O mój Bożeeee ja chcę to zdjęcie na ścianę! 🙇 Myślałaś o kalendarzu? Powtórzę pytanie (-; czym teraz robisz zdjęcia? Bo widziałam, że sprzedawałaś 70-300, nie poszedł czy masz coś w zamian?
Ej Ty już umiesz 😉 A te zdjęcia Lasko z czarnym tłem naprawdę sporo nas wszystkich kosztowały, wszędzie jasno, a jak znalazłyśmy ciemniejszy kąt to było mega ciasno i w zasadzie nie miałam jak kadrować nawet. Więc to, że cokolwiek wyszło, bardzo mnie cieszy, dobrze, że model grzeczny 😍
No właśnie niby znam technikę, ale kurcze coś mi w tych moich nie gra... Chciałabym je jakoś bardziej dopracować. A może po prostu nie trafiłam jeszcze na super warunki typu właśnie czerń i słońce. Czekam na sezon takich portretów i będę ćwiczyć! 😉
whitemoon Ja robiłam takie portrety już w kilku-kilkunastu różnych miejscach i najwięcej problemów miałam we wtorek 🙁 Naprawdę myślałam, że polegnę, udało się w ostatniej chwili, dzięki kreatywności ekipy. W innych zazwyczaj pomiar punktowy i wio 😎 Jest tylko jeden minus, strasznie się wkręciłam w różnego rodzaju portrety i zaniedbałam inne dziedziny końskich kadrów 😡
Armara, chyba ostatnio nikt nie ma szczęścia do ciemnych portretów 😀 na początku stycznia ciskałam się z trzema ogierami między żółto-nijaką ścianą, zielonymi wrotami i pożal-się-boże traktorem... <3 Twoje wyszły świetnie! I model cudowny, coraz rzadziej chwytają mnie za serce 'klasyki' a tu proszę 🙂
Coś niesamowitego, piękne modele, piękne kolory, piękne detale! Moje marzenie (z tych możliwych 😉) numer 1 na obecną chwilę to lustrzanka, choć z drugiej strony nie ogarniam dobierania obiektywów itp. Nigdy nie wiedziałam na co patrzeć więc nie kupię dopóki nie wypróbuję 👀 Cudne zdjęcia 🙂 A na filmiku jaki model grzeczny, chyba lubi pozować 🙂
smartini Hihi to widzę, że miałaś podobnie. Ja żałuję, że nie miałam odejścia i w kadrze mieściła mi sie tylko głowa... Twoje portrety są boskie ! Gdzieś je już widziałam zdaje mi się (oficjalne www/fb jednej ze stajni west czy mi się wydaje ?).
Armara pewnie na stronie fb Ośrodka Jeździeckiego Janiowe Wzgórze 🙂 trenuję tam 🙂 ja niby odejść mogłam i to daleko, ale traktor skutecznie zniechęcał... nie dało się go wywalić z kadru innego niż ciasny portret :/
smartini 😵 wyglądają jak studyjne, w życiu bym nie pomyślała, że miałaś jakieś paskudztwo w tle. Chociaż coś tam na 1. zdjęciu wyłazi, tuż od pyskiem, w miejscu gdzie jest kantar i włosy czuciowe.
dziś zamarzałam na sesji voucherowej zamarzła też Sigma, więc 80% ostrzone z łapy... szkiełko sprawdzone i ostrzy!! W weekend akcja 'szycie kubraczka'...
Ja znowu z prosba o pomoc... W poprzednim Photoshopie jak uzywalam linijki, to automatycznie kadrowalo zdjecie - w tej wersji tego nie robi. Da sie gdzies ustawic, zeby id razu kadrowalo przy prostowaniu?
to chyba najłatwiej prostować kadrując (jeżeli za prostowanie bierzemy poprawienie 'lecącego' horyzontu) zagęszczona siatka i automatyczne zmniejszanie do maksymalnego możliwego formatu ułatwia cały zabieg no chyba, że chodziło Ci o coś innego, wtedy nie pomogę 😉