałam pół szklanki wody,jak się roztopiło dorzuciłlam rozdrobnion czosnek,potem rozdrobnioną fetę,osoliłam,opieprzyłam i na koniec dodałam śmietanę...potem wymieszałam z makaronem,żadnych innych filozofii 😉
[quote author=Ktoś link=topic=37442.msg783446#msg783446 date=1290618552]
[- on robi to z serem pleśniowym i czosnkiem [/quote]

tez robię z serem pleśniowym [niebieski lazur] i czosnkiem 🙂
Ktośka nie robiłam z serem feta- może byc dobre...i potwierdzam Wrotki robi świetny makaron ze szpinakiem.
Notarialna,  o widzisz, dziekuje, moze sie zalapie. Uwielbiam robale 🙂.

Ktoś, ja robie taka lasagne ( ale tez na fete nie wpadlam, z serem plesniowym), tez swietnie smakuje 🙂.
Notarialna to u was taniej ,ja zapłaciłam wczoraj 24 zł za kg.  😤  dziś na kolacje krewetki w cieście  😜  trochę jestem zła bo mój synuś zjadł prawie pół kg. sam ,dobrze że zauważyłam bo bym nic nie zjadła .

Syna sposób na krewetki wsadzić je do mikrofalówki i gotowe  🤔wirek: 
BASZNIA, monia, U mnie w rodzinie tylko ja jestem smakoszem kuchni orientalnej i szamię ze smakiem wszelkie robactwo. Patrzą na mnie jak na dziwaka 😁
Spróbojcie kiedyś połączyc suszone pomidory w zalewie ze szpinakiem, czosnkiem i fetą.... to dopiero pycha.  I tez expersowo sie to robi  😉
Ja wlaśnie wole połączenie  szpinaku z fetą niż pleśniakiem.

A u mnie dzis mortadela panierowana z sałatką  😉
ja dzis leniwie bo poszlam do knajpy 😎
ale macie tu foto dania z wczoraj 😀 !

mery, Gdzie dostałaś groszek? Ja szukam i szukam i znaleźć nie mogę. W najlepszym wypadku dostanę mrożony z mieszanką warzyw 🤔wirek:
Notarialna super masz u mnie to nie poleżą dłużej niż  jeden dzień ,mąż kocha jeść małże ,ośmiornice i krewetki ,mój syn tylko krewetki i małże ,Ja tam jadam wszystko oprócz ostryg  😉 

Ja uwielbiam raki szkoda że tak mało mięsa mają  😜 

Mery co to za sos  ❓ 
O raków jeszcze nie jadłam, tylko słyszałam z opowieści ojca, że bardzo dobre mięso mają. A tak to w sklepach w ogóle nie widziałam. 😉

monia, Czy ja wiem czy fajnie? Chociaż jak domownicy narzekają, ze im śmierdzi w domu to ja się odszczekuję tym, że jak oni mogą jeść te konserwy nasiąknięte tłuszczem, których nawet porządny pies by nie tknął. Dla mnie one śmierdzą 😁
Czytam ten watek i czlowiek od razu glodny jest !!! Nie dobre !!!

czemu ja nie lubie jessc rano. w dzien tylko wieczorem..
A jutro piers z kurczaczka w sosie lazurowym.. mniami !
mery, Gdzie dostałaś groszek? Ja szukam i szukam i znaleźć nie mogę. W najlepszym wypadku dostanę mrożony z mieszanką warzyw 🤔wirek:

w Wawie pod Halą Mirowską, bywa też w Almie i w sklepach z zywnością orientalna 🙂

Mery co to za sos  ❓ 

z musztarda gorczycowa, smietana i miodem... ale to było pyszne 💘
Mery podaj przepis bo nie podawałaś 😉 

Notarialna  raki są najczęściej w marketach ,są dość drogie ale warte swojej ceny .

Dodaje zdjęcie ,moich krewetek  😜  były pyszne !!!
Najprostszy sposob na fajnego baklazana, to zrobic go panierowanego jak kotlety uprzednio oczywiscie solac i sypiac jakas bazylie, czy sos sojowy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się