Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

Cos dziwnego sie dzieje z ta pogoda.

W Polsce pelno sniegu, brak slonca i wiatr,  a w zachodniej Norwegii od stycznia slonecznie, bezwietrznie i praktycznie bez deszczu i sniegu. Dzis znalazlam krokusy 😀
Już przekleństwa mi się skończyły na to cholerne zimsko, naprawdę  😵
Wchodzę w fazę depresji z powodu zimy wiosną. Mam dość, już wolałabym ostrą, ale krótką zimę  😵
No to była moja pierwsza myśl - śnieg paskudny, ale może chodziaż komary zdechną!

znasz to ludowe powiedzenie o nadziei? 😀
S*ali muszki, będzie wiosna? Czy to nie to?  🤣
najgorsze że ja muszę boksy dobudować (angielskie a więc na zewnątrz). Plan był taki że o tej porze będziemy już kończyć a przez tę cholerną pogodę nawet nie zaczęliśmy bo nie ma jak wykopać pod fundament i wylać...
Esef przybij piątkę. U mnie cały plan budowlany leży :/. A pan od drzewa zaraz zwieje na budowę węzla S8 i sama będę na trajzedze jechać.
omnia, gratuluję, post nr 666  😀iabeł:

esef, no kurczę, ja miałam wpaść, ale ta pogoda jest dobijająca  😵
O kurde, znak!!!! Idę egzorcyzmy odprawić. Ja się tej trajzegi boję! Ja wiosnę chcę!!!!!  Jak dotąd Wyszły astry w doniczce :P.
znasz to ludowe powiedzenie o nadziei? 😀

Nadzieja zabija komary?  😁
głupie jest to, że pogoda jest obiektywnie ładna - jest biało, puszysty śnieg, nie tak bardzo zimno... Gdyby był grudzien i za chwilę świeta, a nie te, bylibyśmy wniebowzięci :/
Ta.... biało , puszysto, u nas jest biało-buro ciapa, chlapa, śniegodeszcz 👿
u mnie rano było pięknie. Wszystko łącznie z drzewami białe. Gdyby był grudzień - pogoda idealna.
Odgarniając dzisiaj podjazd (parę ton śniegu...) odłożyłam na chwilę łopatę. Było cicho i tak pięknie śpiewały ptaki  😍 Ciekawe skąd one taki dobry humor miały  🙄
Bo im ktoś powiesił słoninkę na drzewie z racji zimy!
Dzisiaj jak czekałam na przystanku, to mi w słuchawkach zaczęła lecieć jakaś bożonarodzeniowa piosenka (skąd ona się tam wzięła, to nie mam pojęcia  :???🙂, no i poczułam się tak...świątecznie, tylko, kurczę, to chyba nie te święta powinnam czuć w marcu  🤔
a kto się założy że w maju będą upały po 30 stopni? 😀
a kto się założy że w maju będą upały po 30 stopni? 😀

Mój Luby to samo dzisiaj stwierdził! Że po tej zimnicy max dwa dni i będzie lato. 🙂
Ja tam bym w sumie nie miała nic przeciwko temu, lubię ciepełko  😀

Hmmmm, tylko matura w 30 stopniach? To może od czerwca te upały chociaż  😀
a co ja mam powiedzieć? 9 miesiąc ciąży i poród w 30 stopniach. Ale ja już się zgodzę na wszystko byle nie śnieg i mróz!!!
No to faktycznie  😀
A w weekend świeciło słoneczko i było czuć taką wiosną...
1. Komary wybije ale dopiero majowy mróz.
2. Dobrze, że ślisko- jak pacan dziś we mnie wjechał to tylko mnie przesunął, na samochodzie ani ryski.
3. Ptaszki wróciły.

A tak poza tym to:
1. W chwili ( tej pięknej) ocieplenia nawieźliśmy ziemi na działkę. Czeka na wyrównanie.
2. Płot czeka na rozebranie, drugi się robi. Pan od płota ma czas w maju, jak tak dalej pójdzie to może w lipcu się dorobimy.
3. Nie mam już węgla!

Była taka wiosna, chyba 93-94 rok jakoś- 31 marca kąpaliśmy się na wyrobisku piachu. Jakoś w 2000 roku na lejka wrzucono nas do rzeki.
W tym roku ciekawe czy lód stopnieje do tego czasu.
Wiosna już idzie , tylko coś się zabłąkała . Ja już nie mam siły  😵
marysia550, ja tez pamietam jak jakos kolo 2000 roku +/- skakalam przez plot na staw zeby sie pokapac, w marcu, kolo 20. takie byly upaly...
Marysia, wypluj ten majowy mróz! Jak to gieuwno się skończy, to ja do grudnia nawet nie chce słyszeć o mrozie!
Właśnie mówili w tv, że wiosna dopiero za 3 tygodnie... A do tego czasu zima, zima, zima, zima...
Kurcze no, jak to mają być skutki globalnego ocieplenia, to ja dziękuję. Rodzicom też już się węgiel kończy  🤔

Tutaj dzisiaj było tak:

Będę dmuchać w waszym kierunku, przecież ta zima już stanowczo za długo trwa.
aaa, Lotnaa... ty wiesz ile ja tabletek bedę musiała wziać przez to zdjęcie? ja też chce.... i u mnie sie drewno wykańcza :/. a jak rusze zapasy na przyszły, to kiedy mi sie na przyszły drewno wysezonuje???? 👀
Matko, jak to za 3 tygodnie? Ja już nie mogę, wykańcza mnie ta pogoda 🙁 🙁
Nie będzie tak źle, w Poniedziałek Wielkanocny będzie już całkiem miło:
http://pogodynka.pl/polska/16dni/poznan_poznan
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się