Forum towarzyskie »

Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Zmieniając temat dorzucę się z moim starociem 😉 a wracając do tematu, zdjęcie w dobrej jakości przepadło po formacie kompa i jest jakie jest 😵
Zmieniając temat dorzucę się z moim starociem 😉 a wracając do tematu, zdjęcie w dobrej jakości przepadło po formacie kompa i jest jakie jest 😵

co za impreza?
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Cytowanie zdjęć
Nic niezwykłego, ale bardzo spodobało mi się to niebo.

Po raz kolejny wielkość zdjęcia
Nic niezwykłego, ale bardzo spodobało mi się to niebo.

Fajne niebo, ale krzaczor zasłania 😉
mswid, Czaqu w Toruńskiej od nowie 😉 Śmieszny koncert zorganizowany dla urzedu marszałkowskiego. Kilku ludzi w tyle klubu, ale z efektów byłam zadowolona 😉
mswid, Czaqu w Toruńskiej od nowie 😉 Śmieszny koncert zorganizowany dla urzedu marszałkowskiego. Kilku ludzi w tyle klubu, ale z efektów byłam zadowolona 😉

Kiedyś chyba nawet na nich byłem ;]
A zdjęcie byłoby w pytę lepsze, gdybyś podeszła do brzegu sceny, przesunęła kadr w prawo i tak, żeby ludziowie byli na tle dymu. Ot, takie marudzenie ;]

I tak żeby nie było tylko samo gadanie pierdół, lekki powrót do lata:

no to jak lato to lato 😉

Na trzecim strasznie brakuje jakichś ludzi w hawajskich koszulach, skarpetach i sandałach. W połączeniu z fotami z trailerparku byłby świetny klimat 😀
Takie tam moje. Krytykamile widziana, bo staram sie po przerwie zaczac fotografowac... A i photobucket zjechal mi jakoscia. Znacie moze jakies fajne albumy internetowe, ktore zachowuja ostrosc ladna??

No i mam wiecej, ale jakbys ktos je rozmyl 🙁(
kamkaz, photobucket nie zjeżdża jakości, jeśli masz odpowiednio zmniejszone zdjęcia.
z dziś:
~original
mówicie, że ciepełka brakuje? to ja też dam coś letniego 😀

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Wielkość zdjęć
Strzyga, o widzialam to foto na FB ! Super. Jeszcze w ruchu konie musze pocwiczyc, bo cos nie wychodzi🙁
A to teraz bede wiedziec, zeby zapisywac mniejsze... Tylko, ze do druku wole wieksze i mam taki export ustalony. Ahh....
kamkaz, ja personalnie nie ruszam oryginałów, zapisuję miniatury osobno na pb (czyli te 1000 px na dłuższym boku) i osobno na fb (800px na dłuższym boku)... i w kontekście ostatniej dyskusji, chyba jestem wariatką, że tak robię, powinnam wrzucić byle jak i napisać "sorry, nie chce mi się, oglądajcie se takie :P".
kamkaz, ja personalnie nie ruszam oryginałów, zapisuję miniatury osobno na pb (czyli te 1000 px na dłuższym boku) i osobno na fb (800px na dłuższym boku)... i w kontekście ostatniej dyskusji, chyba jestem wariatką, że tak robię, powinnam wrzucić byle jak i napisać "sorry, nie chce mi się, oglądajcie se takie :P".

nie żeby coś, ole optymalnym wymiarem na fb jest 960 px 😉 pb, dig i da radzą sobie z takim wymiarem równie dobrze, za to plfoto nie przełknie, tam niestety 750
smartini, mało kto ogląda pełnoekranowe, powiększone fotki na fb =)
A się letnio zrobiło, uch ;]

Ja mam standardowo ustawione na 1200px na dłuższym boku i wszędzie mi pasuje ;]
Macie jeszcze lata:

mswid, tylko u nas na forum większych niż 800 px wrzucać nie można =)
Przecież skrypt sam zmniejsza i można kliknąć po powiększenie, więc w czym problem?:>
mswid, problem w tym, że niektórzy mają wolny internet i zanim im zmniejszy, rooozjedżdża im całe forum.

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,20735.0.html
W tym, że niektórzy mają bardzo wolnego neta i zanim zdjęcie się samo zmniejszy, rozjeżdża całe forum.
Poza tym jest to opisane w regulaminie.
Edit: pisałam równo ze Strzygą.
Edit2: kamkaz, blade jakieś i nie rozumiem takiego ukośnego kadru.
Ja tam na FB wrzucam w 800 px albo nawet mniej, od razu mam na rv. Mimo wszystko kompresja wyraźnie widoczna. Zwyczajnie mi się nie chce robić inaczej, kiedyś zapisywałam wersję 1000px na blogspota, ale ostatnio nie mam do tego cierpliwości  😁
Meh, no dobra.

hehhe, niestety to zupełne odludzie było  😀 nawet psa z kulawą nogą nie uświadczyłam. mam za to takie 'hawajskie' z centralnej Polski  😂

i moje ulubione westernowe  😉

lubię takie z pozoru puste miejsca 🙂
Ja wręcz przeciwnie. Dla mnie zdjęcia bez ludzi są jakieś takie...nudne ;]
ale wiesz, to jak w filmie grozy - najfajniej jest kiedy czujesz, że coś się zaraz wydarzy, ale jeszcze nie wiesz co 🤣
mi się zdjęcia vynter podobają ze względu na klimat, taki przenoszący w czasy dzieciństwa 😉

Kiedyś chyba nawet na nich byłem ;]
A zdjęcie byłoby w pytę lepsze, gdybyś podeszła do brzegu sceny, przesunęła kadr w prawo i tak, żeby ludziowie byli na tle dymu. Ot, takie marudzenie ;]

Z pewnością 😉 No cóż, trzeba uczyć się na błędach  🤬

Jeszcze takie wygrzebałam, mam nadzieję, że następnym razem mi się lepiej uda 🙂 Bo jednak ciemne szkło też zrobiło swoje .. 🙂
Libeerte - ostatnie mi się podoba  😀
Ach, jednolite czerwone światło, marzenie każdego fotografa  😍
Ilekroć coś takiego widzę na koncercie (o ile ten koncert focę), to mam ochotę powiesić oświetleniowca za jądra na Giewoncie.
Zresztą - generalnie jednolite światło na koncertach ssie, bo ciężko potem cokolwiek z tym zrobić. Szkoda, że tak mało klubów i oświetleniowców wpada na pomysł puścić od frontu normalne lampy, bez filtrów barwnych...

Pozwoliłem sobie zassać jedno zdjęcie w celu zademonstrowania rady.

W ten sposób kadrując raz, że nie ma tyle niepotrzebnej pustej przestrzeni nad i za muzykiem, dwa - umieszczasz w jednym mocnym punkcie jego głowę, w drugim ramię.
mswid, ze światłem miałam akurat szczęście, które jak do tej pory się nie powtórzyło 🙁 Dziękuję za radę :kwiatek:
mswid, ze światłem miałam akurat szczęście, które jak do tej pory się nie powtórzyło 🙁 Dziękuję za radę :kwiatek:

No było nieźle. Polecam koncerty Comy. Nie dość, że beznadziejna muzyka, to jeszcze pełno dymu i światła albo tylko fioletowe, albo tylko niebieskie, albo tylko czerwone. Czyste spełnienie marzeń.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się