tylko tyle co z aktualizowanego co jakiś czas artykułu na alercie: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8593442,Plonie_stadnina_koni_w_Zabrzu___Rokitnicy.html Około 40 koni zostało wyprowadzonych z budynku stadniny, są bezpieczne - przekazał nam asp. Piotr Chamielec z zabrzańskiej straży. Według niego płonie stodoła, w której przechowywane jest pożywienie dla zwierząt. Trwa zabezpieczanie innych budynków.
Straszne 🙁 Bylam tam dzisiaj z ninevet i do glowy by mi nie przyszlo, ze dzisiejszy Hubertus moze sie tak skonczyc. Grunt, ze konie bezpieczne. Ale straty i tak pewnie beda ogromne. No i zal mi Ewy Wierzchoslawskiej, to jedna z najbardziej sympatycznych osob w zabrzanskim swiatku jezdzieckim i naprawde szkoda, ze akurat jej cos takiego sie przytrafilo 🙁
ludzie, poszaleliście, impreza nie wymknęła się spod kontroli, przyczyny badać będzie policja i Straż pożarna, ale po kierunku ognia wynika, że szedł od miejsca do którego goście nie mieli dostępu.
Właśnie dzisiaj rano znajoma ze Śląska napisała mi sms-a o tej stajni, że spłonęła ale na szczęście konie zostały uratowane, że będzie potrzebne wsparcie finansowe itp. A jaka była przyczyna pożaru?
Właśnie dzisiaj rano znajoma ze Śląska napisała mi sms-a o tej stajni, że spłonęła ale na szczęście konie zostały uratowane, że będzie potrzebne wsparcie finansowe itp. A jaka była przyczyna pożaru?
Nie spłoneła stajnia tylko hala czy stodoła ! Nikomu nic nie jest. Psy całe, konie na padokach.
stajnia jest nie ruszona, spłonęła "tylko" hala ze słomą, część sianokiszonek może będzie do uratowania. konie cale, mają się dobrze, podobnie jak psy, zwierzaki były wyprowadzane w pierwszej kolejności.