Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

W Warszawie dziś słoneczko i 6 stopni  😅

Więcej na ten temat i o klimacie w ogóle: http://boskawola.blogspot.com/2013/04/jestem-denialista.html
U mnie bardzo ciepło , nawet można wyjść na chwilę w krótkim rękawku , okno od rana otwarte  😜  Śniegu już prawie nie ma  😅  WIOSNA !!!!!!!!!!!!!! 
U mnie jeszcze trochę tego białego g....a zalega. Ale już niedługo myślę.
W Olsztynie 10 stopni. Może dlatego temperatura wyższa, bo ani wczoraj, ani dzisiaj nie patrzyłam przez okno  😉
syno biegł dziś półmaraton w Rzeszowie, temperatura powietrza +3, odczuwalna -3, zmarzłam straszliwie robiąc zdjęcia, kilka razy posypało kaszą i zawiało na tyle mocniej że nawet załom budynku okazał się marnym schronieniem 😉
wiosna... taa...
jkobus, u mnie drogi wyglądają podobnie. Na dodatek, żeby dojechać do wsi, muszę pokonać kałużę, która znajduje się w dołku, więc cała woda spływa właśnie tam i ciągnie się całą drogę, wzdłuż mojego padoku, czyli ma około 75 m  😵  Muszę ją brać rozpędem z jednym kołem na burcie, a jak by mi samochód stanął, to już nie wyjedzie.

Ale to znak, że wiosna idzie 🙂

Przez pół dnia świeciło słoneczko, teraz zewsząd zbierają się ciemne chmury, mam nadzieję, że będzie z nich deszcz, a nie śnieg. Deszcz chociaż szybciej roztopi ten śnieg.
I znowu stajnia będzie zalana  😵 👿
U nas JEST! Plac już bez śniegu (a wczoraj głęboka breja była), da Bóg - jutro suchy będzie, podsycha w oczach. Wczoraj i dzisiaj znakomite tereny - w lesie jest bosko! Do wyboru - po głębszym śniegu lub prawie-nie-po-śniegu. Dziś dobre 1,5 godziny w lesie, słońce, cieplutko. W sumie ze 4 km galopu na 3 tury.
💃 JEST JEST JEST!!!

wreszcie.. i ogródek budzi się cudnie do życia. miodzio  💃
BYŁO 13 na +, a teraz pada śnieg,...wrrrrrr
u nas (Kraków) dziś nawet ze 2 razy wyszło słońce
kolo południa przed 5 minut to słońce grzało!! Czyste szaleństwo normalnie  😅
A ja jak siedziałam na koniu między 12 ,a 13 to padał 10 minut śnieg  😵
Ale późnym popołudniem wyszło już słoneczko  🏇
Kraków - słońce!
Od wczoraj mamy piękne słoneczko i jest fajnie cieplutko na dworze 🙂 No..., w koncu czuć wiosnę  😉
A w Gdańsku... (matko, nienawidzę tego pisać już  😕 ) śnieg.
Śnieg, śnieg, u nas -2.
Opole: temperatura -4, ale idzie w górę, słonecznie  💃
W Warszawie pięknie i słonecznie. Na niebie ani jednej chmurki. Temperatura chyba ok. 0, ale jak jest słońce to od razu jakoś tak cieplej. 🙂 Tylko śnieg schodzi baaardzo powoli. 🙁
Wroclaw wczoraj to momentami chodzilam w samej bluzie, cieplutko, ptaszki cwierkaly az.sie.zyc chcialo! Na termometrze w sloncu pokazywalo 20 stopni! 💘
oj tak na Mazurach kolejny dzionek świeci słonko 🙂  😅 aż chce się żyć ! 😀
a słyszałam , że od następnego tyg. ma być nawet  do +20  😜  🙂

Wooow, u mnie od 1,5 godziny nieprzerwanie świeci słonko... no CUDNIE jest 
oj tak na Mazurach kolejny dzionek świeci słonko 🙂  😅 aż chce się żyć ! 😀
a słyszałam , że od następnego tyg. ma być nawet  do +20  😜  🙂

Chyba, że z Twojej strony mazur, z mojej, jak wstałam padały śliczne, białe płaty śniegu. Teraz chyba (jeszcze na dworze nie byłam) zamieniły się w deszcz, bo jest mokro i z dachu kapie.
A mnie wczoraj pani w sklepie wyśmiewała, że targam ziemię do skrzynek. I tak się namęczyłam robiąc porządki na balkonie.
A tu? Proszę! Wiosna! I auto umyłam i w ogóle.  😅 😅
Lublin: słonko świeci jest ciepło i śnieg topnieje 😉 ogólnie wszędzie błoto ale da się przeboleć.
W warszawie piękne słońce!!!!!! ach, chce się życ!
kolejny dzień boskiego słoneczka.. wlkp wiosennie na całego. nawet błoto szybko wsiąkło w większości.  pranie wreszcie na dworze się suszy.. w ogródek dziś wyruszam.. ptaki ćwierkają i latają w tą i we wte.. na polach się zazieleniło..  🏇 full wypas  😁
No. I już po mojej wiosennej radości. Kwitnie! Pyłki się puściły! A psik! Aaaaa! Psiiik!
Zapomniałam, że wiosna = alergia. Wrrrr.....
Taniu, paradoksalnie to dla nas super wiadomość, bo to znak, że jednak budzi się wszystko!  😅 <podaje paczkę chusteczek>  😉
Nad Gdańskiem niebo się rozjaśniło i jakoś tak od razu chce się żyć.
wiosna  😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
Posprzątałam samochód, tata sprząta kupy po psach, które się ujawniły (i się wkurza hihi) Kota znaleźć nie mogę  czyli przyszła wiosna  😅
Ja dzisiaj już siedziałam na tarasie, pod kocem co prawda, ale jednak na tarasie i było mi całkiem przyjemnie!  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się