Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

nie sądzicie że rząd powinien ogłosić żałobę narodową? :/
Ja dziś rano żałowałam, że aparatu nie wzięłam, ładny krajobraz... zimowy - mgła, i oszronione gałęzie i krzaczki. U sumie nie wiadomo, czy się cieszyć czy płakać.  🙄
U mnie wiosna na całego  😜 Słonko świeci, ptaszki śpiewają, jest cudnie  💘 Tylko temperatura wciąż ujemna więc śnieg się nie topi  😉
patrzę znów w prognozę i co widzę??!!!
Że będzie 2-4 stopnie w przyszłym tygodniu, ciepło przesunięte.
W Warszawie słonko świeci, chce się żyć! Gorzej jak wyjdzie się na dwór, bo zimno 🙁
Ja już nawet przestałam oglądac prognozy, bo mi tylko ciśnienie podnoszą  😤 Jak to, kuźwa jest, że te #%$$&%* złe prognozy sprawdzalne są prawie w 100%, a te dobre (w sensie z dobrą pogodą) ni huhu?!  👿
Leo, why?!
Jestem w Przemyslu, sypie jakies biale cos i zajebiscie wieje, slońce zamglone, a 4 miejscami zawiana. no jak nic zima...
Zawsze chciałam zrobić takie porównanie, i dzisiaj się udało. 27 marca rok temu (z lewej) i dzisiaj (z prawej). To samo miejsce.

A teraz wracam do roboty, bo mimo, że wiosny nie widać, to terminy na tę porę roku gonią...
sandrita, masakra  🙁
Rok temu już nawet zielono było. W tym roku jak na majówkę zaczną pączki wschodzić to będzie sukces  😫
W krk sypie śnieg i wieje tak, że głowę chce urwać....
Kami, o matko...  😵
Na pomorzu chociaż słońce świeci, to siedząc w biurze ma się wrażenie, że ciepło i ogólnie chce się żyć jak świeci...

Pff, uwierzę jak zobaczę/poczuję -.-

...sypie, piździ, cały zwierzyniec zbulwersowany...a ja odśnieżałam dookoła domu, normalnie łopatą  😲 i wytrzepywałam śnieg z butów
skandal  👿
Kami, kłamią :P. To mapa życzeniowa chyba 🙂😉)
sandrita - jak mogłaś nam to zrobić 🙁 teraz to już naprawdę DEPRECHA....
może ta mapa z roku ubiegłego ?
ja w TO nie wierzę

m.indira
- jak patrzę na fejsie na te Twoje foty to masakra
u was do wiosna dojdzie w sierpniu  😲
Idąc dzisiaj do  sklepu zobaczyłam w rowie małego ptaszka ( takiego jak na fote) był zamarznięty.
Nie było śladu aby wnioskować że dorwał go jakiś zwierz.
Wiosna zbiera swoje żniwa 🙁 przykro sie robi 🙁
Potwierdzam - w Krk sypie, śnieg pada poziomo bo chce głowy urwać od wiatru.
Naprawdę nie wiem co mam na siebie ubierać, bo ten &%^*% wiatr przewiewa wszystko  🙄

duunia U mnie podobnie, rano trzeba było śnieg odrzucić szuflą bo wyjechać się nie dało  🤔
W lesie śnieg leży i leży, krajobrazy mniej więcej grudniowe. Sarny podchodzą pod dom, chyba już też mają dość...
Ptaków mam non stop całą masę na balkonie, a to już kwiecień na karku...
W Łodzi 5 stopni na plusie. Szok!
Ale żeby nie było kolorowo to przy okazji wieje jakby łeb chciało urwać. Ale śnieg zaczyna topnieć, jest git!
U mnie pada śnieg, wieje strasznie a nos zamarza w pięć minut na dworze.  😵
Gdzie ta wiosna?  👿
W Olsztynie za oknem akademika 4 stopnie. Na w/f-ie jeździłam konno bez kurtki i nie zmarzłam  😀
A słoneczko świeci, śnieg znika.
http://www.twojapogoda.pl/polska/malopolskie/michalowice/16dniowa

do 11,04 w porywach 6 stopni i śnieg z deszczem

Zbieram chętnych na zbiorową emigrację, kierunek WŁOCHY!!
kobiety, jak wykopać chrzan na święta?
święta bez chrzanu ????
m.indira- Pozostaje Ci go kupić w sklepie  😉 Albo młotem pneumatycznym wykopać.

U mnie prognoza zapowiada się też nie za ciekawie: http://www.twojapogoda.pl/polska/warminsko-mazurskie/elk/16dniowa
w sklepie to raczej tylko w słoiku.... no chyba że jakiś hodowlany z chin bedzie 😉
u mnie tragedia... http://www.twojapogoda.pl/polska/podkarpackie/jaroslaw/16dniowa
U nas sarny już są tak głodne, że nie robią sobie nic z podchodzących ludzi i wyskubują zawzięcie korzonki  🙁
Ja borowinę wyrwałam spod śniegu. Paluchy mi prawie odpadły z zimna.

Dobiję was - to ja i Dzionek z 19 marca 2012:

Rozmawiałam dzisiaj z właścicielem naszej stajni i powiedział, że w zeszłym roku puścił konie na pastwiska 20 kwietnia, a w tym roku połowa maja to najbardziej optymistyczny termin 🙁

Edit: pastwiska nie padoki, pomyłka 🙂
POŁOWA MAJA?!!! To jakaś masakra....  😤
No tak mówi. Teraz ziemia pod warstwą śniegu, żadnych oznak pączków na drzewach... dramat 🙁
spoko spoko, jak się zrobi ciepło to trawa odbije jak szalona.
Pamiętam w zeszłym roku w kwietniu miałam jej serdercznie dość, bo musiałam praktycznie co drugi dzień zapieprzać z kosiarką (a trochę terenu mam..)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się