Forum konie »

Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

Ach, te przejścia galop wyciągnięty-piruet są świetne  😍
Ja wiem, że złote rady koniarzy umarły śmiercią nieodwracalną, ale.... no, nie mogę, po prostu nie mogę jak to oglądam. Nóż się w kieszeni otwiera:

Patrzcie jak konia się do bryczki przyucza...

[filmik tego samego "teamu" od filmiku, na którym jakaś beznadziejna nastolata goni brykającego srokacza batem, srokacz ma jeźdźca na grzbiecie. Filmik wstawiala Naciau]
a potem się dziwić że takie zwierze na widok wozu będzie spierniczało gdzie pieprz rośnie ...
nic dodać nic ująć ...
Sankaritarina nie wierzę 😲 Ludzie to debile i z dnia na dzień coraz bardziej się w tym przekonanaiu utwierdzam... ten 'team' może napisać poradnik pt. 'Jak zepsuć psychikę konia w godzinę - poradnik dla początkujących'.  Na taki widok włącza mi się agresor...
o matko... jakaś masakra... co za banda debili !?  🤔
kretyni. maja szczescie ze kon i oni cali, bo woz i szory juz nie. ciezcy idioci.pogratulowac pomyslu. konia przyucza sie najpierw do chodzenia w szorach, zaprzega do np opony, a potem ze starszym koniem w parze, debile!!!
takie tam moja skromna produkcja 😉

nie najlepsza ale to takie początki 🙂 miłego oglądania  😉
😉Wyścigówa(; - Świetna muza 🙂
Z tą bryczką- nie mogłam na to patrzeć, jakieś umysłowe zadu*** jeździeckie.
[quote author=sosi link=topic=348.msg339496#msg339496 date=1253541190]
nie wiem czy było gdzieś?

😍 😍

zaczynam poszukiwania  🏇

czad!
daj znac  jak znajdziesz! też chcę!
[/quote]

O  -    http://amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=19_63&products_id=3784
Ja wiem, że złote rady koniarzy umarły śmiercią nieodwracalną, ale.... no, nie mogę, po prostu nie mogę jak to oglądam. Nóż się w kieszeni otwiera:

Patrzcie jak konia się do bryczki przyucza...

[filmik tego samego "teamu" od filmiku, na którym jakaś beznadziejna nastolata goni brykającego srokacza batem, srokacz ma jeźdźca na grzbiecie. Filmik wstawiala Naciau]

ciśnienie mi skoczylo i poziom nienawiści przekroczył maksimum
nawyzywawszy ich w komentarzach zgłosiłam do YT jako przemoc i znęcanie się
jak można ich namierzyć?? nigdy nie widziałam takiego bezmyślnego bestialstwa, w dodatku sfilmowanego (w jakim celu? pochwalenia się?)
jestem w szoku  😲  🤔 🤔
Hej hej zaraz!!!!!!!!!!!!
Przecież to ta sama autorka co łaciatą z batem ganiały żeby brykała!
http://www.youtube.com/user/QxXKaSsXxQ

Czyli Naciau sąsiadki stajenne jak rozumiem? Może nam zdradzi co to za stajnia hoduje takie kretynki.
nie , nie moje sasiadki

stajnia ich jest bardzo daleko od mojej stajni i nie wiedzialam ,ze takie rzeczy tam sie wyprawia , serialnie , tam co chwile zmieniaja sie ludzie , wiec nawet nie wiem kto jest na filmie z bryczka i kiedy byl krecony
naciau, ja Cię absolutnie nie oskarżam o nic, tylko ty jedna wiesz co to za stajnia i może napiszesz.
glupio mi tak pisac na forum , bo 1 kolezane z tamtad znam i konia swojego dobrze traktuje , a nie jest to prywatna stajnia , opieke maja dobra (zarcie , stajnia super ) , ale nie wiedzialam ze dziewczyny te takie rzeczy robia ....

Burza, Taaaak, napisałam wcześniej, że to ten sam "team", który gonił Łatkę [tego filmiku chyba już nie ma, ale nie jestem pewna]. To się nadaje pod TOZ....
[Poza tym.... a pfff..... dzieciory usunęły filmiki..... ]
Osiolek, nie musi być na forum. Nikt nie powiedział, że cała stajnia jest rąbnięta, nierówno pod sufitem mają ludzie, którzy do takiej sytuacji konia w bryczce doprowadzili oraz ci, którzy gonili srokatą kobyłkę.
Sankaritarina TOZ tu nic zdzialac nie moze. Nie takie rzeczy dzieja sie w polskich stajniach 🙁 Co nie znaczy, ze popieram takie zachowanie.
Fakt, chyba się zagalopowałam. W stajniach można czasem takie kwiatki znaleźć, że nóż się w kieszeni otwiera. Na tę bryczkę jednak po prostu nie mogłam patrzeć. Jeszcze jak można się czymś takim chwalić.... To jest wszystko zrobione w jeden dzień, a koń wyraźnie dawał znaki, że nie jest gotowy. Nawet chłopy na wsiach wiedzieli, że najpierw koń ma nie protestować przy rzędzie, potem opona, a potem zaprzęgało się takiego z matką czy po prostu starszym koniem w parze, żeby to starszy ciągnął, a młodszy się uczył i kiedy już podrósł i się nauczył - sam ciągnął. Pomijam kwestie, że ciągnęły już 2latki, ale chodziło mi tu tylko o sam proces przyuczenia.
Ale cóż, skoro stajnia ma kasę, żeby wozy i sprzęty reperować....
http://www.youtube.com/user/QxXKaSsXxQ#p/a/u/0/qf9AucoJUSc    <----link przysłała mi koleżanka i doznałam szoku. Jak tak można się pastwić nad zwierzęciem ;( (jeśli napisałam w złym wontku to sorki 🙂
centówka :P -  😵
a o czym na całej tej stronie jest mowa? .. przeczytanie kilku postów od góry nie boli.
http://www.youtube.com/user/QxXKaSsXxQ#p/a/u/0/qf9AucoJUSc    <----link przysłała mi koleżanka i doznałam szoku. Jak tak można się pastwić nad zwierzęciem ;(
dosłownie mi się Świąteczne śniadanko przewróciło w żołądku i poczułam ból... takich rzeczy się nie publikuje,jeżeli jest się przy zdrowych zmysłach... przede wszystkim się ich nie robi!
jak obejrzałam ten filmik z koniem i wozem to szczena mi opadła z przerażenia. jacy ludzie potrawią być bezmyślni...  🤬  🤔wirek:
pierwszy raz od jakiegoś czasu kiedy był na padoku jakieś pół roku stania w boksie  jako 2,5 latek prawie rok czasu temu ale tak sie  podoba 😀
pan się pojawił jakiś czas temu w zadziwiających ogłoszeniach, ale pewnie nie wszyscy widzieli, a mnie on niezmiennie rozczula- polecam:
Oj tak, pan zachwycający!!
A to widzieliście?
Co to za ogier co zasypia w trakcie  🤣
i spadl!!!  😂 nie moge, ciekawe, czy mu tak zostanie i jaki bedzie odsetek zazrebien  😁
a jaka zdziwiona byla ta kobyla  😵
A to widzieliście?
Co to za ogier co zasypia w trakcie  🤣

o matko mnie to z poczatku przerazilo! wystraszylam sie ,ze dostal zawalu !  😲

nie wiem czy bylo,ale wstawiam. tak odnosnie glupoty ludzkiej wymierzonej w konie

😤
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się