Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

jest wiosna. to, ze kon sie klaczy, to pol biedy. koty zaczely z wlasnej woli wychodzic na dwor. musi, ze wiosna 😉
jest wiosna. to, ze kon sie klaczy, to pol biedy. koty zaczely z wlasnej woli wychodzic na dwor. musi, ze wiosna 😉

nooo, u mnie ze źrebaka puszek leci już tak z dwa tygodnie. Ale to źrebak, nie liczy się :P
A koty to już POWAŻNY dowód. Moja jedna kotka (lat może z 9, nie wiadomo dokładnie) w zeszłym roku pierwszy raz odważyła się chodzić na dwór i po dokonaniu tego epokowego odkrycia przesiedziała na dworze całe lato. Jesienią przestała wychodzić i zimą nie wystawiła nawet nosa w drzwi. Zobaczymy czy i kiedy ogłosi w tym roku wiosnę 😉 Myślę , że wywabi ją słońce a tego na razie brak.
W Warszawie cudne slonce! Szkoda, ze silny wiatr. Ale czuc wiosne! Zaraz wybywam z domu 💃
We Wrocławiu mrozik z rana ale dawno nie widziane piękne błękitne niebo i SŁONECZKO 🏇 Aż chce sie żyć!
mój kot się nawet zimą domagał otworzenia balkonu  😁 ale dzisiaj siedział długo, zresztą nie dziwię mu się - świeci taaaaakieeee słońce  😍
U nas słońce w końcu !!!  🏇 
U mnie może nie słońce, ale przyjemnie jest 🙂. Wczoraj tak świeciło, że przez cały dzień balkon miałam otwarty. 💃
Mój najbardziej leniwy kot na świecie wczoraj był w ogródku pół dnia 😲, jeszcze parę dni temu przesypiał cały dzień! I tulipany kiełkują!
Wiosna idzie! 😅 
Oj idzie, idzie!  💃
U mnie piękne słońce i lekki wiaterek. Od razu człowiek chęci do życia dostaje!  😅
U nas bardzo słonecznie ( chociaż przepowiadali duże zachmurzenie) jedynie +4 stopnie, ale wieje też bardzo. Ja mam jeszcze śnieg na podwórku to mi wiatr pasuje.
Dzieciaki wyległy na dwór się bawić  💃
I skakaliśmy!
Moje chłopaki poczuły wiosnę , ja za to zamiast słuchać śpiewu ptaków słucham warkotu motorów , zamiast wąchać świeże powietrze , wącham spaliny . Po prostu wiosna  😁 Dziś naprawdę było bardzo ładnie  😜
Dzisiaj ptaki śpiewały za oknem.  💘
Niesamowicie mnie to cieszy. Jeszcze niech tylko śnieg stopnieje, nastaną plusowe wieczory i pomykam biegać. 🏇
No i już na przyszły tydzień zapowiadane dwucyfrowe temperatury!  😅
Nie na całego, ale zawsze coś:
Koniowi odbija, psu odbija - chyba wiosna 🙂
Mieliśmy już tutaj dwa wiosenne false start'y, ale tym razem to już chyba to  😅

Dziś było z 15 stopni, konie biegały po pastwisku jak nigdy, pokazały się muchy.
Jutro ma być tak:

Żonkile domowe:

I żonkile dzikie:

I takie cuda 🙂
Dziś nosiłam okulary słoneczne!!! 🙂 WIOSNA!!!!!!!
Gdyby jeszcze tak nie wialo, to juz byloby cudownie!
Ciepło, aż się chce pracować na dworze 😀
Wieje, znaczy wysusza i przywiewa wiosnę 🙂
Ale głowę urywa nieźle...
jak widzę prognozy zmienili na mniej korzystne. Wrócą temperatury ujemne. Nie powiem brzydko...
melduję że wypatrzyłam na łące BAZIE!! Takie żółte, zwisające. I w lesie ewidetnie na gałązkach są zawiązki pączków. Coś jest na rzeczy.
Tak sobie ogólnie myślę - nie mam nic przeciwko zimie, śnieżek, sanki fajnie.. Ale mogła by być tak 2-3 razy krótsza....
to mówicie, że wiosna.... płakać mi się chce jak patrzę na te Wasze bazie, kwiatki...  😍
ja już powoli popadam w depresję..... nie wiem ile jeszcze wytrzymam 😵

zdj. z dzisiaj...

"wiosna" w Suwałkach  🤔wirek:
koza, osz... slabo to wyglada...
wiosna po suwalsku zupełnie mi się nie podoba  👿

katija słabo, słabo..... dzisiaj mi okno na strychu wywaliło, jest jakiś "huragan"  😵
jak się przeprowadzałam, to wiedziałam- "biegun zimna", ha! i nawet sobie myślałam, że będzie piękna, biała zima-no i była.... ale tydzień, dwa, no góra 3- wystarczy!!!!!!!!!  🤔wirek: jeszcze trochę i dostaniemy z mamą świra (szczególnie, że ze Szczecina się przenieśliśmy)
Dzisiaj rano słyszałam, że w przyszłym tygodniu znowu mróz i w nocy do -15! 😲
koza no, ale trzeba przyznać że fotki są niezłe 🙂
Współczuje bo u nas słoneczko świeci, niebo czyściutkie aż chce się żyć.
Dzisiaj rano słyszałam, że w przyszłym tygodniu znowu mróz i w nocy do -15! 😲

niech mrozi, oby snieg nie padał  🙇
Edy, no właśnie, mrozić jeszcze pewnie będzie, w końcu początek marca dopiero, u mnie też dziś -5 rano jak jechałam do pracy. Ale słonko świeci i aż chce się żyć!  😉
U nas w Toruniu i okolicach w dzień na plusie, sobota i niedziela jazdy już przebiegały normalnie, podłoże super, pogalopować się dało juz pełną parą i słoneczko świeciło-bomba. Ale dziś w nocy coś mnie tknęło żeby spojrzeć na termometr i u nas było -7  🤦 za co?? 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się