Dostałam już adresy, dziękuję. 🙂 Jeśli nadal potrzeba kogoś, kto wyśle dodatkową kartkę, to ja też się zgłaszam, a co. 😀 Chociaż kartki pewnie wyślę później niż wcześniej, bo na razie przytłacza mnie koniec semestru i zbliżający się termin oddania pracy inżynierskiej. 😵
[font=Verdana]UWAGA[/font] !!! Wszystkie osoby,które ;
1.Nie dostały adresów do wysłania kartek, 2.Osoby,które zgłosiły się do wysłania 4 kartek a nie dostały dodatkowego adresu, 3.Osoby,które chcą mój adres do wysłania pocztówki (ja również wyślę do tej osoby karteczkę)
A ja właśnie robię swoje kartki 🙂 znaczy się będą to pół DIY na normalnych kartkach 🙂 Ci co dostaną je będą wiedzieli o co chodzi 🙂
fajnie ze miałam okazje odkurzyć stare pióro i napełnić je tuszem 🙂 uwielbiam ręcznie pisać nim życzenia itp. podpisuje sie nickiem re-voltowym 🙂 a moje dzieła zamierzam wysłać w Mikołajki 🙂
do mnie na szczescie doszło 🙂 ale mam jeszcze pytanie czysto techniczne : jesli osoba podała taki adres Kamila Nowak Borówno 35k 85-251 to kartka bez problemu dojdzie? Borówno to nazwa wsi/małej miejscowosci jak sie domyslam. Ale oczywiscie wszystkie dane zmieniłam, te tu sa wymyslone. A jako że poczty polskiej to za bardzo nie ogarniam to chciałam sie upewnic tylko czy wszystko dojdzie bez problemu. :kwiatek:
kiwii, powinna być jeszcze nazwa większej okolicznej miejscowości/ gminy za kodem pocztowym
Nie musi być po kodzie miejscowości. Tak napisany adres może oznaczać, że w tej miejscowości jest poczta po prostu i nie musi się już podawać jej drugi raz. Często w takim przyapdku jest taki zapis 00-000 Kowalewo 12 A tak wogóle to najważniejszy jest kod pocztowy, a nie nazwa miejscowosci w której poczta sięznajduje, bo pracownicy poczty i tak rozdielają korespondencję wg kodów.