Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni

kasska, super!
wątek zamknięty
Kaaska, sama słodycz  😅
wątek zamknięty
Brzoskwinka - chyba nadal nie czytasz uważnie. Typowa reakcja z przeproszeniem małolaty - foch, a odpowiedzi na pytania nadal brak. Solarium - super sprawa!

Brzoskwinia - ja bym sugerowała jednak zmianę nicka.

Sznurka - zdjęcia super. Sam FUN przez duże FY 😀!
wątek zamknięty
Brzoskwinka - chyba nadal nie czytasz uważnie. Typowa reakcja z przeproszeniem małolaty - foch, a odpowiedzi na pytania nadal brak. Solarium - super sprawa!

bo jak ogólnie wiemy, na forum re-volty mamy obowiązek odpowiadać na pytanie ciekawskich nawet jeśli nie mamy na to ochoty.  🙄 🙄 🙄 🙄
wątek zamknięty
Dramka-jaki fajny nie kulejąco galopujący koń 😉

wątek zamknięty
Zgadzam się z kate (w ramach OT). Czy Brzoskwinka ma obowiązek przedstawiać się w wątku ZWK, wstawiać zdjęcia swojej stajni i udowadniać, że ma solarium? Ludzie, co za wywiad! Chyba wam się spodobała ładnie chodząca Haflingerka i zazdrość niektórych zżera  🙄
wątek zamknięty
Pieskowki rzuczono piłkę w kierunek przecinającym koniowi drogę, a pies nie zastanawiając się wpadł centralnie pod nogi konia za piłką. Na szczęście pieskowi nic się nie stało  😀

Daglezja, To nie fotka mojego kulawca, tylko drugiego konia (ogier męża) który na szczęście chyba nigdy nie był kulawy 😉

:offtopic😀laczego moje fotki są takie malutkie? 🤔
wątek zamknięty
Wybacz 😉 tak czy tak-chwyta za oko 🙂
wątek zamknięty
Trudno żebym napisała tak na forum w jakiej miejscowości trzymam konia bo wg mnie to niebezpieczne dla mojego konia i stajni.  Co innego jak ktoś trzyma konia w pensjonacje np. w jakiejś stadninie to się nie boi.  Ja powiem tyle konia mam niedaleko Świdnicy .
wątek zamknięty
Dramka-konio śliczny.Russelek nieźle przebiera nogami 😀
Daglezja-co to za galopujące kare z gwiazdką?

Jeszcze 3 miesiące z kawałkiem i będzie się lżej biegało 😀

wątek zamknięty
Pytania nie dotyczyły lokalizacji Twojej stajni. Ale fakt, odpowiadanie na pytania nie jest obowiązkowe, tyle,że rozmowa na tym raczej polega.Koniec OFF-a.
Własna stajnia - super sprawa! Widać, że Brzoskwinka zadowolona z "opalania".
wątek zamknięty
armara- Twój rudy wyszedł jak osiołek, któremu nic nie wychodzi 😀 trzecie zdjęcie b. ładne !
madzixx- tych koni nie musze komentować... :P widze je na codzień :P
brzoskwinia- śliczny srokacz..🙂a ten mały jest boski :P
amazonka*- super jest ten Twój koń.. ciekawe kiedy bedzie całkiem siwy :P
planeta10- Panna jest piękna! a jaką dłuuugą grzywe ma 🙂
Vuko.- gniadosze górą ! 😀
kujka- Twoja paróweczka widać, że sie kulała po śniegu :P
gracja03- aż taka chuda to nie jest... byś widziała mojego Marcyla kiedyś :/ ładna kobyłka🙂
kasska-siwulec mniam.. pięknie prezentuje sie pod siodłem 🙂
Dramka- skąd ja to znam...jak pies "galopuje"  z koniem :P
Daglezja-śliczniastyyy koń🙂

No to mój Marcepanek rok temu zimą 2008 i teraz zima 2009

wątek zamknięty
Planeta 10-jaka czaderska "ciężarówka"!!!
śmieje się że "moje" kare ma na czole mapę Polski bez Lublina i Bieszczad hihi taką fajną ma odmianę; to jest Faros sp(Ogar-Fenicjanka po Figaro)ur2003 mam go w adopcji od Naszej Szkapy
wątek zamknięty
Marcepana twój kon jest sliczny. Co to za rasy konik ?
wątek zamknięty
Marcepana gratuluję!!! Konik zmienił się nie do poznania.
wątek zamknięty
i tak jak w każdej rozmowie niektórych pytań nie należy zadawać, wobec tego nie ma obowiązku na nie odpowiadać.
Ponad to /nie pamiętam kto o tym napisał/ jeśli ktoś po paru postach stwierdza, że jest infantylna i sprawia wrażenie głupiej małolaty, to również nie widzę powodu, aby kontynuować rozmowę i odpowiadać na pytania. Dla mnie to jest poszukiwanie quniary, czyli kogoś po kim można pojechać.
żeby nie było OT

zapatrzeni w dal

wątek zamknięty
Marcepan.

