syno biegł dziś półmaraton w Rzeszowie, temperatura powietrza +3, odczuwalna -3, zmarzłam straszliwie robiąc zdjęcia, kilka razy posypało kaszą i zawiało na tyle mocniej że nawet załom budynku okazał się marnym schronieniem 😉 wiosna... taa...
jkobus, u mnie drogi wyglądają podobnie. Na dodatek, żeby dojechać do wsi, muszę pokonać kałużę, która znajduje się w dołku, więc cała woda spływa właśnie tam i ciągnie się całą drogę, wzdłuż mojego padoku, czyli ma około 75 m 😵 Muszę ją brać rozpędem z jednym kołem na burcie, a jak by mi samochód stanął, to już nie wyjedzie.
Ale to znak, że wiosna idzie 🙂
Przez pół dnia świeciło słoneczko, teraz zewsząd zbierają się ciemne chmury, mam nadzieję, że będzie z nich deszcz, a nie śnieg. Deszcz chociaż szybciej roztopi ten śnieg. I znowu stajnia będzie zalana 😵 👿
U nas JEST! Plac już bez śniegu (a wczoraj głęboka breja była), da Bóg - jutro suchy będzie, podsycha w oczach. Wczoraj i dzisiaj znakomite tereny - w lesie jest bosko! Do wyboru - po głębszym śniegu lub prawie-nie-po-śniegu. Dziś dobre 1,5 godziny w lesie, słońce, cieplutko. W sumie ze 4 km galopu na 3 tury.
W Warszawie pięknie i słonecznie. Na niebie ani jednej chmurki. Temperatura chyba ok. 0, ale jak jest słońce to od razu jakoś tak cieplej. 🙂 Tylko śnieg schodzi baaardzo powoli. 🙁
Wroclaw wczoraj to momentami chodzilam w samej bluzie, cieplutko, ptaszki cwierkaly az.sie.zyc chcialo! Na termometrze w sloncu pokazywalo 20 stopni! 💘
oj tak na Mazurach kolejny dzionek świeci słonko 🙂 😅 aż chce się żyć ! 😀 a słyszałam , że od następnego tyg. ma być nawet do +20 😜 🙂 Chyba, że z Twojej strony mazur, z mojej, jak wstałam padały śliczne, białe płaty śniegu. Teraz chyba (jeszcze na dworze nie byłam) zamieniły się w deszcz, bo jest mokro i z dachu kapie.
A mnie wczoraj pani w sklepie wyśmiewała, że targam ziemię do skrzynek. I tak się namęczyłam robiąc porządki na balkonie. A tu? Proszę! Wiosna! I auto umyłam i w ogóle. 😅 😅
kolejny dzień boskiego słoneczka.. wlkp wiosennie na całego. nawet błoto szybko wsiąkło w większości. pranie wreszcie na dworze się suszy.. w ogródek dziś wyruszam.. ptaki ćwierkają i latają w tą i we wte.. na polach się zazieleniło.. 🏇 full wypas 😁
Taniu, paradoksalnie to dla nas super wiadomość, bo to znak, że jednak budzi się wszystko! 😅 <podaje paczkę chusteczek> 😉 Nad Gdańskiem niebo się rozjaśniło i jakoś tak od razu chce się żyć.
wiosna 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 Posprzątałam samochód, tata sprząta kupy po psach, które się ujawniły (i się wkurza hihi) Kota znaleźć nie mogę czyli przyszła wiosna 😅