Forum konie »

Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

Przypadkiem to tam konie się znalazły, bo przecież uciekły 😉
Wez tu cos czlowieku napisz zaraz jaka mądrala sie z najdzie
Potwierdzam, że koło Olsztyna zdarzają się wilki - widziałam nawet norę z młodymi 🙂 I też niestety tam zagryzły źrebną klacz chodzącą po wielkich łąkach 🙁

co powiecie na to 😀
eee... co to jest ? Wydaje mi sie że takie elementy powinno sie najpierw ćwiczyć na loży ; / Koń dostaje po pysku jak gosciu sie przechyla i sie dziwi że sie zatrzymuje : ) Super....
W ogóle są gdziekolwiek praktykowane właśnie TAKIE zwisy? W sensie, bez strzemion i w stronę nie wiadomo jaką? Mnie to się wydawało, że takie coś się robi przede wszystkim nie trzymając konia za wodze i np. pochylając się do przodu "wisząc" na jednym strzemieniu, względnie - robiąc na tym jednym strzemieniu "pistolet" -> wiszenie w taki sposób, że człowieka zza konia nie widać.
No i do takich rzeczy się kulbaki albo inne tego typu siodła ubiera.... mniejsza szansa, że jeździec zjedzie razem z siodłem...
Nic, tylko jakiś domorosły pseudo-ułan. -.-' 
no patrzac po innych filmikach dodanych przez tego uzytkownika wnioskuje ze to świr

Filmik z Galicji, czyli ze stadniny, gdzie jeżdżę konno. Teraz to wygląda trochę inaczej, budowana jest druga stajnia obok.
srebrna odważyłam sie oglądnąc inne filmy tego gościa i żałuje teraz bardzo 😲 😵
Miało byc show,niestety wyszło inaczej 😲 
Prawdopodobnie konia użądliła pszczoła
konia44
Było już kiedyś i to chyba nie raz ; )
A co do łaciatego ... biedny , hm był kiedyś taki program na animal Planet o takich właśnie sytuacjach nie pamiętam jak sie zwał. Własnie jak ratują niektóre zwierzaki albo odwrotnie, jak zwierzaki atakują ludzi. Pamięta ktoś ?
Husaria. Jakiej szerokości jest korytarz w tej stajni? (sam początek filmu)
😲
Biedny koń, nawiedzony koleś.
Em chyba najlepszym komentarzem będzie brak komentarza o.O...

Gościu pozytywny ale nie mógł prezentować skoków z górki ^ ^?
konstancja 🤔wirek: czy szybkie wejscie do przyczepy jest tak wazne ze mozna poswiecic zdrowie lub nawet zycie konia? 🤬

Z filmiku też nie wynika, żek onia pakowano szybko. To że użyto lonży nie znaczy, że się spieszono.
Natomiast podstawowym błędem przy pakowaniu do takiej przyczepy, i prawdopodobnie koń nie chciał wejśc, to zwisająca plandeka. Powinna być zarzucona na dach 😉

😲

Ale wypruty z emocji koń  😲
repka
Sądze ze kazda z nas by była wypruta z emocji gdyby miała takiego jeźdźca. Konie sa głupie ze cierpliwie znosza takie wymysły ludzi :/  Z 2 strony może to i lepiej, bo koleś zrobi swoje i odstawi do stajni...
Dlaczego wypruty z emocji? Ok, facet jest hmm, kontrowersyjny, ale koń stoi grzecznie jak stary hipoterapeuta, i spokojnie czeka. Nie zauważyłam, żeby tu akurat działa mu się krzywda jakaś.

Mój koń też by tak stał. I nie uważam żeby był wypruty z emocji.

Nie każdy koń musi być przecież świrem, kiedy ktoś mu się tłucze po grzbiecie.
Ale to fakt, że ludzie-świry jakoś mają szczęście trafiać na takie cierpliwe i dobroduszne konie...

Filmik z Galicji, czyli ze stadniny, gdzie jeżdżę konno. Teraz to wygląda trochę inaczej, budowana jest druga stajnia obok.

To Ty tak sobie radośnie galopujesz po asflacie na innym filmiku?
Dlaczego wypruty z emocji? Ok, facet jest hmm, kontrowersyjny, ale koń stoi grzecznie jak stary hipoterapeuta, i spokojnie czeka. Nie zauważyłam, żeby tu akurat działa mu się krzywda jakaś.

Mój koń też by tak stał. I nie uważam żeby był wypruty z emocji.

Nie każdy koń musi być przecież świrem, kiedy ktoś mu się tłucze po grzbiecie.
Ale to fakt, że ludzie-świry jakoś mają szczęście trafiać na takie cierpliwe i dobroduszne konie...

Spokojny a totalnie zobojętniały to co innego. Stoi na środku tej ujeżdżalni i nawet uchem nie kiwnie. Jest mega osowiały moim zdaniem. Takiej radości życia w nim nie widać.

Lekko śmieszne  😀
repka, uchem może i nie kiwnie, ale zobacz na reakcję kiedy koleś wsiada i oczyszcza siodło. To sporo mówi...
Ano.... zgadzam się z Gillian... Choć dla mnie ten koń faktycznie jest totalnie zobojętniały na wszystko, jakby już go nic nie obchodziło. Smutne. 🙁

Swoją drogą.... ten koleś powinien dostać czymś ciężkim w głowę. Może by się opamiętał i kozaka nie zgrywał.

-końcówka prrrrytt, halo- tradycyjna wink Bo konisko nie mogło pojąć dlaczego jest łąka a nie ma biegania 😉
Heh ; )
Chyba wszystkie konie które znam tupią jak wejdą do wody ; p swoją droga ciekawe czemu tak ; )
mój bez jeźdźca nie- wtedy nie ma kogo ochlapać 😀
Z moją siostrą na plecach jedna kobyłka to się jeszcze po takim grzebaniu położyła  😁
Też mamy kobyłke w stajni która po wejsciu do wody na grzbiet i podtapia jeźdźca ; d  😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się