A już miałam na ciebie krzyczeć , jakie +15 🤬 wczoraj mówili w TV ,że pogoda się zmieniła i trzeba czekać dobre 2 tyg . Od razu poleciałam sprawdzić i będzie +15 😍 NIECH się tak nie zmienia , ja czekam z utęsknieniem na wiosnę .
A wiecie jakie jest najcieplejesze miasto w polsce? Ja wiem, bo mieszkam tuż obok hłe hłe 😀iabeł: 😀iabeł:
ja też wiem, ja też. wiem nawet jaki jest najcieplejszy punkt w moim regionie - przy takiej pogodzie jak wychodzę ze stajni to po 5-6 krokach uderza we mnie ściana gorąca 😁
[quote author=esef link=topic=3416.msg1701795#msg1701795 date=1361976392] A wiecie jakie jest najcieplejesze miasto w polsce? Ja wiem, bo mieszkam tuż obok hłe hłe 😀iabeł: 😀iabeł:
ja też wiem, ja też. wiem nawet jaki jest najcieplejszy punkt w moim regionie - przy takiej pogodzie jak wychodzę ze stajni to po 5-6 krokach uderza we mnie ściana gorąca 😁 [/quote]
no co ty? To ty jesteś z moich okolic? (czy też ja z Twoich 🙂😉
Ee bez przesady, -11 to może ew. na polskim biegunie zimna - Suwałki i te okolice 😉
I mnie dziś słonko uraczyło 😀 Obłędne to uczucie, móc pojeździć jak jest jeszcze jasno, a przez otwarte drzwi hali przedzierają się promienie słoneczne 😍 Aż chce się żyć!
Teraz jeszcze, żeby tylko to białe cholerstwo się stopiło i wyschło, mogłoby powiać to by szybciej było... ;-)
Ee bez przesady, -11 to może ew. na polskim biegunie zimna - Suwałki i te okolice 😉
Niestety patrzyłam dzisiaj na swoją miejscowość, a to raczej centrum Polski :/ W dzień ma być ładnie, słońce, ciepło, a w nocy spadki temp. nawet do -11 stopni
no to powiem tak, za oknem stajni dzisiaj w cieniu 7 na plusie, w słońcu było +16, normalnie cudownie 😉 i wcale nie musiałam do przyszłego tyg czekać na te + 15
A u mnie weekend kilka stopni i deszcz ze śniegiem, potem 3 dni ładniej, a potem ciepło, ponad 10 stopni ale deszcz, deszcz, deszcz.... I padoki nie wyschną 🙁
esef, od miesiąca nie siedziałam na koniu, bo mamy glinę 😕 nie schnie to wcale, jak jest 3 dni słońca to się pojawia nadzieja... a potem deszcz i przymrozek w nocy, amen, kolejny tydzień terenów 😵
słoneczko, +6,5 w cieniu, w słoneczku bedzie z 10 bo jakiś wiaterek lekko zawiewa, w ogrodzie ptaki mocno już pobudzone, a wczoraj widziałam skowronka pod stajnią buszował w zeschłej trawie 😉
kosteczka, słowiki? bo jeden czy dwa też już od rana wyją 😁
Właśnie coś podejrzewałam, że to one, ale jakieś to dziwne było. W koło śnieg, a one już śpiewają, coś w takim razie na pewno jest na rzeczy. Jak usłyszałam śpiew, to od razu zrobiło mi się tak wiosennie, a nawet letnio. Od razu wyobraziłam sobie pastwisko pełne bujnej trawy, drzewa pełne liści, ciepło na twarzy i w tle ptasi śpiew. Ja też chcę już wiosnę 👿
Właśnie, a może to skowronki były.
Edit: ja na razie z powodu roztopów mam na placu prywatny basen, więc o jeździe też można zapomnieć. Plusem jest to, że jak ten basen przymarznie, to mam prywatne lodowisko 😁