Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

na Mazurach dzisiaj piekna pogoda , słoneczko świeci  i jest przyjemnie , aż chce się siedzieć na dworze 🙂
a w lesie ptaszki ćwierkają  i zwierzyna budzi się do życia , dzisiaj pierwsze motyle widziałam 🙂
mnóstwo motyli widziałam w sobotę w stajni, całe chmary 😉
a w poniedziałek przeleciała koło mnie pszczoła/osa. tylko trochę ospała  😁
w UK słońce świeci i +25'C  😜
najpierw słonecznie było pod koniec lutego (jeździłam w krótkim rękawku i cienkiej kamizelce!), a teraz ostatnie dwa tygodnie jeszcze lepsze  💘
Wczoraj i dzisiaj pogoda w Wawce i okolicach mnie załamała.  😵 A dowiedziałam się, że w "moich"  Włoskich okolicach  ( Fidenza) było.... 27 stopni  🙇
A ja od wczoraj mam takie widoki:
w poniedziałek na działce jakiś owad mnie ugryzł. A tu tak się paskudnie zrobiło.
W Chełmie rano spadł śnieg... W Lublinie wczoraj i dzisiaj przelotny grad...
A była już taka piękna wiosna i temperatura w okolicach +20!!
i na swięta miało być ładnie, a teraz zimno zapowiadają!
do świąt niby ma się wypogodzić!
gorzej, że właśnie są tylko 3 stopnie, leje, wieje tak, że głowy urywa, a za 3 godziny w Jaroszówce rusza cross, na którym niby mam robić zdjęcia... wiedziałam, że to się tak skończy )-:
W Lublinie: rano grad, teraz leje jak z cerba, świata nie widać, termometr 2,5 stopnia pokazuje
wyszło trochę słońca  😅
a w Gdańsku piękna wiosna: deszcz ze śniegiem  😵
Ledwo ponad  5 stopni, non stop pada i piź...  tak, że nie chce się łba na dwór wystawić. Błagaaaaaam, niech na święta będzie ładna pogoda. A jak nie na same święta, to chociaż 14 kwietnia!  🙇
Olsztyn i okolice masakra  👿 deszcz ze śniegiem, wiatr się uspokoił jak na razie, ale zimno jak chol...+ 4
No ale w marcu jak w garncu, a kwiecień plecień.... 😤
W Gdańsku mamy zimę na całego 😵. A ja chciałam pojeździć na maneżu...
całą noc lało, budził mnie huk deszczu walącego o szyby :/ wieje tak, że łeb urywa, konie się pochowały w stajni i tyle. Taki weekend, mój ostatni wolny. SUPER.
wiosna? jaka wiosna .. u nas grad od godziny sypie na zmiane z deszczem  :/ do tego dochodzi cholerne wiatrzycho.. nie ma bata konie w stajni.
zabeczka przeszło do nas do was. Wczoraj była masakra.
W Lubinie dziś trochę lepiej niż wczoraj, co prawda pada co chwilę, ale gradu na razie ani widu ani słychu.
Chcę już cieeeeepłoooo 🙁
cooo? kiedy Ty pisałaś posta, ja stałam na Starym Lubinie w potwornym gradobiciu!
odpowiadając na pytanie w tytule wątku.
U mnie na całego to piździ... 😉
grad deszcz snieg i różne kombinacje kolejności + niesamowicie silny wiatr.
Facella przylesia to nie dotyczyło 😁
Za to pada śnieg :/
U mnie, jak to w Kielcach piździ.
Parę gradobić było.
Posadziłam żywopłot.
Spadł śnieg.
Bielutko. I sypie.
Sprzed trzech godzin. Trochę już nasypało...
eee, a co to za białe g...?  miałam dziś w teren jechać, a tu taka niespodzianka... wieje w dodatku, i ogólnie wygląda to nie za ciekawie... jakaś masakra!!!

ja pierniczę przecież dziś 1 Kwietnia, to na pewno prima aprilis !!!!
o, dziś prima aprilis, dobrze że mi przypomniałaś!

a tak całkiem serio:
jest słońce! wieje jak diabli, ciepło nie jest, ale nie pada i świeci słońce!  💃
widziałam stado bocianów lecących!mam nadzieję, ze od jutra będzie lepiej.
U mnie słońce na przemian ze śniegiem. A miałam do stajni jechać 🤬 Gdyby nie to, że jestem podziębiona, to bym pewno pojechała ale tak to się nie chcę rozchorować bardziej 🙄
Byłam na spacerze... To był zły pomysł, zmarzłam jak diabli!  A pomyśleć, że niedawno popierniczłam w krótkim rękawku...
Fajną mamy zimę tej wiosny, biało, sypie śniegiem i troszkę zawiewa  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się