Forum towarzyskie »

... ślub :) ...

Kami to ja mam odwrotnie  🤣
Juz nie mowiac o tym, ze poprosil mnie o reke po tygodniu bycia razem ( nieliczac naszego 3-miesiecznego zwiazku jakies 14 lat temu 😀 ) to juz wtedy chcial brac slub zaraz natychmiast i najlepiej juz teraz 🙂😉
Ustalilismy w sierpniu date na 14 lutego 2009i mielismy wolne miejsca itp. itd.  ale niestety z roznych przyczyn musimy przelozyc na pozniejsza date. 🙁 Czekamy na wyjasnienie kilku spraw i wtedy znow wezmiemy sie za ten temat.. Choc gdyby mogl, to by sie impreza jutro odbyla 😉
No tak, nie ma to jak skrajności  😁

A ja juz wiem, ze suknia bedzie zlota.. cos jak powyzej, aczkolwiek wciaz szukam osobno gorsetu zlotego, wiazanego z tylu... ehhh ciezka sprawa, a moj bedzie czarny garniuter z bordowymi dodatkami, i cala sala bordowe chusteczki i kokardy na krzeslach i czerwone roze.. a ja zlota suknia  😅 taki plan  🏇
Cudowna kiecka  😜
Fajnie, ze sie podoba, tez mysle nad czyms bardziej ekstrawaganckim (ale w koncu mam byc najpiekniejsza i rzucac se w oczy, a nie topic sie w tle innych sukni na weselu  💃

Ja w środę jade kupić kiecke 😀
masz wypatrzony model?
tak 😀
już ją zakłądałam
[img]http://240plan.ovh.net/~susanbla/gowns/gown_71d666b014f6715e4d161adaa02b5efa.jpg[/img]
czy to z kolekcji Cosmobella?  😉

Ma tren?

Bardzo ładna, choć nie w moim typie 😉 Ja się źle czuję w sukienkach, które mają tak skrojona górę, wolę, gdy jest ona prosta  (taka trochę jak te proste gorsety).

Ta moja była/jest (bo nadal jej nie sprzedałam) podobna tyle tylko ze ecru i z zakładką na dole
Dla przypomnienia

Laguna pięknie wyglądałas 🙂

A powiedz, jesli chodzi o sprawy techniczne, ta suknia nie zsuwala Ci sie? Dobrze się trzymała bez ramiączek? Kupowałaś ja w salonie, czy szyłaś na zamowienie?
Ja mam podobną górę jak Laguny sukienka i te gorsety są całe mocno usztywniane to nie powinno się zsuwać (mam taką nadzieję), przynajmniej jak przymierzałam to czułam się baaaardzo komfortowo w niej i "bezpiecznie" 😀
Pierwsza przymiarka już pojutrze 🙂
kamkaz,
ja miałam suknię zielono-złotą...

zaraz dam foty

niestety nie mogę znaleźć fot...
ech,
Bo ja się zastanawiam, nie podobaja mi się sukienki na ramiączkach (tak ogolnie, xle sie w takich czuje, wydaje mi się, że w gorsetach/sukienkach bez ramiączek wyglądam lepiej).

I nie wiem, czy taka suknia sie nie zsuwa...
opolanka,
tak to cosmobella
jest tren 🙂 tren musi być koniecznie 😀
ja w takim kroju wyglądam najlepiej 😀
opolanka = nie zsuwa sie
kompletnie, jak jest doskonale dopasowana, to nawet nie pamiętasz o tym, że nie ma ramiączek
bo sukienke w końcu dobiera sie indywidualnie 😉

a jak podpinasz tren? W taki "kuperek"? Jak to wygląda wogole? Zrób zdjęcia z przymiarki! 🙂

Dzięki Dodofon, bo mi taki fason najbardziej pasuje, a znajoma miała robiona na miarę i się jej zsuwała :/ Ja zamierzam kupowac w salonie.
onie nie nie zdjęć nie będzie 😀
dopier z dnia ślubu
jeszcze nei wiem jak będzie podpinany dowiem jes w środę
co do podpinania trenów - są dwa rodzaje (z takimi sie spotkałam)

1. ja miałam od wewnątrz wszyte "sznureczki" które sie wiązało na kokardkę
2. sa tez tzw. sznureczki ale zszyte w "pętelkę" a od środka jesy guziczek do podczepienia

nie wiem czy tłumaczę obrazowo...

ale generalnie zasada jest taka - od wewnątrz sukni jest "system" sznurkowy, który sie zawiązuje bądz dopina
A ja mam pytanie
ile czasu przd ślubem zacząć chodzić na solarium ??
JA sie nie opalam wcale i nie wiem jak to rozplanować
myślałam że przez 2 tygodnie co dwa dni na 5 minut i tydzień co2 dni na 8 minut
Jak myślicie starczy ??
ja bym zaczeła chodzic wczesniej, bo nigdy nie wiadomo, jak skóra zareaguje. widziałam po moich koleżankach, chodzacych na solarium, jak czasem przez tydzień narzekały, że je piecze skóra...

Choć ja nigdy nie korzystałam z solarium, stawiam na naturalne słońce
ale ślub mam 13 czerwca więc trudno bedzie sie opalić naturalnie 😉
ahh no fakt 🙂
Ja po prostu nie korzystam z solarium wcale, więc nie pomoge. Ale wydaje mi sie, że lepiej tak z miesiąc wczesniej pójść.
ja też nie chodzę na solarkę, ale przez to że mam ciemną cerę, to nie mogę mieć kremowej sukni.

A obrączki kupiliśmy wcześniej, bo jak już znaleźliśmy coś co nam się obojgu podoba, to było takie święto na wsi, że od razu zamówiliśmy. Ja nie lubię złota, więc na wszelkie żółte krążki na palcu mowiłam- no way, a Tomek uważa, że obrączka z wzorem wygląda jak piździonek. Już nie wspomnę o jakimś kamyczku, bo to już znajdowało się poza wszelką dyskusją.
_kate,  Tomek to bardzo łądne imię 😉
kate jak tam sprawa sali? Coś znaleźliście?
bo my to w ogóle się dobraliśmy... jak w serialu "Kasia i Tomek"  😁

nad salą nadal pracujemy...
śledźcie forum ślubne, na "moim" regionalnym pojawiły się własnie dwa takie ogłoszenia o odstąpieniu sali 😉
Cierpliwości 🙂
Mam nadzieję, że nie popieprzyłam dat (możliwy jednodniowy odchył), ale 15 stycznia w Toruniu i 26 stycznia w Bydgoszczy są targi ślubne 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się