Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

W Gostyniu słonko przygrzewa i jest naprawdę pięknie  😀
Jeszcze trochę i treningi na dworze  🏇
a ja dziś oficjalnie zaczęłam wiosenne prace - stawiamy płoty, rozsadzamy roślinki, przycinamy drzewka 🙂 Konie leżą w błocie na padoku i wygrzewają się w słońcu 😀
w Londynie też, prawie 10 stopni i o dziwo SŁOŃCE - ciekawe kiedy zacznie padać  😁
dzisiaj pięknie świeci, jest co prawda na minusie, ale nie wieje i jest ładnie 🙂 od razu chce się żyć! 😅
A tutaj może i jest to 16 stopni, ale wieje z 60 km/h  🤔
Byle do czwartku, ma być 19 🙂
Lotnaa może podrzucisz więcej zdjęć? 😀
U mnie 3 stopnie! Muszę szybko kupić nowe sztyblety i schować termobuty.
cieplutko i słonecznie - czas wyjąć lżejszą kurtkę  😀
ach, tęskniło mi się już za wiosną  😉
koza - pakuj inwentarz i przeprowadzaj się na dolny śląsk :P Przy okazji zobaczysz latem jak to jest jeść brzoskwinie prosto z drzewa haha :P
Dziś cały dzień świeciło piękne słoneczko i wiał lekki, przyjemny wiaterek.
Place do jazdy już się osuszyły, podwórko też.

Widziałam dziś już żurawie i słyszałam dzikie gęsi.
Zapach grabionych resztek siana, trawy i gałązek na podwórku i dzieci siedzące pół dnia na dworze + jedno wytaplane w błocie  😉.
Zaczęło się na dworze pojawiać coraz więcej dzieci i pokazały się mamusie z wózkami.
Rowerzyści wylegli na ulice.
CZYLI POD OLSZTYNEM JUŻ WIOSNA  😅
Skoro umyłam dziś okna to definitywnie wiosnę czas zacząć  😜
Ja od wczoraj obserwuję nad ziemią małe grupki jakiś meszek (?). Ktoś wie co to jest?
Zazdroszczę wam możliwości jazdy na placu! Ja na hali jeszcze będę się kisiła pewnie miesiąc. 😵
Ja od wczoraj obserwuję nad ziemią małe grupki jakiś meszek (?). Ktoś wie co to jest?
Mniejsza o to, co to jest, trzymaj to u siebie, żeby do nas przypadkiem nie doleciało  😉  😁
u mnie też coś lata grupkami....
Kosteczka ludzi to jeszcze nie atakuje 😁.
Ale zdziwiłam się bo nie pamiętam, żeby kiedykolwiek jakieś muszyska tak szybko przyszły. Może to jakieś kolejne mutanty? 😂
ChingisChan, mniejsza o ludzi, jeszcze przyleci i konie pozżera  😜
Wytruj puki małe, bo jak urosną to może już być za późno  😁
Cały dzień przy otwartym oknie, w bluzce z krótkimi rękawami. Kot swiruje, wyleguje się na balkonie, a koń kłaczy się niemiłosiernie. WIOSNA! 😍 😍 😅
Ciii... ja już powoli w spraye i maski się bogacę. Wolę nie być zaskoczona w stajni "Ojeeeeej... To już muchy przyszyłyy??? X pożyczysz mi spray?" X to zawsze ja. 🙂
Będę latała po całym mieście i wybijała muszydła. :bum:
ChingisChan, do boju!! :nunchaku:
konie się kłaczą, kot się kłaczy prosto w obiad, nawet mój płaszcz się kłaczy  😵 to już chyba naprawdę wiosna!  😅
Facella, skoro płaszcz się kłaczy, to już niezaprzeczalnie wiosna  😁
Pięknie wiosennie, byłam dziś późno popołudniu na spacerze, no cudownie i jeszcze o 18 jasno! Ale jak spojrzę w prognozę to ....
NIEEEEEE NIE NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE!
Ja się nie zgadzam  😕 😕 😕
hehe szał jednym słowem  🤔
Naprawde to takie zaskakujace? Przeciez to marzec, zawsze tak jest. Oby do kwietnia, wtedy juz z gorki.

W Warszawie piekne slonce, jade wlasnie do pracy i podziwiam blekitne niebo 🙂 jest cudnie!
z przedwczoraj:

mam nadzieję, że mróz w przyszłym tygodniu nie zważy tych pączków..?
baźkom to się nic nie stanie, to dla nich normalne wahania temperatury.
heh, ale jestem spostrzegawcza, właśnie u mnie za oknem (przed którym siedzę) zauważyłam bazie, tyle, że po drugiej stronie płotu. Idę zerwać do pracy witkę.
Naprawde to takie zaskakujace?

Dla mnie nie, ale jednak  miałam nadzieję na ładną weekendowa pogodę.
ja widziałam paralotnie przez okno. Leciała tak nisko, ze dostrzegłam linki i twarz człowieka (mieszkam w domku) więc oznacza to, że wiosna idzie  😅
u mnie od trzech dni super cudna wiosna - słońce grzeje, przyjemny wiaterek, robi się zielono 🙂 konie leżakują na padoku w południe, można wreszcie rozprostować nogi galopując po polach. A od niedzieli sporo na minusie i śnieżnie. Nie chcę 🙁
Ślicznie dzisiaj było!  😍 Niedawno do domku wróciłam- się latało- to tu, to tam.  😉

Ale ten piątek to mnie optymizmem nie napawa, cholercia- imprezę mam, nooo...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się