Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

o, a u mnie cały dzień +20 i słoneczko. widziałam owady.
żuczki, mrówy i co tam jeszcze ruszają się leniwie:

za to pszczoły nadpobudliwie latają od kwiatka do kwiatka:
A u nas (mazury) dla odmiany 2cm śniegu, w nocy ma być przymrozek.
u mnie dzisiaj ciemno, bardzo zimno, wieje... wyciągnęłam zimowy płaszcz, czapkę, szalik i kozaki  😕
hahah u nas wlasnie rypnelo gradem 😵 załamlka bo sypie jak w zimie sniegiem ;p
Białe święta? :P
U mnie (Warszawa) szaro-buro, popaduje deszcz, zzzimno i paskudnie. Jutro ma być jeszcze gorzej. Odechciewa się wszystkiego :/ Wg prognoz od wtorku ma być duże ocieplenie. Trawy na pastwiskach ani widu ani słychu.
przed chwilą była śnieżyca  😵
ej no ja chcę wiosnę
a nie deszcz ,śnieg zimno i szaro 🙁  tak jest na Mazurach ,a jak u Was?
przy okazji Wesołych Świąt 🙂 i  duzo ładnej pogody 🙂
W Warszawie 2 stopnie i śnieg. Masakra, czuć jakby było -2. Po prostu jest okropnie, co tu dużo gadać. A myślałam, że sobie w święta pojeżdżę na zewnątrz - hala mnie czeka 🙁
U nas śnieg... 😵
No to mamy białe święta ... 🙄
Białe Święta Wielkanocne 🙂
dnia 10 kwietnia wiosna przyszła na całego do Miejsca Środka lata - konisko na pastwisku, kozule na pastwisku, młode kozule w gałęziach hasają, ja sobie siedzę z siostrą pod ogrodzeniem, piffo w koszyczku, a nad łąkami lata CZARNY BOCIAN 😜. no to wiosna, nie 😉
W Warszawie też wiosna! Po deszczach wreszcie jest trawa! Normalnie zieleń bije po oczach. Krzaczki zielone, drzewa przed moim oknem zaczynają się "liścić", jest super 🙂 Pewnie jeszcze z tydzień i konie pójdą na pastwiska 🙂
a na Mazurach deszcz 🙁
Warminsko-Mazurskie też deszcz, ale ja sie z niego cieszę, bo nareszcie trawa ruszy po tych mrozach  😅
Melduję, że dziś w Lubinie świeci słońce, nie pada i temperatura jest w miarę znośna 🙂
Za to wczoraj z rana lało, uspokoiło się koło 14, ale było dość zimno ...
u nas pada , ale teraz trzeba SŁOŃCA żeby rośliny ruszyły, bo wszystko w pąkach od trzech tygodni w stanie niezmiennym.
deszcz, zimno, a ja wyciągnęłam swoją zimową kurtkę z szafy  😵
przedwczoraj i wczoraj zamarzałam, lało bezustannie. dzisiaj wyszło piękne słońce, chociaż co chwila zasłaniane przez chmury. wcale tak ciepło nie było, ale lepsze to, niż ulewa.
W Sopocie przed południem padał... ŚNIEG!  🤔
I dalej pączków na drzewach brak, ale jak taka zimnica to jak to się ma rozwinąć...? 🙁
A u mnie drugi tydzień deszczowa pogoda 🙁. Prawdę mówiąc, to w grudniu było ładniej niż teraz w kwietniu.
U nas wczoraj i dziś ciepło, +15 stopni na termometrze 😅 , tylko dość nieprzyjemnie wieje 🙄
W aucie idzie się ugotować bo tak słońce grzeje 🙂
słońceeeeee i ciepełkoooo  😅  😅  🏇
ja tam nie czuję tego +15  😕
Facella bo wieje ... Ale mimo wszystko +15 dziś i wczoraj na termometrze było, po za tym to słonko, które namiętnie dawało mi po oczach, to aż ah!  😍
No i chyba można powiedzieć, że jest prawdziwa wiosna, z prawdziwą wielką burzą.

We Wrocławiu tak walą pioruny, aż jasno się robi.
JARA u nas w Lubinie 03.05 też flesze były. Takie błyski widziałam tylko raz w życiu, nie dość, że się jasno robiło, to jeszcze pojawiały się czasami tzw "łańcuchy".
Pogoda nam się nie sprawdza 🤔
Jak ma padać - to grzeje.
Jak ma grzać - to pada.
Człowiek głupieje. Dzisiaj miało w Lubinie i w Legnicy padać i ogólnie miało być chłodno, ubrałam długie spodnie i wzięłam ze sobą skórę. Myślałam, że się ugotuję 😵
Wczoraj cały dzień lało, tylko kilka stopni... ale za to dziś już słonko mocno świeci  😅 i całkiem ciepło.
Patrzcie tylko co u siebie znalazłam!  💘

W niedzielę przelatywały gęsi.  😅
Ja widziałam wieeeeelkie stado gęsi odpoczywające na polu, parę dni temu.
Niecodzienny widok...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się