Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni

chyba ślepnę na starość, bo jakoś nie widzę tu gromady zaniedbanych koni.
wątek zamknięty
Dzionka, masz przycisk - to zglaszaj OT do modów, a nie cierpisz "za miliony".
BTW za pozostałe 99 z twojej setki, nie ja odpowiadam, a twoje zwidy.

_kate, zadbane, a w dobrej kondycji, to nie do konca to samo dla mnie. jesli natomaist chcesz to w ten sposob widziec, to tak, oczywiscie, niewiele tu zaniedbanych koni - wiekszosc jest czysta i ma fajne kolorowe szmatki 😎
wątek zamknięty
tak sie zastanawiam i podrążę
co to znaczy w dobrej kondycji czy kon w kondycji padokowej jest koniem w dobrej kondycji?
czy kon nie padokowany moze byc w dobrej kondycji?
bo zadbanie jest oczywiste - kon czysty, z kopytami  zrobionymi, w czystym sprzęcie, z czystym jezdzcem
wątek zamknięty
teoretycznie koń, o którego dbasz, powinien być nie tylko zadbany, lecz również w dobrej kondycji.
Czy to padokowej czy nie. Wiadomo, że koń na padoku zazwyczaj nie robi takiego wrażenia jak koń jeżdżony. / w miarę prawidłowo/.
Nie sprowadzałabym zadbania do szmatek i czystości. Lecz podobnie jak Sznurka sądzę, że jest to ogólny stan zwierzaka /włączając stan kopyt, zdrowie, dopasowany sprzęt.itp/

czym się w takim razie różni koń zadbany od konia w dobrej kondycji? dla Ciebie rzecz jasna.
pytam niezłośliwie. Wyłącznie z ciekawości.
wątek zamknięty
caroline,  żeby mieć konia w dobrej kondycji, należy mieć niezłe zaplecze. Czas, umiejętności ( te niestety nabywa się z czasem i nie idzie ominąć dupogodzin), pieniądze na dobry sprzęt i profesjonalnych trenerów. Nie każdy posiada to wszystko, ma za to swojego ukochanego konia o którym marzy i chcę pochwalić się nim innym. Co w tym złego? Jeżeli koń zadbany, zdrowy, to dla mnie wszystko ok.
Naprawdę podoba mi się Twój koń, jednak mam świadomość tego, że ja ze swoim takich efektów na 80% nie osiągnę, z powodu właśnie moich umiejętności jeździeckich (a raczej ich braku). Oczywiście, że staram się je zdobywać, jednak na chwilę obecną mam konia w kondycji padokowej, pochorobowego i dlaczego mam się nim nie pochwalić?
Kogo nie razi zapasiony i sflaczały ślązak, zapraszam do oglądania 😉

wątek zamknięty
kare_szczescie, oczywiście, że nie razi🙂 pięknie!🙂
wątek zamknięty
Oj tam ;P
Sflaczały i zapasiony ślązak bardzo fajny 🙂
wątek zamknięty
caroline, a ja mam tu takie foto z dedykacja dla Ciebie 😉

i taka jedna pozowanke
wątek zamknięty
szafirowa, uwielbiam Crosa. Swoją drogę zawsze wygląda jakby robił taką minkę ( tylko bardziej pozytywnie):  :/
wątek zamknięty
caroline - jak zaczęłaś tu wstawiać zdjęcia swojego konia to też nie wyglądał za specjalnie i chyba nikt Ci tego nie wypominał... minął jakiś czas i jest jednym z najlepiej prezentujących się tu koni... więc take it easy 😉
wątek zamknięty
śliczny jest ten sflaczały ślązak :P
wątek zamknięty
caroline - jak zaczęłaś tu wstawiać zdjęcia swojego konia to też nie wyglądał za specjalnie i chyba nikt Ci tego nie wypominał... minął jakiś czas i jest jednym z najlepiej prezentujących się tu koni... więc take it easy 😉

a wiesz, ja uwazam, ze to szkoda, ze nikt nie mial na tyle oleju w głowie, zeby pomóc mi zobaczyc, to co teraz jest dla mnie dramatem - ze jezdziłam na koniu w takim stanie. spokojnie mogłabym go nazwac ofiarą politycznej poprawności.
a co do tego jak teraz się prezentuje - moim zdaniem jest zbyt gruby.
wątek zamknięty
Założę się że jakby Ci wtedy ktoś z forum to powiedział, to byś tego nie wzięła do siebie 😉

... a co do gruby ... napisałam "jeden z najlepiej" prezentujących a nie "najlepiej"  😁 😁 😁 :kwiatek:

EOT
wątek zamknięty

a co do tego jak teraz się prezentuje - moim zdaniem jest zbyt gruby.