WOW. Zupełna przemiana na piękne konisko  😎
wątek zamknięty
Dzionka, Eurydyka, _kate, hmm, nie lubię się wtrącać w takie dywagacje, ale cóż. Brzoskwinka nie boi się pytać o to, po co ochraniacze na pastwisku (akurat dla tego konia niezbędbe), wzruszać się smutkiem czy tam innym wyczerpaniem w oczkach etc.
Sama na pytania odpowiadać absolutnie nie musi, ale każdy ma prawo pytać, ja również.

Zatem - bardzo ciekawe ogrodzenie placu. Co to jest, węże strażackie? Interesujące, nie spotkałam się z takim rozwiązaniem na żywo - ale powiedzmy tu jeszcze ciekawość mnie nie zżera.

Zaintrygował mnie natomiast fakt, czy solarium opala konia? Chyba tak, bo moim zdaniem haflingerkowi zmienił się kształt odmiany (ojej). Jak często trzeba konia solarkować, żeby się łatki poprzesuwały? To na skarpetki też działa? Chciałabym Swarovskiemu jedną trochę podnieść, bo się zsunęła z tyłu...

Pozwoliłam sobie strzałkami zaznaczyć moje wątpliwości:

Koń z solarium ma łysinkę zawiniętą lekko na lewo, wyraźnie nachodzącą na nozdrze i z rózowym pyskiem, Charakterystyczna jest również gładka i zaokrąglona prawa krawędź odmiany. Koń pod siodłem ma obydwa nozdrza całkiem czarne. Odmiana wyraźnie pojawia się w połowie kości nosowej. Prawa krawędź odmiany ma "wypustkę" koło oka i zdecydowanie nie jest zaokrąglona. Różowego nosa nie zaobserwowałam. Jeśli miałabym zrobić na szybko szkic do opisu konia, to wyglądałby tak:

Jestem grafikiem, widzę dużo na zdjęciach, ot, tak mi się jakoś. Za to już wiem, w jakich okolicach miałaby być ta stajnia 😎
wątek zamknięty
ja nie staje w obronie Brzoswinki, ale uważam że domaganie się zdjęć stajni, tego, gdzie ona jest i pretensje że wyżej wymieniona tego nie podaje, są dziwne. Szczególnie te pretensje, jak i ton wypowiedzi w stosunku do niej mnie dziwi.
nie wypowiadałam się na temat pytań o ochraniacze czy też chudości konia. Ale domaganie się miejscowości- dla mnie dziwne.
zazdroszczę spostrzegawczości  🙇 🙇 🙇 faktycznie wygląda na to, że są to dwa inne konie
wątek zamknięty
Quantanamera 👍
Ja jeszcze dodam, że była jeszcze jedna fotka tej kobyłki z przodu z dokładnie widoczną odmianą, którą Brzoskwinka usunęła zanim wstawiła fotkę z solarium.
wątek zamknięty
kATE MASZ SUPER KONIA. quantanamera  wredność z twojej strony ,ale to wynika z zazdrości jesli nie wierzysz to przyjedz do mnie do stajni nie ma problemu  zadnego .... A zresztą z tymi węzami strażackimi zdecysowanie przesadzilaś. Troche inteligencji i kultury przydalo by ci sie tobie i mniej zazdrości do rzeczy cudzych   😎 🤔wirek:
Kate ja też tak mysle ,że wypytywanie gdzie stoi moj kon zupelnie nie są na miejscu . I wszystkie pretensje do mnie.
Myślę ,że ta wredność do mnie wynika z tego ,iż ja powiedzialam prawde jaki koń jest naprawde (chudy) quantanamera  i może sama masz takiego konia chudego,albo wcale nie masz konia i poprostu mi zazdrościć tego ,że mam ladnego.
Nie będe się dochodzić i do zobaczenia w Jaszkowie wcale tu nie musze odpisywać nikomu czy też pisać.
wątek zamknięty
brzoskwinka, to po co odpisujesz...
Konie mają inne odmiany, jak już się tłumaczysz to to też bys mogła ;]

Edit:
Quanta, masz ViRtUaLLnĄ stajnie ?  😜
wątek zamknięty
Brzoskwinka
jak już powiedziałam, nie występuję w Twojej obronie, tylko stwierdzam, że każdy ma prawo nie odpowiedzieć na niektore pytania jeśli nie ma na to ochoty.

