Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

temperatura od kilku dni na plusie i jakieś wróble zaczęły ćwierkać za oknem!
Zupełnie inne powietrze juz w mazowieckim jest!! Spring!!!
Skoro ten temat wypłynął, to już nie daleko, sialalala!  😅

U mnie od początku tygodnia ptaki ćwierkają!  😀
Wiosna!!!!!!!!!!!!!!!!! uhu,trzymam za nia kciuki!
w przyszłym tygodniu ma być +15  😜

A już miałam na ciebie krzyczeć , jakie +15  🤬  wczoraj mówili w TV ,że pogoda się zmieniła i trzeba czekać dobre 2 tyg . Od razu poleciałam sprawdzić i będzie +15  😍  NIECH się tak nie zmienia , ja czekam z utęsknieniem na wiosnę .
A wiecie jakie jest najcieplejesze miasto w polsce? Ja wiem, bo mieszkam tuż obok hłe hłe  😀iabeł: 😀iabeł:
o matko, o matko, jest słoooooońńńńńńńńńńńńceeee  😜 cieszę się jak głupia 🙂
A wiecie jakie jest najcieplejesze miasto w polsce? Ja wiem, bo mieszkam tuż obok hłe hłe  😀iabeł: 😀iabeł:

ja też wiem, ja też. wiem nawet jaki jest najcieplejszy punkt w moim regionie - przy takiej pogodzie jak wychodzę ze stajni to po 5-6 krokach uderza we mnie ściana gorąca  😁

znalezione na facebooku
podpis po rosyjsku (Скоро весна, а пока...) ale chyba znaczy coś w rodzaju "Taaaaa.. wiosna idzie..."

😁
ja tam jeszcze buty ocieplane wysokie wciągam i czapkę
[quote author=esef link=topic=3416.msg1701795#msg1701795 date=1361976392]

ja też wiem, ja też. wiem nawet jaki jest najcieplejszy punkt w moim regionie - przy takiej pogodzie jak wychodzę ze stajni to po 5-6 krokach uderza we mnie ściana gorąca  😁
[/quote]

no co ty? To ty jesteś z moich okolic? (czy też ja z Twoich 🙂😉
U mnie juz od 2 tygodni pachnie wiosenka. Temperatura co prawda ok 7 st, ale bezchmurne niebo i w slonku....mmmmm 😀

A w nocy - 11  😵
Ee bez przesady, -11 to może ew. na polskim biegunie zimna - Suwałki i te okolice  😉

I mnie dziś słonko uraczyło  😀 Obłędne to uczucie, móc pojeździć jak jest jeszcze jasno, a przez otwarte drzwi hali przedzierają się promienie słoneczne  😍
Aż chce się żyć!

Teraz jeszcze, żeby tylko to białe cholerstwo się stopiło i wyschło, mogłoby powiać to by szybciej było... ;-)
Ee bez przesady, -11 to może ew. na polskim biegunie zimna - Suwałki i te okolice  😉

Niestety patrzyłam dzisiaj na swoją miejscowość, a to raczej centrum Polski :/
W dzień ma być ładnie, słońce, ciepło, a w nocy spadki temp. nawet do -11 stopni
no to powiem tak, za oknem stajni dzisiaj w cieniu 7 na plusie, w słońcu było +16, normalnie cudownie 😉
i wcale nie musiałam do przyszłego tyg czekać na te + 15
Gdzie wy mieszkacie?!  😲 U mnie niewiele ponad 0'C, wieje i jest strasznie pochmurno. Nic się nie chce.  😵
temperatura od kilku dni na plusie i jakieś wróble zaczęły ćwierkać za oknem!

U mnie też wczoraj się wróble odzywały i jeszcze te, no... te, co zawsze na polach ćwierkają 😉

Poza tym konie od paru dni świrują na wybiegach. Coś jest na rzeczy  🏇
😅
kosteczka, słowiki? bo jeden czy dwa też już od rana wyją  😁
A u  mnie weekend kilka stopni i deszcz ze śniegiem, potem 3 dni ładniej, a potem ciepło, ponad 10 stopni ale deszcz, deszcz, deszcz.... I padoki nie wyschną 🙁
esef, od miesiąca nie siedziałam na koniu, bo mamy glinę 😕 nie schnie to wcale, jak jest 3 dni słońca to się pojawia nadzieja... a potem deszcz i przymrozek w nocy, amen, kolejny tydzień terenów  😵
słoneczko, +6,5 w cieniu, w słoneczku bedzie z 10 bo jakiś wiaterek lekko zawiewa, w ogrodzie ptaki mocno już pobudzone, a wczoraj widziałam skowronka pod stajnią buszował w zeschłej trawie 😉
u mnie też szału z podłożem nie ma bo nie mam zrobionej jeszcze ujeżdżalni, jeździmy po łąkach...
kosteczka, słowiki? bo jeden czy dwa też już od rana wyją  😁

Właśnie coś podejrzewałam, że to one, ale jakieś to dziwne było. W koło śnieg, a one już śpiewają, coś w takim razie na pewno jest na rzeczy. Jak usłyszałam śpiew, to od razu zrobiło mi się tak wiosennie, a nawet letnio. Od razu wyobraziłam sobie pastwisko pełne bujnej trawy, drzewa pełne liści, ciepło na twarzy i w tle ptasi śpiew.
Ja też chcę już wiosnę  👿

Właśnie, a może to skowronki były.

Edit: ja na razie z powodu roztopów mam na placu prywatny basen, więc o jeździe też można zapomnieć. Plusem jest to, że jak ten basen przymarznie, to mam prywatne lodowisko  😁
lepsze łąki niż błoto po pęciny (oczywiście nikt w tym nie jeździ, ścięgna można pozrywać)...
lepsze łąki niż błoto po pęciny (oczywiście nikt w tym nie jeździ, ścięgna można pozrywać)...

na naszej łące jak jest taka pogoda można za to ślizga zaliczyć....
Marzec 😀 Jakie wspaniałe uczucie!
jest wiosna  🏇
będzie wiosna jak się zielone zacznie spod ziemi wychylać. Czyli nie na razie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się