Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

Jak to mawia moja koleżanka - w Sopocie piękna pogoda, można latawce z żelbetonu puszczać  😉
Moon piekny tekst  😁

U nas cudownie, ptaszki ćwierkają, pada wiosenny deszcz, wieje lekki wiaterek.
Mam tylko nadzieję, że mnie nie zwieje dzisiaj i że będę miała na sobie chociaż jedna suchą nitkę  😂
jest w końcu deszcz! i jest pięknie, mokro, świeżo, zielooonoooooooooooooooooooo  💃
tylko zeby na weekend było ladnie  😉
przydałoby się, bo sesje poumawiane, z drugiej strony ziemia taka wyschnięta że śmiało może lać z tydzień
Burza, burza, pierwsza wiosenna burza  😅
Wykopuję wątek, muszę zameldować, że słyszałam dziś żurawie  😅 idzie wiosna!!!
U nas też żurawie  💃 
u mnie nie  😕 zimno, gruda, smutno no 😕
U mnie przebiśniegi i klucze czegoś gęgającego latają  😉
Ja po sobie poznaję przedwiosenność - zebrało mi się na sadzenie rzodkiewek na parapecie  😁 Całą zimę nie miałam takich ciągot, a tu ziemia woła. Rzodkiewki jeszcze niezbyt reprezentacyjne, ale wrzucę za to kwiatki sprzed tygodnia:
😲
Nie no, błagam, śniegu stopniej! Byłam na Pomorzu, tam nie było śniegu... A na Śląsku? Masakra :/ Ja cały  czas myślę o słońcu, o roślinach, cieple... Cieszę się jednak, że już tak blisko.
U mnie też już wiosna. Słońce świeci, ptaki śpiewają, nic tylko brać aparat i focić. 🙂
A u nas szaro,buro,resztki sniegu i lodu,gruda.....masakra.
JA CHCĘ JUŻ WIOSNĘ,SŁONKO I SUCHY PLAC 😀iabeł:
Katowice-pizga, wiosny ni ma
Od tygodnia mam przebisniegi przed domem 😉 rano jest jasno a slonce dodaje otuchy 😉 wiosnaaaaa.. 😉
Warszawa i wiosnaaa słoneczko świeci.
Temperatura na + i od razu życie staje się weselsze
w końcu, w Sudety dociera wiosna powoli, resztki śniegu nikną w oczach
u mnie też powiało wiosną. Powietrze pachnie, ptaszki ćwierkają, słońce świeci. A ja znowu ryczę, bo koń daleko a pojechałoby się do lasu przewietrzyć... 🙁
u nas dzis 13 stopni było 🙂
Pod Chojnicami słoneczko świeci, ptaki ćwierkają na całego, powietrze cudowne  💘. Nic tylko jeździć!
Melduję słońce, 13 stopni, ptaszki ćwierkają, a ja po południu jechałam karmić konie bez kurtki i było mi za ciepło  😁
FUJ! Ponuro, zimno. FUJ!
już chodziłam w marynarce, czy swetrze a dziś znów powrót do "puchówki"
co za pogodzisko
W Lublinie rano padało ale już się rozpogadza - czas najwyższy, przydałaby się jakaś odmiana po deszczowym Brnie
A w Krk teraz nagle słońce i ciepło. Zwariowana pogoda.  🙁
Turlałam się do pracy i miałam angielskie deja vu. Wieje, jeden kawałek nieba błekitny, inny z czarną chmurą, pomiędzy jakieś białe baranki, prysznic jednominutowy, jakaś pokropka i dalej duje. Luty w Oxfordshire?
U nas (Lubin) wieje i pada, jak oglądałam pogodę długoterminową to deszcz mają być przez długi okres  😵

edit: taki wiatr był u nas, że starsi ludzie stali trzymając się płotu, śmietniki wywalało, a śmieci zasypywały osiedle, a sąsiadowi z 10 piętra wywaliło szafkę i zawartość wyleciała na samochody stojące pod blokiem tłukąc szyby.
O rety! W Krk GRZMI!  😵
Lodowata burza. No koszmar jakiś.
U mnie wiosna już od paru tygodni. Dziś wyjątkowo założyłam bluzę bo wieje, ale tak to mykam już czasami w krótkim rękawku. Co dzwonie do Polski to albo pada deszcz albo śnieg 😉 dziś zadzwoniłam i podobnież i to i to 😎 A śmiali się ze mnie jak wyjeżdżałam do Anglii że tak nie lubię deszczu to po co się tam wybieram. A tu taka piękna pogoda🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się