Przerażającym jest sam fakt, że on to lądowanie ma perfekcyjnie wyćwiczone, odbicie, łups w górę, walnięcie w siodło, szukanie strzemion, atak na następną przeszkodę i tak w kółko, to wyłamanie wybiło go z rytmu, ale ostatni skok wyszedł mu pokazowo - majstersztyk jego porąbanego stylu 🤔wirek:. Nie wiem jakiej rangi były to zawody, ale u nas nawet w podwórkowych by go wyeliminowali. Ciekawe ile ten koń jeszcze wytrzyma? 🤔
azja - zgaduje, że niedługo...Zablokuje sie kiedyś na amen, chyba, że gościu nauczy się skakać. Ale właśnie to uwielbiam w niektórych 'zawodnikach' mają kase, to mają konia i startują, nieważne jak jeżdżą. A tyle talentów sie marnuje ... 😤
Może to jakieś zawody z 5-cio boju sa? Jak ogladalam transmisje skokow z 5-cio boju w Pekinie to wygladalo to niewiele lepiej... Ten kon to sam przejechal ten parkur
może jest to ktoś kto skacze na tym poziomie, ale jest kompletnie pijany?? albo pijany i robi sobie jaja jakieś (będąc jednocześnie chorym na umyśle 🤔wirek🙂 pt. "założymy się że on przejdzie wszystko nawet jak będę jechał w ten sposób?"
najbardziej przygnębiający jest tekst na końcu - beztroska i uśmieszek: "Zapewnienie, że zwierzę zostało tylko una Ligera ból pleców, a następnego dnia był w idealnym stanie wrócić do skoków" - w tłumaczeniu googla 🤔 🤔
Przeraził mnie ten film :/ Czemu ludzie nie reaguja na takie rzeczy? :/ Swoja dorga ciekawe czy ten koles może miec dzieci. I chyba jest masochistą, bo ja nie posiadajac klejnotów nie wytrzymałam bym takich udezen w krocze... ale niektórzy to moze lubią... :/
Ja nie rozumie jednego. Nie wygląda to na byle podwórkowe zawody. Nie wiem ile tam stoi bo zawsze mialam kiepskie oko do wysokości ale podejżewam iż jednak więcej niż metr 😉 czy jeździec nie powinien mięc jakiejś licencji, odznaki, egzaminu? Tak jak jest u nas? Koń cudowny... musiałby się świetnie prezentować nawet pod przeciętnym jeźdźcem. Spójrzcie jaką on ma technike (koń) przy tym rzucającym mu się po plecach worku kartofli.
O matko, ale porażka :/ Po pierwszych 2 skokach jeszcze się śmiałam, ale jak zobaczyłam, że cały przejazd zapowiada się w tym stylu to mi mina zrzedła 🤔 I jeszcze ten popapraniec śmie tego konia uderzać batem?? Powinien zejść i go po kopytach całować a potem ponownie wsiąść jak się nauczy jeździć na innym koniu, bo ten już swoje dostał. Masakra, wściekłam się 😀iabeł:
Ja mam wrażenie, ze ten koleś się z kimś o coś założył albo siodło ma wysmarowane , no nie wiem co- bo poza tymi lotami to on nie najgorzej się w siodle trzyma. Nogi prawidłowo- bo same odnajdują strzemiona i w ogóle podjeżdża tego konia do przeszkody dosiadem. Nie chce mi się wierzyć, ze jemy tak samo z siebie to skakanie wychodzi- mam wrażenie, że to celowe.
kotbury - może wiedzieć, że trzeba podjechać do przeszkody, może nogi prawidłowe [co średnio mi się widzi, bo jak mu łydka na tych skokach lata!] ale pozatym, skakać nie umie. Ba, trudno tu powiedzieć, że on skacze. On się przez te przeszkody przewala, i tylko konia szkoda .. 🙁
Na ŚK ktoś dotarł do info, że ten jeździec zawodowo gra w polo. To taka zabawa miała być, że dwie drużyny się zamieniły rolami. Ci którzy grają w polo skakali i odwrotnie.
Na ŚK ktoś dotarł do info, że ten jeździec zawodowo gra w polo. To taka zabawa miała być, że dwie drużyny się zamieniły rolami. Ci którzy grają w polo skakali i odwrotnie.
kotbury - może wiedzieć, że trzeba podjechać do przeszkody, może nogi prawidłowe [co średnio mi się widzi, bo jak mu łydka na tych skokach lata!] ale pozatym, skakać nie umie. Ba, trudno tu powiedzieć, że on skacze. On się przez te przeszkody przewala, i tylko konia szkoda .. 🙁
Chyba jednak nie... Wnioskując po tytule - to jakieś kwalifikacje?! Ktoś z Portugalii napisał taki komentarz:
marianeves (1 godzinę temu) it's not. we don't even have polo in Portugal. This is the national young horse championship that horse is 4 years old doing his age class. No polo rider
Jeżeli ten koń ma cztery lata i tak śmiga pod taką ofiarą, to 🤔zok: