Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni

galopada

gratuluję  😅 i oczywiście czekam na fotki  😎

Pursat
dziękujęmy  :kwiatek:
Twój chłopak idealnie wygląda w deszczowej aurze  😜
wątek zamknięty
Mój chłopak tygodniowy na pierwszym błotnym spacerze na dworze...  🤣

wątek zamknięty
maluch cudowny!!!  😍
wątek zamknięty
Cudowne malenstwo !!
wątek zamknięty
Condina

jesteś absolutnie niesamowita, Twoje  tygodniowe źrebole wygladaja jak miesięczne  👍
a po czym ten mały przystoniak  😜 ?
wątek zamknięty
Dzieki dziewczyny  🙂, no to dołożę jeszcze dziewczynkę o dzień młodszą i ... również pierwszy raz na dworze 🙂

Na dzieńdobry były odloty:

ale juz po chwili sytacja była opanowana:

portrecik

i na koniec :-P

wątek zamknięty
szafirowa, wczoraj po raz drugi na 14 lat przy koniach dostąpiłam zaszczytu "posiadania" fotografa przy boku, więc jutro lub we wtorek powinnam mieć zdjęcia brykacza z trzeciego spacerku w życiu. Spacerek sponosorowało hasło "jaaaaaa laaaaaatam!"   😀
wątek zamknięty
czytam o tych zadbanych i nie zadbanych koniach i nie dowierzam temu co widze.
O co chodzi?
Teraz wszyscy mają piać z zachwytu że koń caroline zadbany i w kondycji? Zupełnie nie rozumiem sensu tej krytycznej wypowiedzi.
a juz tekst "dlaczego końmi w nieciekawej kondycji ktos uważa za stosowne się chwalic"
rozbił mnie na łopatki
Super że Twój koń zadbany ale dla mnie ten wątek nie tylko dla takich wypieszczuchów. Porzygałabym się gdybym musiała oglądać 174 strony na których byłyby tylko te konie którymi uważasz, ze jst "stosowne się chwalić.

ręce mi opadły po prostu

wątek zamknięty
ahh to właśnie jest volta 😉 zawsze znajdzie się duszyczka, która próbuje naprawiac świat, ubierając konia w eskadrony i anky, siebie w pikeura, karmiąc konia pavo sporfitt i jeżdżąc nim tylko po wyrównanej gigantycznej hali, ludzie! Każdy stara się dbac o swoje konie tak, jak potrafi, nie każdego stac na wyjątkowe luksusy, jeśli koń jest zdrowy (nawet jeśli chory, skontuzjowany) to każdy ma swoje prawo, do udzielania się w voltowych wątkach, pokazywac zdjęcia. Strasznie bananowo tutaj się robi  🤔

ja mojego pokażę, w lesie, na spacerze (zero pracy, sam rekaks!  👀 ) z koleżankami ze stajni

strach się bac  😎
wątek zamknięty
deborah, niepotrzebnie opadły ci rece, zupelnie sie nie zrozumiałyśmy.

podam BARDZO skrajny przykład - post z innego wątku:
Nie wiedziałam gdzie mam to wstawic,bo wdzieczny watek o fbl został zablokowane,a zdjecia te naprawde mnie zszokowaly...i jeszcze podpis ,ze kon coraz lepiej pracuje,bo ma nos w pionie i zuje wedzidlo...
http://www.photoblog.pl/czorcica a tutaj zeby nie bylo oftopu to mam pytanie czy to mozliwe ,aby kon ktory jest w takim stanie mogl poprawnie pracowac? 🤔

przykład jest skrajny, ale obrazuje to o co mi chodziło: dlaczego końmi w nieciekawej kondycji ktos uważa za stosowne się chwalic

teraz rozumiesz idee?

bo mnie chce się rzygać na widok takich "wynalazków", 174 strony wypieszczuchów by mnie nie raziły, wręcz przeciwnie.
wątek zamknięty
condina extra! napisz koniecznie po czym ta mała 🙂
wątek zamknięty
Pinesska przyjemny terenik! brakuje mi takich 😵
wątek zamknięty
Teraz ja z kolei nie rozumiem. To tak jakby na forum o psach wstawiać zdjęcia zagłodzonych psów i mówić: "o jej popatrzcie wasze pieski wyglądają tylko trochę lepiej, więc strzeżcie się i uważajcie, żeby nie doprowadzić ich do takiego stanu!". Nie wiem ale wydaje mi się caroline, że w połowie dyskusji zmieniłaś taktykę bo  pierwsze twoje wypowiedzi w ogóle nie pasują do tej powyższej ... .

Pinesska Pięknie 😉
wątek zamknięty
pare fotek Rudej 😉

i w cudownym kasku , w którym wyglądam jak bym miała wodogłowie..  🤣
wątek zamknięty
LOVELY, Ruda piękna! A co do kasku to się nie przejmuj w rzadko którym nie wygląda się jakby się miało wodogłowie  😁 😁
wątek zamknięty
Eeee, byłaś w Absolucie na konsultacjach - co się nie przyznałaś???? Właśnie padłam...
wątek zamknięty
dzięki 😉
no wiesz.. wstydziłam sie  🤣  😡
ale juz nie moge sie doczekać kolejnych  😀
ot- jak zobaczyłam rudą Oli, to załamałam sie poziomem mojego jeździctwa ;( zwłaszcza, ze u mnie o dobrego trenera trudno, a dojeżdzać do wrocka <nawet  co tydzien> to średnio wykonalne...
konsultacje z p.Górską duuuzo dały 😉
ale mam nadzieje, ze jak wszystko będzie dobrze to moze wstawie rudą na jakiś czas w wakacje 😉
dobra EOT  😁
wątek zamknięty
Condina, uwielbiam Twoje maleństwa  😍

