Watrusia, chodzi o to, żeby zdjęcia wyglądały tak, jak w poście Facelli? Jeśli tak, to wrzucasz zdjęcie na serwer (np. imageshack.us), po czym kopiujesz link do zdjęcia, i wklejasz między [ img] [ /img] (oczywiście bez spacji nawiasem a "img".
Hmm.... ja po prostu mam zdjęcia w kompie na dysku, one sa najczęściej większe w pikselach, ja je zmniejszam tak żeby były regulaminowe, i daję na forum jako załącznik. Może trzeba zmienić coś w tych parametrach? W galerii trzeba coś pokazać, a ja nie ma takiej potrzeby. Po prostu od czasu do czasu wrzucam na forum jakieś zdjęcie.
Z tego, co ja wiem, to w takiej sytuacji pozostaje tylko wrzucić na serwer albo np. jak chcesz dodać zdjęcie, które masz na facebooku czy gdzieś indziej, to kopiujesz "adres obrazka" i wklejasz tak, jak mówiłam między [ img ] i [ /img ].
Bezpośrednio z dysku do treści postu się nie da, jedynie jako załącznik. Ja wszystko leciałam z facebooka, bo u tak tam wrzucam wszystkie nadające się do użytku zdjęcia.
Kilka ostatnich strzałów. Nienawidzę jakości fb, wykopałam nawet z tego powodu digartfolio.
BTW czy to normalne, żę przy bardzo krótkich czasach i dobrym oświetleniu, przy tak dużych kontrastach zdjęcia tracą na jakości ? Część zdjęć ewidentnie nieostra, niedawno na Cavaliadzie sprzęt pracował bez zarzutu, więc obstawiam, że to zasługa mojego "talentu" 😵
Z uwagi na to, że ten obrzydliwy śnieg najwidoczniej nie ma ochoty się jeszcze wynosić z Polski ( 👿 ) ja nadal przeglądam stare zdjęcia, tym razem natknęłam się na folder z lipca 2011, kiedy na stajni mieliśmy gromadkę słodkich rudych i mniej rudych małych kotków 😍
siw95 jakie słodziaki! Ujęcia dość pozpolite ale to nasycenie barw (ta trawa 😍 ) na dwóch pierwszych i ciekawy kadr na ostatnim sprawiają, że całokształt bardzo mi się podoba :kwiatek:
armara taki problem pojawia sie gdy aparat musi wybrać sam ostry punkt a zaczyna inne dominanty łapć niz to co chcemy, ostre światło+śnieg nie zawsze chodza parami, a jak jeszcze się trafi ciemniejsze tło to już naprawde potrafi poszaleć przy dalszych planach to moje doświadczenie z kilkoma aparatami
[b]armara[/b], u mnie to zależy, czasami zdjęcia wychodzą... Totalnie wyprane z kolorów, bardzo przekłamane albo paskudnie nieostre, jak zmienię kąt jest lepiej. Nie wiem od czego to zależy, raz jest dobrze, jak mam słońce z tyłu, raz pod słońce wychodzą lepiej 😵 muszę się doedukować, ale nie mam u kogo. No i bardzo często mi się AF gubi albo ostrzy gdzieś totalnie w przestrzeń (to już chyba wina tego, że mam paskudnego FF na zmianę z BF, ja nie wiem jak to jest możliwe wszystko...)
Dziękuję dziewczyny :kwiatek: Słońce było tak ostre, że mojej siostrze ławiły oczy mimo okularów przeciwsłonecznych. Zaproponowałam późniejszą porę, bo czułam, że po prostu jest to niezbyt do ogarnięcia, ale zostałam oprotestowana 😁 Kolejne doświadczenie. [img]http://Facella[/img] No właśnie od października mam N 70-300, który mi chyba jeszcze nie spudłował, niesamowicie sprawny ma AF, pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Jak zaszło słońce było dużo lepiej.
Cookie, osobiście lubię "pospolite" i proste kadry, przynajmniej kiedy fotografuję ja 🙂 Lubię pooglądać eksperymenty na czyichś zdjęciach, u siebie wolę zwyczajne kadry 😉 Cieszę się, że się podobają!
Ja mam N 55-200, kupiłam jako używany, zupełnie nie wiedząc, co robię. I tak dostalam obiektyw bez tulipana, papierów i pudełka, rozkalibrowany i chyba z uszkodzonym AFem... Bo inaczej sobie nie potrafię wyjaśnić tego, że prawie nigdy nie trafia.
Mój egzemplarz był ok, ale go nie pokochałam, więc znalazłam mu nowego właściciela. Szkoda, że wcześniej nie kupowałaś, dostałabyś ze wszystkimi akcesoriami 🙂
Lena, kupiłam go w 2010r. kompletnie się na tym nie znając, wiedziałam jedynie, że potrzebuję dużego zakresu ogniskowych. Przyszedł i przez 3-4 miesiące byłam nim zachwycona. Przyszła jesień, słabe słońce i wyszły wszystkie jego wady 😵 Na zwrot za późno, sprzedać nie sprzedam, bo to mój podstawowy obiektyw.
Z okazji powooli nadchodzącej wiosny, postanowiłam znów odkurzyć aparat. Trochę metodą prób i błędów, usiłuję wykonać poprawne zdjęcia 😉 W związku z tym wrzucam i będę wdzięczna za wszelkie uwagi. Zimowy koń1: 2 I nieco cieplej: