Forum konie »

Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

jaki kochany konik:

normalnie się wzruszyłam  😍

Zakochałam sie w tym kucyku. 😍 Bo dogi niemieckie uwielbiałam od zawsze... 😁
👀ale mu sie nogi ugiely na zeskoku ała ale wysokosc powalająca
??????
jakis zamrnowany i obojetny ten kon, jakby przyzwyczajony do dziwnych praktyk wlasciciela.
co to za wieśniak jakiś. A jaki pewny siebie w dodatku. Koniowi już widać że wszystko jedno.
🤔
No tak, worek na bat, i chyta chyta koniku, skacz, ale zajebista zabawa.  😵 Szkoda, że kucyk nie zostawił tego bezmózga na płocie.
bylo, calkiem niedawno
Tak? Kurczę, nie zauważyłam jak przeglądałam ostatnie strony.  😡

to lepsze , końcówka  😵 😲

Kretynizm ....
Moja siwa byłaby tu boskim przykładem na to że bez panetnów i szarpaniny też sie da konia nauczyć podobnych rzeczy  ^^ Kiedyś wstawię filmik z naszych "zabaw" na lonży ; )
No ale cóż "po co komuś cierpliwość jak można zrobić coś szybciej " szzkoda tylko że humanitaryzmu w tym nie ma. Yh aż sie nóż otwiera  ; /  W sumie to w meksyku pełno takich patentów jest ; /

na filmie Montiego ładnie widać jak ludzie potrafią "nauczać" konie różnych rzeczy . masakra ; /

kucka ma cudowny charakter, ale amazonka chyba już nieco za duża wagowo i gabarytowo. lepiej kucka wyglądała pod tą trzyletnią pchełką  🙂
Oj, nie przesadzajmy, kucyki to nie znowu takie delikatne stwory, a ten wykonuje polecenia amazonki bez sprzeciwu (co często można zaobserwować nawet wśród najmłodszych, uczonych w myśl zasady "kop, bat i do przodu"😉 i chyba mu nie przeszkadza jej masa.  😉
o co chodzi temu facetowi co mówi po hiszpańsku?
znajomy z naszej stajni wczoraj był w trenie przechodząc przez kałużę załamał się pod nimi lód, okazało się ze to nie była kałuża..

Brzask dobrze że nic poważniejszego się nie stało. Ale aż mi sie zimno zrobiło...brrrr
Masakra.. koń zdrowy?
Brzask o kurde 😲 W którym miejscu w lesie takie niespodzianki??
??????

nie wiem jak mozna robic cos takiego koniowi, czy w ogole jakiemukolwiek zywemu stworzeniu 😫

i co to niby wg niego ma na celu? zmuszenie konia do poddania sie, zlamanie go i ponizenie? chłosta  dla takich ludzi 🤬 🤬 🤬

Brzask, wygląda jak park na młocinach, tam dużo ludzi na biegówkach, przejechali i nawet nie zapytali, czy pomóc?
biedny koń...
z koniem wszystko ok, strzemiona i pusliska utopione, znajomy jak chciał je wyłowic jeszcze raz się przekąpał ale tym razem bez konia.

Osoba nagrywająca to wlasnie był przechodzący turysta

Raven, gdzieś na zaborowie leśnym.

Brzask
To jakaś masakra, nie dało się tego uniknąć jakoś ? Na terenach "mokrych" zazwyczaj woda nie zbiera się w jeden dzień ?

A tak btw przyszedł mi na myśl cytat z najnowszego KP "Gdy temperatura spada sporo poniżej zera, da się wjechać nawet na tereny podmokłe[...]"  - jak można coś takiego wypisywać i publikować 😵 ?
armara, z pewnoscią dało, wydawalo im się ze 20cm pod lodem jest juz ziemia że to tylko płytka kałuża.

chociaż ja nawet na coś takiego bałabym się wchodzić.
takie wyjazdy to urozmaicenie, żeby koń nie robił tego, co mój mi...  😵

(a od razu mówię, żeby nie było nieprawidłowości - ostrogi założone dla pomocy, żeby zareagował, a nie brykał na dobre... Bunt pojawił się dzień wcześniej stąd szpilki ... a kowu tak ma w zimie, koń typ cwaniak i kombinator i robi mi tak co pół roku. W styczniu/lutym i listopadzie/grudniu  :konik🙂

Ani to, ani to mądre nie jest, ale cóż poradzić. Koń nie wybiegany - padok oblodzony, energia grzebie i pomysły do głowy wchodzą ... koniom i ludziom  👿
znam jednego palanta który wybral sie zima w teren i pojechał na bagna świadomie i tez widzialam taka scene wyciagania konia z wody bo sie lod załamał, masakra nie mogli go wyciagnac, jakis ciagnik przyjechał do pomocy ale nie wiadomo bylo jak go wyciagnac bo kon musial przeciez nogi sam wystawic na powierzchnie, no i dlugo tak stal juz w tej wodzie w pewnym momencie ktos go walnal w chrapy i kon wyskoczył sam jak z katapulty.
Brzask nie zazdroszczę chłopakowi :/
zdrowi są ❓
Zobaczcie tego siwka!
Prawie jak hiszpańska szkoła jazdy  🏇 po 1szej minucie

to dopiero zesputy kombiator... 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się