Aczkolwiek, nie potrafię dostrzec w poście Quanty niczego niekulturalnego i wrednego. Ton jej wypowiedzi nie był nieprzyjemny ani niekulturalny w moim odczuciu. Poza tym nie jest ona osobą anonimową na forum i sądzę, że nie ma powodów aby zazdrościć Ci czegokolwiek.  Zapytała, Ty możesz zignorować i nie odpowiadać, ale jeśli już odpowiadasz, to miej jakieś argumenty w ręku. Stwierdzenie, że jest wredna itp to nie jest argument.

A Złoty- faktycznie jest super i jest tego świadomy. Przekażę komplement jak w końcu go znowu zobaczę.
pozdrawiam
wątek zamknięty
Trudno żebym napisała tak na forum w jakiej miejscowości trzymam konia bo wg mnie to niebezpieczne dla mojego konia i stajni.  Co innego jak ktoś trzyma konia w pensjonacje np. w jakiejś stadninie to się nie boi.  Ja powiem tyle konia mam niedaleko Świdnicy .

Daleko od Świdnicy ? czy w Twojej stajni nie ma pensjonatu ?

hm wracając do wątku

wątek zamknięty
Quanta-dobra jesteś!  👍  W życiu bym pewnie takich szczegółów się nie dopatrzyła  😉 Przy tylu fotach człowiek nie zwraca raczej uwagi na cuś takiego  😉
A teraz opowiedz nam coś o swojej wirtualnej stajni!!!  😁  😉
wątek zamknięty
Ja myślałam, że Quanta nie kłamie. Ale Rot i Kucyk nie istnieją. Szalona też pewnie nie istnieje... eh, życie.

brzoskwinka, zobacz raz jeszcze jak wygląda koń gracji. Wstawiła zdjęcia z innej perspektywy i nie wygląda już chudo, choć czaprak może ukryć "to i tamto".
wątek zamknięty
brzoskwinka, ostrożnie, bo o powyżej to nie było absolutnie wredne, takie rzeczy trzymam dla siebie, a ja naprawdę potrafię się sprawnie posługiwać internetem 🙂

Co do węży - ale ja się naprawdę z ciekawości pytam, podoba mi się to rozwiązanie. Zdecydowanie ogrodzenie nie jest z desek, na tych kilku zdjęciach widać różne napięcie materiału. Jak nie węże, to jakieś grube taśmy parciane, może jakieś pasy transmisyjne? Niegłupie. Szybkie do postawienia, solidne, łatwo w razie czego wymienić na nowy komplet. Dlaczego się obrażasz?

Niestety jak się od 9ciu lat gapi w zdjęcia, to się potem widzi na nich absolutnie wszystko. Ten kij ma dwa końce, czasami wolałabym się zwyczajnie cieszyć ślicznymi fociami, niż zwracać uwagę na kompozycję, oświetlenie, szczegóły z drugiego planu (btw, fajny kasztan w derce na jednej z fotek, to też Twój?).

Zuziasta, no baaaa 😀 Moje konisie mają nawet basen, o tej porze chyba właśnie powinny skończyć pływać i mój lokaj wyciera je ręczniczkiem. Jak chcecie to możecie przyjść i popatrzyć, jeden z andaluzów się trochę bał, ale teraz pływają nawet razem i bawią się piłkę wodną. Cool  😎

To się jeszcze nie wydało, że Szalona to moje drugie konto? 🤣 Jak będziecie grzeczne, to Wam wstawię zdjęcia innych moich koni i stajni (czy ja pisałam, że właśnie buduję drugą?).

Ehh, szaleństwa młodości, taki wiek, bez urazy, Brzoskwinka wydaje mi się naprawdę sympatyczna 🙂 Tylko niepotrzebnie szuka uznania w oczach innych w taki sposób.
wątek zamknięty
Chyba ślepa jestem bo różnicy nie widzę  😎
wątek zamknięty
Kate - nigdy nie pytałam o to gdzie jest stajnia B.
wątek zamknięty
a ja bylam dzisiaj na kuligu😉
2 z moich rumakow:

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.