Zaczyna mnie to przerażać szczerze mówiąc  😲. To może załóżmy wątek gdzie będziemy wklejać zdjęcia naszych koni, a inni będą mówić co w nich jest nie tak.
wątek zamknięty
efka, nie powiem, ze od razu rzuciłabym sie z dzikim entuzjazmem na taką opinie, ale mimo to obawiam sie, ze i tak przegrałabyś zakład. ja nie doznałam samodzielnego objawienia, tylko wysłuchałam cudzej opinii i rady. na szczęscie ktos potrafił nazwać to co wszyscy widzieli i mi to powiedzieć. gdyby nie ta osoba, zapewne nic by sie nie zmienilo w wygladzie tego konia. bo i niby dlaczego? skoro nikt nawet nie sugerował, że cos jest "nie tak"...
wątek zamknięty
Kare Szczęście bardzo mi się podoba to Twoje sflaczałe Szczęście 😀
szafirowa ja uwielbiam jego pyszczek 😍
Dzięki uprzejmości koleżanki zostało uwiecznione jak Kary cieszy się wiosną...
wątek zamknięty
hahha dobry chlopak jest!
wątek zamknięty
Tak gwoli ścisłości- ja lubię jak ktoś mi mówi, co z moim koniem jest nie tak - zawsze jestem wdzięczna za opinie i konsultuje każdą z paroma osobami, które są dla mnie wyroczniami w różnych kwestiach. Mnie denerwuje tylko cytowanie czyjegoś zdjęcia w wątku tak przyjemnym jak ZWK i dopytywanie się o każdą małą wadę - od tego są PW lub wątki tematyczne.
Poza tym nie każdy chce mieć konia w dobrej kondycji - niektórzy zadowalają się koniami kosiarkami i zarówno tacy właściciele jak i ich konie są zazwyczaj zadowoleni z życia. Nie każdy ma ambicje, by dobrze jeździć, ma takie prawo.

Żeby nie było OT mój koń w beznadziejnej kondycji (bo po kontuzji) ale za to zadbany jak się patrzy  😀
wątek zamknięty
Dzięki wszystkim za miłe słowa :kwiatek:
noraka,  Twojego mogłaś zgłosić do You Can Dance 😀 w breakdancie jest niezły 😉
wątek zamknięty
noraka - 2 i 4 wymiatają, boski kary 😜
wątek zamknięty
noraka on po prostu tańczy  💃  świetne zdjęcia, no i niesamowity koń
wątek zamknięty
Dzisiejsze padokowe ,brudny kon caly w schodzacej siersci to szczesliwy kon 🤔
wątek zamknięty
incognito fajne konisko 🙂
wątek zamknięty
no i mlody jest juz moj  😍  😅
wątek zamknięty
To teraz serię zdjęć poprosimy  😎
wątek zamknięty
aj chyba dopiero w weekend  🙁
wątek zamknięty
szafirowa- Cros rewelacja, czy mogę prosić o więcej zdjęć 🙂  🙇
wątek zamknięty
galopada_, gratulacje!!!

Chyba go widziałam jako źrebaka przy matce. Spory chłopaczek, ale urodziwy będzie. Jak to konie Żabieńskiej hodowli.
wątek zamknięty
galopada_, hurra dla ciebie! 🙂 maluch wyglada na jeszcze wiekszego niz w rzeczywistosci
Ascaia, gdzie nowe fotki malej lobuzicy? 😉
slojma, postaram sie sklonic kogos do popelnienia jakis fotek pod siodlem,bo takie w stoj to juz nuuuda 😁
noraka, :kwiatek: cos czuje,ze chlopaki by sie dogadaly... 😁
Strzyga, milo nam 🙂 to taka minka 'hm?' 😉
wątek zamknięty
deborah,  aaaaj, przepraszam za moją wypowiedź. Faktycznie na tym pierwszym zdjęciu wygląda to strasznie! :P

Co do tej kondycji.... Kondycja nie równa się kondycji. Jednemu pasuje tylko tyle, że koń jest zadbany i jest w stanie wyjechać w spokojne tereny, nie wymagające od niego cudów, a inny stwierdzi,  że ten sam koń jest w ogóle "bez kondycji". Z resztą.... co z tego? Konie większości voltowiczów wyglądają dobrze, widać, że mają wspaniałą opiekę i są szczęśliwe, więc po co cudowanie.

Odnośnie Crossa.... Matko, jak ja sie ciesze, ze ten konik dostał się w łapki Szafirowej! Wygląda rewelacyjnie! Chyba zawsze bede mieć jakiś dziwny sentyment do tego konia, bo o mały włos sama nie jechałam go oglądać.

Tak bardziej do tematu... starocie, z listopada😉:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.