O Oterze mogę się wypowiedzieć pozytywnie, używa jej wielu gromerów do psów. Rónież Moser jest rewelacyjny. Nie wiem jak taka maszynka np psia by się sprawdziła u koni??? Jak myślicie, czy zdała by egzamin??? Konie mają miękki włos więc chyba nie powinna mieć większych problemów... Sama się zastanawiam czy nie nabyć własnie takiej golarki przydała by mi się równiez dal psa i konio by skorzystał 😉
I powiedzcie na jaką długość mm się goli koniska??? 😀
W zeszłym roku mars był golony właśnie taka maszynka przeznaczoną dla psów - ale z założeniem, że może być także używana do koni, grzała się trochę ale nie jakoś masakrycznie, goliła dokładnie. Jej niewątpliwą zaletą było to, że była cichutka i nie powodowała drgań jakiś większych. Minusem, że miała dość wąskie ostrze, w porównaniu do typowych maszynek profesjonalnych dla koni. Różnica była taka, że rok temu golenie trwało jakieś 3 godziny, ale koń spał nawet przy goleniu okolic głowy, słabizn, itp. W tym roku golenie trwało niecałą godzinę, ale koń na podwójnym środku uspokajającym, więc tak nie do końca mi się podobało...
[quote author=justyna-- link=topic=36.msg6729#msg6729 date=1227719580] mam pytanko maszynki jakich firm do golenia koni polecacie chodzi mi o maszynke do gruntownego strzyżenia ale tylko do mojego uzytku w sezonie będę nią golić max 6 koni (za 2 tyg jade do berina i zastanawiam sie na jakie zwrócić uwagę) [/quote]
Heiniger. Dość cicha, wolno się nagrzewa, ostrza dobrej jakości.
A czy do maszynki Wahl StablePro można dokupić ostrza? Bo mam tylko 60 mm, a maszynka sama w sobie fajna, cicha, może dałoby rade jakies większe zamontować? 😁
ja swojego nie padokuje, wiec chodzi mi o derke tylko do stajni. Kurcze... chyba kupilam za gruba. Noo nic, zobaczymy. dzieki za informacje 😉 Mam nadzieje, ze tez bede zadowolona z takiego ogolenia chlopaka.
niedługo golę , ale tylko sam wzorek. mam zamiar przerysować go na papier samoprzylepny i nakleić na zadek, a potem wygolić. ostrza mi tego papieru nie przetną??