Forum konie »

Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

ninevet dziękować 😉 Mam nadzieję, że przeczytałaś opis ^^
tak, nie musiałam czytać by wiedzieć że takie rzeczy się zdarzają przypadkiem.
jeździłam kobyłkę która przy najeździe na szereg z jeźdźcem z jakiegoś powodu (pewnie wielki potfur !  😉) odpaliła wrotki i zrobiła tak samo. Jeździec oczywiście został przed szeregiem.
ninevet, konie mają swoje humory i zwidy 😉 kobyłka bardzo wesoła widzę 😉 co do jeźdzca... ja bym też nie wysiedziała ^^
      Niedawno znalazłam bardzo stare filmiki ( jeszcze przed ujeżdżeniem klaczy).
http://www.fotosik.pl/video/58243c7af497127a.html
Klaczka wykazała się tu sporą nadgorliwością - bo poprosiłam o kłus, ale możliwe, że dałam jej znaki ciałem do zatrzymania (wtedy często jeszcze mi się mieszały komendy). Ale z konika dumnam   😍

i jakiś kłusik nafukany
http://www.fotosik.pl/video/811d60b0f1a3c2ed.html
Widzieliście to?
Widzieliście to?

...głupich nie sieją ...  🙄
🤔wirek: jest i więcej filmików tego autora  😵
nie wiem czy to było
Fantazja,  🤔zczeka:
Mogę powiedzieć tylko "wow"
Jak ten koń musi mu ufać  ❗
Ada mi też szczęka opadła do ziemi jak obejrzałam filmik, tam jest więcej filmików tej pary
to Parellityk zaawansowany.
Słyszałam, kiedyś na kursie, że ten koń ( przed szkoleniem PNH ) złamał rękę komuś z Honzy rodziny- był tak nieznośny.  🙂
Fantazja, Honzo rządzi, uwielbiam i jego i jego konie 🙂
🤔
Fantazja świetny filmik

Szukam pewnego filmiku i może ktoś mi pomoże.Albo tu albo jeszcze na "starej" volcie,nie pamiętam kto ani w jakim temacie  😡 był filmik na którym policja/wojskowi (na pewno w mundurach) jechali kadryl na kilkunastu koniach.Podczas przejazdu skakali przez przeszkody a na koniec-cały czas w ruchu,skacząc,ściągali siodła.Wie ktoś o co mi chodzi i gdzie mogę znaleźć  🙇 .Filmik był słabej jakości,nagrywany na hali.
zuza, wiem o co Ci chodzi. Rewelacyjny kadryl.
edit:
🏇
myślę że tego szukasz 😉

Wielkie dzięki dziewczyny  :kwiatek: .Ile się tego naszukałam.Trzeba było od razu tu uderzyć  😉
wow, ten filmik jest niesamowity  😜 😜 😜
to ja się tu zgłoszę 😉

Szukam kura z muzyką z "Ogniem i mieczem", chyba to był kur Katarzyny Milczarek. Help  :kwiatek:

trafiłam na ten filmik i w sumie zastanawia mnie, co to za chód? Wygląda na wyuczony, widziałam kiedyś w US&A na paradzie konie tak chodzące, ale ten drobi dużo szybciej niż tamte portorykańskie konie...

trafiłam na ten filmik i w sumie zastanawia mnie, co to za chód? Wygląda na wyuczony, widziałam kiedyś w US&A na paradzie konie tak chodzące, ale ten drobi dużo szybciej niż tamte portorykańskie konie...

może to Tölt  ?
jest szybkim, czterotaktowym chodem, w którym koń stawia nogi w kolejności: przednia prawa, tylna prawa, przednia lewa, tylna lewa w taki sposób, że cały czas przynajmniej jedna znajduje się na ziemi. Chód ten jest bardzo wygodny dla jeźdźca, jednak długotrwałe poruszanie się töltem jest bardzo męczące dla konia.

To nie jest tolt. Tolt jest specyficzny dla kucy islandzkich, podobno bardzo wygodny chód na długie dystanse. To generalnie rodzaj szybkiego stępa

Jest wiele chodów specjalnych u nas często mało znanych i kiepsko rozróżnianych.

A koń z linku Pinesski rusza się mniej więcej tak jak konie paso fino, i pochodne :

Jest wiele chodów specjalnych u nas często mało znanych i kiepsko rozróżnianych.

A czy to nie jest ten chód gdzie obciąża się kopyta aby wymusić ten ruch ?

jak dla mnie to znęcanie sie nad końmi  🙁

co za okrucieństwo
już ostatni z tej serii
Tak trening, przygotowanie do show to już okrucieństwo (kurtyzowanie ogona, nakładki na kopyta itp.).
Dałam filmik poglądowy  z opowieścią o chodach - a bez tych giga nakładek na kopyta -coś tam też jest, ale mniejszego.
A tu już naturalny ruch konia Tennessee Walking Horse (TWH)

A tu jeszcze inny ruch - rocking

Na youtube jest pełno tego wyszkolone i naturalne  🙂

Kurde, ja bym nie mogła na takim Tennessee Walking Horse jeździć. W ogóle mi się ten ich ruch, wygląd [o przygotowaniu do show nie wspominam nawet] nie podoba, nie wiem co Amerykanie w tym takiego rewelacyjnego widzą.

edit: czy jakaś dobra i znająca się na rzeczy duszyczka byłaby w stanie powiedzieć mi, laikowi, jakie utwory zostały wykorzystane w tym kadrylu policji w Olimpii...? Nuta znana, ale zupełnie nie wiem co za dj, remix, grupa, ktokolwiek to wymyślił.  😡

Catherine Haddad - Winyamaro, trening. Całkiem sympatycznie, co wy na to?

Wielbłąd wykonujące lotne zmiany nóg co tempo!  🙇 😵
wielblad mistrz! co tam ze troche odwrotnie ustawiony 😉
LInki do moich dwoch filmików 🙂
Jak bylam nad morzem to udalo mi sie nagrac ekipe z Rancza Mustafa z Bobolina jak zasuwa plażą  🙂

Swoich z jazdy jeszcze nie wstawialam..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się