Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

U mnie ptaszki ćwierkają, słoneczko świeci, jest ciepło. Jest pięknie! 🙂
U nas już po pierwszym grillu  😍  jest pięknie i robi się bardzo zielono , wielki minus że komary już nas dziś męczyły  😤 
w końcu i do mnie Wiosna przyszła. Fakt, na końcu Polski prawie jestem to i najpóźniej się melduje. Ale nadrabia wiosniunia, nadrabia 😀
Oooooo... Właśnie usłyszałam pierwsze burzowe pomruki tej wiosny... O! I znów!
4!!!  jaskółki!!! jest wiosna. oficjalnie!!  🏇
23 stopnie w Gdańsku. Jest duszno i zaczyna padać deszcz, może będzie pierwsza burza? 😀
Kozy w południe zaźądały powrotu do koźlarni. Ogłaszam... LATO  🙂😉
ok. jest niezle, bo co prawda w moim lochu temperatura znacznie nizsza niz na dworze, ale juz wyzsza niz w lodowce 😎
U nas właśnie zrobiło się taaaaaaaaak ciemno i mamy wiosenną, małą burzę. Ale powietrze rześkie i jest wreszcie jak oddech złapać!
Ufff! Nareszcie!
Są skowronki i czajki.
Unas wiosna już 3ci tydzień 😉
Olsztyn wiosna! Klucz ptaków za kluczem, bazie jak kokosy, trawa ruszyła, pąki na bzach trzeszczą, pierwsze kwiatki na trawnikach. No i koń sypiący się jak choinka 3 miesiące po Gwiazdce 😉
wczoraj to lato mielismy 😉 w cieniu 23 stopnie  🏇 a teraz piekne slonce i juz 13 w cieniu  😀
Wczoraj jeździłam na zewnętrznym czworoboku, w słońcu było 19 stopni. Cudownie.  🏇 🏇
jest cudownie, słoneczko sprawia że ładuję baterie 🙂
ps. tyle pitolenia o srogiej zimie, momentami to było strach się bać a tu  prosze.  😉
wczoraj słyszałam ze przyjdzie w kwietniu  😁
A u nas w ogródku kwitną krokusy 😀
escada Tiaaa  z tsunami na dokładkę.  😵 😁
W tym kraju panikarzy ci pod dostatkiem...
U mnie u mnie!
I jakoś tak wiosennie w głowie, nowe plany życiowe i dużo słońca także w środku 🙂 🙂
W Toruniu już jest pelna paszcza 🙂 Sa bazie, slonce, cieplo i multum prawie bialych pasemek mi sie we wlosach wylonilo. Znaczy, ze fajnie jest!
Zima nie wroci-od 2-3 tygodni torunski niedzwiedz spaceruje po swoim wybiegu 🙂 Zaraz zerkne czy i drugi juz sie obudzil.

Łooo... jakis kooes w tramwaju striptiz robi-od kurtki,przez bluze do t-shirtu...co bedzie dalej? Mzk mogloby juz ogrzewanie wylaczyc 😉

Uwaga, ZOO. Oba misie wygrzewaja sie w sloncu!
Kraków wspaniały!  💘 Nawet trawa zielenieje.
Od razu człowiekowi chęci do życia wracają 😉
W Lubinie miodzio, aż złamałam zakaz lekarza i poleciałam do sklepu. Miałam na sobie sweter i lekką kurteczkę z eko-skórki i było mi za gorąco, a ja zmarzluch  😜
stokrotki i krokusy kwitną na całego 🙂
Wiosna jak nic. Na drogach rowerowych pary jeżdżą dwójkami. Zaraza 😀iabeł:
no i pierwsze komary, wczoraj wieczorem gryzły strasznie, biedne konie nie wiedziały co mają ze sobą zrobić, jeden to się położył z siodłem i chciał się tarzać  🤔

Cierp1enie, Ty sobie chyba jaja robisz? To już wręcz lato!
U mnie dopiero zaczyna cokolwiek kiełkować. Ale wieczorem to i -6 mamy. Myślałam, że nie ma szans, żeby cebulki z doniczkowych krokusów puściły, wszyscy straszyli że za słabe, a tu zielone się z ziemi wyłania 🙂
Dworcika - no niestety, zaraz przy zachodzie słońca uciekaliśmy do stajni, bo nasz Sokrates to mega wrażliwiec 🙂
W Katowicach czuć! 😍
Hi!Hi! Zgodnie z tytułem spytam:
-U kogo wiosna na całego?
Chyba nie pamiętam aż tak gwałtownego przeskoku pogody, jaki dokonał się w weekend. I jeszcze pełnia do tego.  😵
Wracałam wczoraj autostradą i przyznam: bałam się, że mnie zdmuchnie albo jakiś TIR się na mnie wywali. No, sztorm był prawdziwy.
A jeszcze w sobotę rano było nieźle. Konie poszły na wybiegi. Około 10 mnie zaczęło pikać a Treser mnie uspokajał:
- Dusiu, nic się nie dzieje, troszkę kropi.
Ale poszłam po nasze "ciotki" i jak doszłam do kilku minutach to już je ledwo sprowadziłam. Kurczę. Myślałam, że mi wyrwą ręce ze stawów.
Wszystko wirowało/płoszyło. Szły na dwu nogach i charczały ze strachu. Uff....
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się