Forum konie »

Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

mlody Einstein w obchodzeniu sie z koniem 🙂
Ja jestem zauroczona tym:

90,7% to nowy rekord, zasłużenie  😜 🙇
o kurna! ależ macha łapskami. Pieknie
Łał!!! 😲. I dla konia i jeźdźca wielki 👍. Musieli sporo pracy w siebie włożyć
edit: poprawiłam tego trenera 😉
taaak Gal i Totilas super wyglądają  🙂 już było w Kąciku Ujeżdżenia 🙂 na Mistrzostwach Europy tak się wykazali 🙂 swoją drogą chciałabym zobaczyć ich na żywo  😜
90,7% to nowy rekord, zasłużenie  😜 🙇

90,75% ❗

i/lub trenera wielki 👍

E.G. jeździ sam, bez trenera.
On trenowal dlugo z mezem Anky, Sjiefem Jansenem. 😉 Zreszta widac podobienstwa.
Niezły ten Edward Gal wraz z koniem, para robi wrażenie!
Film z wczorajszych uroczystości z okazji 70. lecia wybuchu II Wojny Światowej

nie wiem czy było gdzieś?

😍 😍

zaczynam poszukiwania  🏇
ciekawostka  😲

może ktoś wie o co kaman, nic nie mogę wyguglać  🙄 skąd, po co, kto, i jak
końskie nogi chyba szybko wysiadają
i wszystko dla ludzkiej wygody, szkoda mi tych koni pomimo tego że dobrze wyglądają
[quote author=Con-chan link=topic=348.msg204247#msg204247 date=1237314453]
Tak poruszają sie konie ras Paso (napewno paso Fino i chyba peruwiański też)
To jest chód wrodzony ale poprzez trening i zebranie doprowadzony do takiej dla nas śmiesznej formy.
Gusta są rózne znam ludzi dla których koń pasażujący też głupio wygląda.
W każdym razie to wygląda strasznie ale to nic potwornego moim skromnym zdaniem Saddleseat w większości przypadków jest dla mnie bardziej okrótny jesli chodzi o postawe konia i formy treningu
[/quote]
😡 nie przejrzałam wątku w całości ...
Może nie youtube, ale myśle że warto obejrzeć. Filmik z prezentacji Pianissimy - podczas tegorocznej Aukcji W Janowie Podlaskim, kiedy to wystawiany był na sprzedaż jej jeszcze nienarodzony źrebak:

http://www.horseflyfilms.com/preview/pianissima.html

i prezentacja og. Piaff, ale on nie był na sprzedaż

http://www.horseflyfilms.com/polturf/piaff.html
Witam, Kiedys  na starej wolcie byl watek z filmem na ktorym kobieta , kaskaderka, wykonywala skoki do basenu z bardzo duzych wysokosci. Czy ktos moze wie jak to znalesc bo szukam , szukam i nic.?
Maagdzia, pamietam ten film, ale linku nie mam... zapytaj w innym watku pewnie ktos zapisal, lub pamieta nazwisko
A ja całkiem przypadkiem natknęłam się na coś takiego:
Tępa_Pała, świetny ten film
Muzyka mi się niezbyt podoba ale ogólnie to co jest tam pokazane jest super  😀
Może mi ktoś wyjaśnić, po co konie mają siedzieć na piłkach  🤔 A może poprzywiązywać nóż i widelec do kopyt i do stołu zaprosić  🤔wirek:
halo, ot tak pewnie dla zwały 🙂
Z jednej strony oczywiście podziwiam pracę, którą ludzie wkładają w takie wyszkolenie koni.
Przede wszystkim ich cierpliwość i efekty jakie osiągają(jak widzimy coraz to bardziej nas zaskakują).

Ale z drugiej strony koń to nie małpa w cyrku i pewne "instukty" pierwotne powinny zostać zachowane.

Witam, Kiedys  na starej wolcie byl watek z filmem na ktorym kobieta , kaskaderka, wykonywala skoki do basenu z bardzo duzych wysokosci. Czy ktos moze wie jak to znalesc bo szukam , szukam i nic.?

Ta kobieta to Sonora Webster. Występowała jako diving girl przez 20 lat z czego przez 11 jako niewidoma. Wzrok straciła podczas nieudanego skoku, kiedy uderzyła o wodę z otwartymi oczami i dosżło do odklejenia siatkówki. Sonora Webster zmarła w 2003 roku w wieku 99 lat. W 1991 roku nakręcono film oparty na jej historii Wild Heart's Can't Be Broken. Niestety w Polsce nie był dostępny. Kilka lat temu udało mi się go ściągnąć z emule. Typowe Disney'owskie kino familijne, całkiem przyjemny do obejrzenia.

Na YouTube były jeszcze kilkusekundowe filmiki z jej występów w Atlantic City, ale tak na szybko nie mogłam znaleść. Trzeba poszperać.

I jeszcze jeden z moich ulubionych

To ona skakała z koniem  😲
To nie jest normalne.
tu jest jak leci z koniem- filmik, nie zdjecie

a to... wspołczesne

tez uwazam ze to chore
Zgadzam się. o_O To jest BARDZO chore.

[quote author=Tępa_Pała link=topic=348.msg347708#msg347708 date=1254648614]
A ja całkiem przypadkiem natknęłam się na coś takiego:

[/quote]
Kolejny zaklinacz z coraz to nowymi pomysłami? Za chwilę konie będą się wozić na tylnych siedzeniach samochodów, po co w bukmanach. Ogólnie, fajne sztuczki cyrkowe, fajne zabawy takie na urozmaicenie koniowi życia, ale.... to siedzenie na piłkach to też jest lekko chore.
Pomysł z tym skakaniem moim zdaniem jest poroniony...
Ciekawe tylko jak konia "nauczyć" czegoś takiego
wiem, ze post nieprzepisowy, ale  😲 😲 😲 - bez sensu to
diving horses - przerazajace jak dla mnie. nigdy wczesniej o czyms takim nie slyszalam. nawet gdybym rok siedziala i myslala, nie wymyslilabym takiego sposobu na konski show....
zastanawia mnie to, ze te konie nie byly "jednorazowego uzytku". jak namowic konia aby tam wszedl  - po raz drugi? i dziesiaty? a one to robily 4x dziennie, tak wynika z tekstu tu dostepnego:
http://www.steel-pier.com/dedicated_to_the_diving_horses.htm
Tylko człowiek potrafi wymyślić tak chory sposób na zarabianie kasy. A że przy okazji koń skręci sobie kark lub zamęczy go na śmierć - drobna rzecz. Przy takich sytuacjach wstyd mi że należę do  homo sapiens.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się