Forum towarzyskie »

Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Juliadna uwielbiam tego Lolka  💘 jak gekon :P

też mam kilka pstryków zwierzaków  😉

🙂
Tak tęsknie za sezonem otwartym, że obrabiam fotki sprzed roku  😂
A za oknem śnieg pada...  😵

i jakieś ostatnie...

baffinka
Super 🙂 Miło popatrzeć na takie pogodne zdjęcia, btw 3 i 7 chyba zbyt mocno rozjaśnione, jakieś takie "dziwne" (jestem nie ogarnięta i nie umiem doprecyzować o co mi chodzi)
Masz więcej coś z tej sesji z psem. Piękne światło 🙂
baffinka, mam to samo! Siedzę w szufladach i grzebię. Nie tylko z zawodów (-; I jakoś rozprężalnię wolę  😁
Widziałam Twoje zdjęcia na facebooku, zupełnie z nickiem nie skojarzyłam  😁

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Wreszcie się zebrałam w sobie żeby tu zajrzeć i nawet coś dodać...
patrzę na te Wasze foty i pieję z zachwytu.. !  💘
dorzucę kilka swoich, będzie mi baaardzo miło, jeśli wyrazicie swoje opinie na ich temat. 🙂
1.
2.
3.
4.
5.
kaskal, pierwsze fajne, super im się nogi zsynchronizowały. I zajęło mi chwilę nim zauważyłam lonżującą osobę. 2., dla mnie trochę bez sensu kadr, koń bez nosa. Wygląda na przepalone. 3. ciekawe, ale dla mnie za ciasne, kadrowałabym szerzej. 4. bardzo ładne kolory, wydaje mi się, że ostrość gdzieś uciekła. 5. mega pozytywne, strasznie mi się podoba!
Trochę OT - ten podpis, to Twój odręczny? Jeśli tak, to bardzo ładnie piszesz "a"  😁
kaskal94, u mnie Twój śnieg jest niebieski 😉
A to swoją drogą, u mnie też.
u mnie śnieg jest raczej biały.. :P
na 4. zeżarło jakość, bo zdjęcie samo w sobie jest ostre.
nieee, podpis to czcionka. 😉
dziękuję za opinie. 🙂
o balans bieli nam chodzi.
Ten biały w prawym dolnym rogu na np. ostatnim zdjęciu to czcionka?  😲 Nawet nie wiedziałam, że taka istnieje  😁 Co do zżerania jakości, znam ten ból, jedynie digart mi takich rzeczy nie robi, ale z kolei nie umiem stamtąd linka bezpośrednio do zdjęcia skopiować...

A śnieg jest taki niebiesko-fioletowo purpurowy, bardzo zimny balans wyszedł. Koń stojący bliżej jest lekko fioletowy na pysku :-D
wiem, ale monitory też się różnią.. więc kolory zdjęcia także mogą wyjść inne. 😉
niemniej jednak, następnym razem zwrócę uwagę na to, żeby białe było białe. :P

taaaak, to czcionka. 🙂 przekopałam cały Internet, żeby znaleźć coś ciekawego. 😀
ale już i tak mi się znudziła. :P

To ja tu wyskoczę z wróbelkami 😉

patid1220, pierwsze jest super! szkoda, że takie małe.. 🙁
Lena, fajne wróbelki, chociaż trochę wtapiają się w krzak (czy co to tam jest)..  ale podoba mi się ich różnorość, to, że jeden siedzi tak, drugi inaczej, a jeszcze inny odlatuje.. - super! 😉

to jak już odskoczyliśmy od tematyki konnej to wrzucę Wam kilka moich niezwierzęcych kadrów. 😀
1.
2.
3.
🙂
kaskal94 mogę wrzucić większe😉
kaskal94 - 3!
4 - ŚWIETNE!!!!! 🙇
patid1220 - pierwsze hmmm przepalone, drugie fajnie wyglądałoby w b&w

edit:
zachodowe z wczoraj 🙂

patid1220 - pierwsze hmmm przepalone, drugie fajnie wyglądałoby w b&w

czy ja wiem, czy przepalone? na większym może to faktycznie bardziej widać.. ale przy dobrej edycji można naprawdę fajnie podrasować to zdjęcie. 😉
co do b&w w drugim - zgadzam się.

dziękuję!
Time, piękny zachód, zazdroszczę!  😉

edit:
to jeszcze w tematyce słońca - wschód, zimą, zeszłego roku.

a tu takie niedzelne focenie.. 😉
kaskal94 - dla mnie nie taki kadr...
pierwsze super droga ! 🙂
rozumiem. 🙂
droga piękna, prosta i długa.. marzy mi się, żeby zrobić tam kiedyś sesję, ale to miejsce jest oddalone jakieś 70km od mojego domu.. :P
Lena
Zapachniało wiosną  🙂
kaskal94
Bardzo fajny ten zachód, spora rozpiętość tematyczna widzę, ciekawie 🙂
armara, zachód, zachód.. który zachód? ;D
próbuję wszystkiego i staram się odnaleźć swoją 'działkę'. 😉
Lena, to jakiś Helios tak maluje?
Armara  :kwiatek: te dwa faktycznie troche przesadzone. Mój laptop fatalnie świeci i się nie moge z nim dogadać. Robie na nim i na 3 kompach sprawdzam. Na każdym mam inny efekt i się tylko niepotrzebnie wkurzam, poprawiam, psuje jeszcze bardziej  😵
Dlatego zdecydowanie wole zdjęcia na papierze- to co ustawie sobie na maszynie to mam na zdjęciu  😀
Psa mam tylko 4 czy 5 podobnych ujęć. Nasza stajenna psina, którą ciężko uchwycić, bo od razu ląduje pod nogami i się łasi  😉
Facella a widzisz  🤣
baffinka
Mam to samo... Ja mam podobnie święcące, ale na starszym zdjęcia wydają się mniej ostre niż na nowszym, który dla odmiany ma kolory bardziej "żółte" (mimo kalibracji, widać ten typ tak ma.
Nie lubię  🙄
Lena, to jakiś Helios tak maluje?

Mówisz o wróblekach? Heliosem bym nie dała rady, za daleko by było 😉 To Tamron 70-300.
To ja jeszcze pospamuję Szwajcarią:
Lucerna
Ja mam takie pytanie odnośnie zdjęć, mi wychodzą takie malutkie, chociaż staram się żeby były 800x600, może rozdzielczość jest za mała, może mi ktoś doradzić żeby moje zdjęcia były większe optycznie?
Lena, wow  😲 tak, o wróbelki mi chodziło, bardzo ładny bokeh i wydawało mi się, że z Heliosa, niektóre mają podobny.

Watrusia, w jakim sensie optycznie większe? Na komputerze czy w druku? klik - tutaj wszystkie mają po 1000px na dłuższej krawędzi (wypada ok. 1000x670).
Tutaj te same, po 640px na dłuższej (i tak je miałam wrzucić  😁 ale naprawdę polecam zajrzeć na podlinkowaną stronkę, jestem bardzo zadowolona z jakości blogspota, no i na większym lepiej widać):
1.

2. wersja pierwsza

3. wersja druga

4.

1. i 4. spłodzone Heliosem, bez pomiaru światła, zupełnie na czuja... Dlatego 4. przepalona (-:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się