Forum towarzyskie »

Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Dzięki! 🙂
Wczorajsze 🙂
[szkoda, że światła prawie nie było :/]

Z willą w tle:

Przerysowane:

Jesienne:

Pozowane:

Śmieszne kucykowe odmiany:

I jedno halowe, nie wiem za co je lubię:

Bardzo fajna ta willa w tle, pierwsze mi się bardzo podoba.
nine, już zachwycałam się na facebook'u, wszystkie są genialne! Miejsce prześwietne, bardzo klimatyczne  💘

nine
Pierwsze dla mnie mega, mega, mega, mega ! Jakkolwiek by to dziecinnie nie zabrzmiało, jak z bajki wygląda.
I halowe, też ma w sobie to coś, też ewidentnie do mnie "przemawia".

żeby, nie było pusto.

nine, dla mnie drugie jest bomba, wow i w ogóle, chociaż ucieszyłoby mnie jeszcze bardziej odrobinę więcej u dołu. Portret między drzewami, czwarte zdjęcie - taki piękny!

elle, robione obiektywem 50mm z bliska? Bo ja tam widzę trochę zniekształceń, zwłaszcza ta łapa wydaje się nienaturalnie wielka.
nine, dołączam do fanek pierwszego!

A ja zaszumiałam wczoraj, nie spojrzałam na ustawienia ISO i mam... :/

emptyline - wpadło mi oko 2 🙂
nine- pierwsze i drugie dla mnie są bajeczne, miejsce cudowne, zazdroszczę 😍
facella
si, strone wcześniej pisałam, że 50mm. i robione z bliska, z większej odległości bym nie dała rady, bo bym miała psa na aparacie  😁

z ciekawości, tutaj też widzisz zniekształcenia ?
Z kursu lonżowania:
Miss, fajneeeee 🙂

Nine, sprzedajesz odbitki? 😉
emptyline, strasznie podoba mi się pierwsze, szkoda tylko uciętej dłoni - i ten szczery uśmiech modelki 🙂 Oba w BW wyglądają super, nie są szaro-szare jak to ostatnio często widuję na różnych fotografiach.
elle, wg mnie na tym drugim łapy są z kolei nienaturalnie krótkie 😉
Dzieki dziewczyny za miłe słowa  :kwiatek:
Bardzo żałuję pogody, wymarzyłam sobie piękne jesienne słońce w tym parku, a tu ciemnica, słońce wyszło tylko raz i to na chwilkę :/
Wiem, ze na sprzęt się nie zwala, ale tu już stawałam na rzęsach by było ostro i jasno zarazem.

Nine, sprzedajesz odbitki? 😉

Szczerze? Raczej nie.
Nie wykonuję też sesji za kasę.
Jakaś dziwna jestem, ale nie znoszę zarabiać na zdjęciach 😉

Chociaż pierwszy raz rozważam zrobienie kalendarza.
szkoda, bo ja to pierwsze bardzo chcialam powiesic na sciane 😉
elle, wg mnie na tym drugim łapy są z kolei nienaturalnie krótkie 😉

O właśnie.
Ogólnie te dwa zdjęcia nie są naturalne, widać w nich jakąś sztuczność, może to kwestia tego, że są ciasne...

emptyline, a mnie się mimo wszystko podobają. Taki ciekawy, mroczny klimat się zrobił przez te szumy, które wcale nie są jakieś dokuczliwe.
CreativeLive obgaduje właśnie jakieś zdjęcia. Ślubne, nie moja bajka, ale może ktoś będzie zainteresowany:
http://www.creativelive.com/live1
emptyline
Ja ta za dużo szumu nie widzę 😉

Kilka ode mnie

A ja sie dzis pobawilam w Halloween 😉

fisia mało tu zagldam.. ale ta fotka mnie urzekła. Pomysł świetny ! fotka wyszła extra.
armara, uwielbiam drugie!

ja się chyba przebranżowię.  😂 a tak się zapierałam, że koni to ja nie.
czas zacząć ciułać na tele

W tym roku coś nie mogę trafić na mgłę. Jak mam wolne to nie ma, a jak jade do pracy to idealna pogoda na foty  😵
Także odgrzewam stare kotlety sprzed roku

emptyline, podobają mi się te fotki, mają w sobie coś takiego... tajemniczego? Sama nie wiem, ale chwytają za oko, przynajmniej moje 😉
Misskiedis, podoba mi się perspektywa, niecodzienna 🙂
madmaddie, ostatnie jest baaardzo fajne.

Powtórzyłam sesję, tylko z innymi modelami 🙂 Co powiecie?

wymodelowana, dzięki! 🙂
ja powiem że mi się podoba 4 i ostatnie 🙂

jeszcze mam dwa i uciekam

madmaddie, to pierwsze bardzo mi się podoba ze względu na tło-rewelacyjnie wyglądają te drzewka  😀
W ogóle podglądam Wasze prace regularnie, bardzo mi się ten wątek podoba. Fajne zdjęcia i mądre uwagi.
madmaddie
Drugie !! Rewelacja po prostu, klimatyczne bardzo, świetna kompozycja 🙂
wymodelowana
Bardzo sympatyczne zdjęcia, aż miło popatrzeć na takie uśmiechnięte buzie !
armara, madmaddie, dzięki :kwiatek: Wydaje mi się, że wypadły lepiej technicznie niż poprzednie, które tu wstawiałam 😡 Bądź, co bądź warunki były inne 😉

madmaddie, z dwóch wstawionych w ostatnim poście, drugie wymiata!! 😜
Słuchajcie - pisałam w wątku o aparatach ale cisza niestety, mógłby mi ktoś na PW podpowiedzieć, jaki aparat dla laika do takich codziennych zdjęć plus stajnia, hala (wiecie jakie tam jest światło). Wymyśliłam sobie Nikona D3100, ale nie wiem, czy to dobry wybór. Nie chcę to zaśmiecać, dobrą dusze zapraszam na PW.
A zdjęcia piękne, podglądam wątek 🙂
dzięki dziewczyny!  :kwiatek:

ktoś kiedyś pisał o wykorzystaniu blendy przy fotografii koni. jak duża ta blenda powinna być?  👀 moja ma 92x122cm  i zastanawiam się czy nie jest za mała
Zalewam upierdliwie facebooka, więc nie będę wam tu spamować moją kościstą sesją 😉 Kto będzie miał ochotę wie gdzie znaleźć ciągle przybywającą resztę 😉
Wstawię 4 ulubione :

A do tych zdjęć dodam parę słów. Pierwszy raz wykonywałam zdjęcia przy sztucznym oświetleniu, z założenia miały być to zdjęcia nie do końca ostre, lekko poruszone, bardziej mroczne. Zaczęłyśmy od reflektora jednego, takiego... budowlanego, niestety był bardzo mocny i efekt rozmycia był nieosiągalny. Nie mówię, ze zdjęcia wyszły złe. Po prostu nie o to mi chodziło 😉

Wpadłyśmy wiec na szalony pomysł oświetlenia postaci... telefonem, dokładniej latarką z telefonowego flesha. Na pewno wiecie o co mi chodzi.
Początki były ciężkie, nie umiałyśmy doświetlić całego kadru, telefon pozostawiał smugi, koń jakby by święty nie był zaczynał mieć dosyć, a modelka wyraźnie skostniała z zimna 😉

Ale po kilku próbach wyszło tak:

Uważam, że nie najgorzej jak na pierwszą sesję nocna, jak na pierwszą sesje z użyciem jakiegoś innego źródła światła niż to które towarzyszy nam za dnia ale chetnie usłyszę wszystkie uwagi, pomysły i wskazówki co można było zrobić lepiej, lub co sensownie może zastąpić... telefon :P [myślałam o latarce ale może mieć za mocne światło punktowe...] Oczywiście najlepiej tanio, bo na normalne i polecane lampy foto raczej mnie nie stać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się