Oglądam ten wątek i nie mogę się dopatrzeć, na której stronie są te "zaniedbane konie"?!  🤔  😵
wątek zamknięty
No konsultacje z p. Górską to przeżycie małe dla niektórych 😉 , ale sporo dają. Ruda Oli - to osobny temat i obiekt westchnień całej stajni 😉. Nie martw się, Twoja Ruda też się taka zrobi 🙂

Jak mi jeszcze powiesz, że poznałaś moje bułane futro i nie przyszłaś dać się poznać to już nie żyjesz... Przy czym ciekawa jestem, którą z Was opierniczyłam za podstawianie kobyły pod nos ogierowi 😉 - bo z siostrą byłaś, prawda? Mam nadzieję, że nie byłam zbyt niemiła, ale to siwe wielkie ogierzycho potem daje nam się we znaki 😉

wątek zamknięty
Condina
Co jeden to piekniejszy  😍

Niby wiosna, a wszędzie takie błoto, że 🙁
Trochę BW

młody w czasie błotnej kąpieli

i ciotka w piasku

wątek zamknięty
Dodam jeszcze od siebie
dla mnie kon klatkowy czyli trzymany w boksie 24 h, nie majacy interakcji społecznych z innymi konmi nie może być koniem w dobrej kondycji, na dobrą kondycję składa się tez aspekt psychiczny
Klacz hodowlana rodząca źrebaki moze być w dobrej kondycji
kon pastwiskowy może być w dobrej kondycji
sport, klatkowanie konia, srele morele karuzele, wiadra pasz i suplementow nie warunkują dobrej kondycji
i to jest fakt;]

Pluszito w kondycji padokowo - bagiennnej
wątek zamknięty
Condina cudne źrebaczki  😍
Pinesska marzy mi się taki terenik  🏇 już nie mogę się doczekać kiedy wsiądę na swoją kobyłę
wątek zamknięty
Galopada-może trochę spóźnione,ale GRATULACJEmarzenia sie spełniają  😅
condina-maluchy ślicznusie 😍,proszę o więcej 🙂
Pinesska- terenik to najlepszy relaks  😉
wątek zamknięty
armara, cudne zdjęcia!
Sankarita, mozna prosic więcej tego rudego co robi za tło?
wątek zamknięty
Armara - ciotka ma piękny kształt głowy - uwielbiam takie 🙂
wątek zamknięty
...dla mnie kon klatkowy czyli trzymany w boksie 24 h, nie majacy interakcji społecznych z innymi konmi nie może być koniem w dobrej kondycji, na dobrą kondycję składa się tez aspekt psychiczny...

...sport, klatkowanie konia, srele morele karuzele, wiadra pasz i suplementow nie warunkują dobrej kondycji
i to jest fakt;]...

dokładnie tak. Gościłam niedawno w pewnej stajni - konie utrzymywane w systemie : boks + hala + karuzela + bieżnia. Wszystko nienagannie wymuskane, stajnia tak ciepła że można było zimą w T-shircie chodzić. I co? Konie totalnie bez chęci do życia. Smutne, znudzone, przypominające robociki. Do dobrej kondycji było im bardzo daleko  🙁

wątek zamknięty
OT.

Z takich moich dzisiejszych przemyśleń - po obejrzeniu fragmentu ogolnopolskich zawodów kucykowych w skokach - dlaczego więcej niz połowa koni w tym wątku wyglada gorzej od tych kucyków?

dlatego, ze kucyki chodzace zawody ogolnopolskie, to sa sportowe konie w sportowym treningu i naprawde duzo roboty potrzeba zeby takiego bachorka i kucola wyslac na ZOO. W tym watku nawet polowa koni nie jest konmi sportowymi chodzacymi ZOO...  🤣 To tak jakbysie zastanawiac dlaczego polowa koni w tym watku wyglada gorzej niz konie na Torwarze.
wątek zamknięty
[quote author=k_cian link=topic=37.msg215631#msg215631 date=1238361379]
condina extra! napisz koniecznie po czym ta mała 🙂
[/quote]

Chlopak jest Calato x Caretino x Capitol
a malutka Quidam de Revel x Landgraf x Calypso I

Armara ... widze ze nie tylko moje lubia sie w blotku taplac  😀 Super odmiany ma twoj zrebolek i taki delikatny  🙂
wątek zamknięty
szafirowa- więc ja czekam na jakieś zdjęcia z jazdy
condina- maluchy cudne, niech się zdrowo howają 🙂
Pinesska- aż się rozmarzyłam, kto ze mną jedzie w teren? 🙂
wątek zamknięty
Dolqa, nie zgadzam się z Tobą, jako że przez 2 lata oglądałam jazdy dziewczynki jeżdżącej kucykowe ZOO i poziom jazdy przez nią prezentowany i teksty jej "trenera" były tak żenujące, że aż strach. Myślę, że wiele zależy od grupy, w której dzieciak i kucyk startują.

Bo prawda jest taka, że na ZOO kucy dostać się nie jest trudno, trudno jest prezentować równy poziom jazdy przez wszystkie grupy kuców, co owocuje płynnym przejściem do dużych koni.
Z dużymi końmi jest o wiele trudniej, bo nie da się ich jechać, byle przejechać, a na kucykach pierwszych grup się da, czego byłam naocznym świadkiem.
Bo to co ja widziałam zaowocuje tylko kompletną klęską w dużych koniach i będzie płacz i zgrzytanie zębów...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.