We Wrocku strasznie sypie. Śnieg jest bardzo drobny, zmrożony, sypki - taki trochę śmieszny. Rano będzie jakaś masakra, bo drogi są całkowicie białe...
W Gliwicach drogi od chodnika nie da się rozróżnić, widzę z okna, że auta jada po 5 km/h. Jesli o temperature chodzi to "tylko" - 13. Teraz pada taki drobniutki śnieg, jak to branka ujęła śmieszny 😉, wcześniej padały wielkie cieżkie płatki.
Kurde..jako ze mechanik dalej sobie jaja robi wyjazd do pracy jutro komunikacja miejska to zastanawiam sie czy 2 h wystarcza...powrót do domu tez autobusem
nie widzialam nikogo z warminsko-mazurskiego wiec olsztyn ... -10, nie dosc ze sniegu mamy juz na prawde duzo to od wczesnego ranka znow pada 🙇 do tego wieje wiatr - momentami bardzo silny!!! w chwilach takich jak te ciesze sie, ze jestem na zwolnieniu i przesiedze zime w cieplym domku 😅 a do pracy wroce dopiero luty-marzec 😁
A w świętokrzyskim- jak w bajce 😀 Teraz tylko - 5 st i nawet słoneczko przebija się. Fakt, ze wieczorem i w nocy wiało przerażliwie i sypało, ale temperatura wzrosła aż o 10 st 🙂 Rano nie mogłam wyjechać z podwórka, więc przesiadłam się na konia 😀 Jemu dziewiczy śnieg ok 40 cm wcale nie przeszkadzał 🤣
Jak już mogłam wyjechać do pracy, to zaraz na ostrym zakręcie -skrzyżowaniu wpadłam w zaspę 😀iabeł: Chyba wreszcie zmienię auto na przedni napęd. Tym nie da się jeździć po zbrylonym , skawalonym śniegu na ulicach . Myślicie, że jakiś samochód zatrzymał się, żeby wypchnąć? Nic z tego- przybiegły młode kobiety w liczbie trzy - i pomogły skutecznie :kwiatek: Niestety- moje auto waży ok 1700 kg 🤔
2 pary skarpet, rajtuzy, dwie bluzki (sweter i bluza), gruba czapa i rękawiczki - a i tak mi zimno 🤔wirek:
W Łodzi nie pada. Padało do 5 rano, a przez Polskę od strony krakowa od jutra ma PONOĆ przetaczać się nowy front (o ile się już nie przetacza) zimnicy. Brrrr!
W Warszawie biało ale już nie sypie na szczęście. Znaleziony wczoraj gołąb z zamarzniętymi skrzydełkami dostał drugie życie. Dzisiaj rano udowodnił, że może znowu latać i wypuściłam go na wolność 😅
W nocy była jakaś masakra ,tak wiało i sypało ,dzisiaj od rana super pogoda przestało sypać i wyszło słoneczko . Rano mąż nie pojechał do pracy bo pozostałych chłopaków tak zasypało że nie mogli wyjechać ,syn czekał na autobus dość długo ale jednak pojechała do szkoły .
Konie szczęśliwe pobiegły na padok jeść siano ,jedna klacz ( Moza) żeby nie wchodzić w zaspy zaczęła je przeskakiwać 🤔wirek: ogólnie dajemy rade ,najważniejsze że w stajni cieplutko 😀
Ciechocinek -8, śnieg sypie jak szalony, dzieciak do szkoły podrałował na piechotę 5km, kucyk nie dał rady przebić się przez zaspy sięgające w niektórych miejscach do pępka. W domu nie mogłam otworzyć drzwi, a w boxach u kucyków, śniegu po kolana.Aby do wiosny.
W Bydgoszczy -8 stopni i ogromne ilości śniegu. Komunikacja miejska dzisiaj za darmo, ale ludzie stoją po ponad godzinę na przystankach, czekając na autobus. Dzisiaj nie mogłam wyjść z domu, bo miałam w połowie zasypaną furtkę...I dalej pada! 🤔wirek:
U nas dość ciepło, chyba -6 i jest pięknie. Śniegu napadało w nocy bardzo dużo. żałuję, że musze jechać na uczelnię niedługo, bo bym chętnie do stajni skoczyła. Ale śnieg do weekendu się utrzyma, pojadę wtedy w swój wymarzony, bajowy teren do lasu 😜 A póki co - idę z psem do parku 😜
We Wrocku strasznie sypie. Śnieg jest bardzo drobny, zmrożony, sypki - taki trochę śmieszny. Rano będzie jakaś masakra, bo drogi są całkowicie białe...
branka, miałaś rację. Biało i pięknie, tylko, cholera, z miejsca parkingowego nie mogłam wyjechać. Ale wyjechałam, bo sobie odśnieżyłam. Na drugim skrzyżowaniu, 50 metrów od mieszkania - korek. Każdy się ślizga. I z naprzeciwka jedzie upragniona odśnieżarka! Też się zakopała na skrzyżowaniu. Przechodnie pomogli mi wyjechać i o to jestem tu, a nie u konia. I zapowiada się, że zanim nie odśnieżą przy stajni, to nie mam, co liczyć na wyjazd.
Tania, genialne,się uśmiałam szczerze, tu przynajmniej można było sobie na skróty, ale jak ktoś by taki slalom w takim 50 centymetrowym śniegu zrobił było by znacznie ciekawiej
Yyy, do wczoraj jak oglądałam zdjęcia z Wawy czy Wrocka to nie wierzyłam, że oni mają tyyyle śniegu - Ot ma pomorzu nie było prawie wcale. O.o
Za to dziś... Dziś w nocy obudził mnie świszczący wręcz wiatr, wychodziłam na uczelnię ok 8, a wracałam o 12. W ciągu czterech godzin śniegu napadało po kostki, pizga dalej jakby się żyd powiesił, zawiewa, nawiewa, że mało zębów nie wybiłam potykając się o krawężnik, bo ni huhu nic nie widać. I sypie dalej. 🤔
wróciłam!!!do szpitala do Otwocka jakies 80km od mojego domu jechałam rano (6 rano) 3 godziny,drugie tyle wracałam-czuje się jakbym w kamieniołomach pracowała
Olsztyn - dzisiaj nie tak zimno, mimo silnego wiatru. wczoraj bylo zimniej :P snieg pada od wczesnego rana (a moze od nocy?). obserwuje tylko jak robi mi sie coraz wieksza pokrywa na balkonie. jakie 40cm juz jest. i dalej pada i przestac nie chce. masakra 😵 najgorsze jest to ze mialam dzis jechac pociagiem do 3miasta i chyba nic mi z tego nie wyjdzie ;/ z radiowych informacji wynika ze pociagi jezdza lub nie jezdza. a srednio usmiecha mi sie stac nie-wiadomo-ile-godzin w szczerym polu i marznac w wagonie. 🤔wirek:
Między Bydgoszczą a Świeciem: pada od nocy, śniegu miejscami już ponad 90 cm 😍, temp -7, delikatny wiatr. Ruch na krajowej 5 umiarkowany, odśnieżane mniej więcej co godzinę, droga przejezdna. Zawieszone kursy PKS, w Bydgoszczy bezpłatne MZK do odwołania, kurator pozwolił dyrektorom pozamykać szkoły i usprawiedliwia tych, którzy dziś do szkół nie dojechali. Mówiłam już, że kocham zimę? 😀 *************
Do dzisiaj było pięknie... mroźno, biało ale przyjemnie. Dzisiaj ok 8 przyświeciło słońce, więc na spokojnie zaparzyłam kawę i... W 15 minut zerwała się taka śnieżyca, że nie widziałam własnego samochodu stojącego pod oknem. Sypało do 14 praktycznie i aktualnie po bezsensownym odśnieżaniu i wyklinaniu całej tej zimy w niektórych miejscach na podwórku mam po pasa (!!!) śniegu.
Dopiero grudzień a ja już mam dość... Wynoszę się do miasta. O!
[quote author=armara link=topic=36914.msg793518#msg793518 date=1291289578] Nie wiedziałam gdzie pytać 😡 Gdzie w Wraszawie można poręczny sprzęt do odśnieżania, taki coby się do samochodu zmieścił 👀 ?
Najlepszy jest silny facet z szufelką. Mieści się. 😉 [/quote]
To jest myśl, gorzej że takowego osbnika brak.
W Warszawie samochodem jeździ się całkiem ok, był przepiękny zachód słońca - czuć, że spory mróz się szykuje. Najgorzej jest na chodnikach i miejsach parkingowych, wszelkie przeprawy są dość karkołomne. Wczoraj mało orła nie wywinęłam 😁