emptyline ja też nie lubię bolerek, to jest jedyne które w miarę mi się podoba (bo jest proste). Może po prostu zostanę w samej sukience. Do kościoła i tak będzie sweterek + ewentualnie ramoneska jakby było bardzo zimno.
JARA na allegro i olx w razie czego też są podobne szkatułki, ale ta z H&M tańsza i ładniejsza 😉
safie a nie chcesz sweterka? wyglądają mega romantycznie np. taki: https://www.pinterest.com/pin/415246028122571260/ mam namiar na dziewczynę która szyje takie na miarę (przez fb), mogę podesłać :kwiatek:
JARA 50-70 zł (w zależności od tego czy komin czy narzutka), z tym że u tej dziewczyny są tylko z polaru lub dzianiny, niestety nie znalazłam wełnianych 🙁
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 12 września 2018 12:26
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 14 września 2018 16:29
Dzisiaj poszłyśmy w mocny make up Przepraszam, że w wałkach, ale dzisiaj mam wybitny "bad hair day", a wieczorem muszę wyglądać jak człowiek 😵
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 14 września 2018 21:36
JARA , rzeczywiście na zdjęciach wyszedł "krzykliwiej" niż na żywo emptyline , spróbowałam domyć tą czerwień i dałam jakąś spokojniejszą (przepraszam za "twarz", ale po zajęciach z tańca już padam)
Po całym dniu w tym makijażu sądzę, że jednak powinnam mieć coś jaśniejszego np. na środku powieki rozjaśnione
safie, na zdjęciach ze ślubu też wyjdzie tak krzykliwo. 🙂 Ja bym ciut delikatniejszy ten makijaż zrobiła. Ta druga szminka git! Nie to, że pierwsza była zła, bardzo klasyczna czerwień, ale jakaś za mocno troszkę. :kwiatek:
safie, faktycznie bardzo ciemne oczy, masz rację żeby dać rozjaśnienie do połowy powieki jakoś. Szminka ostatnia też lepsza, tak jak pisała emptyline. A na zdjęciach wychodzi wszystko. 😁
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 15 września 2018 14:34
Jarze może chodziło o profesjonalistkę, która wykona makijaż. Nie obraź się, ale koleżanka ma bardzo słaby warsztat. Ja bym się nie oddała w jej ręce w swoim najważniejszym dniu w życiu. Ogólnie makijaż wyglada na niechlujny, brudny (oko). Brwi mogła ładnie skorygować, a tego nie zrobiła, w dodatku mam wrażenie, że pomalowała Ci usta krzywo albo podkreśliła asymetrię. W dodatku wyszło trochę blado, bez kształtu.
Makijaż na zdjęciu wykonanym „mydelniczką” powinien wyglądać super extra (słaby aparat dużo wybacza), a wygląda słabo. Już nawet nie chce myśleć, jak tragicznie będzie wyglądał na zdjęciach robionych przez profesjonalistę.
Ładna jesteś, a ten makijaż nie podkreśla w ogóle Twojej urody. Podziękuj koleżance i szukaj dalej, póki masz jeszcze czas!
Dla mnie jest za ciężki, oko za ciężkie, a przy tym reszta mało wyrazista (szminka faktycznie nie ta czerwona). Bardziej makijaż na sylwestra, niż ślub. Może próbujcie dalej albo zmień osobę do malowania?
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 15 września 2018 14:58
Scottie, ona pracowała ponad 7 lat przy sesjach, malowała do ślubów (w tym roku skupiła się na prywatnym życiu). Kurde 🙁
Popróbujemy jeszcze z czymś delikatniejszym, bo ja sama nie wiedziałam czego chcę. Teraz już mi się bardziej krystalizuje obraz
Wiesz, ja też 8 czy 9 lat jeździłam konno, ale co to za jazda bez trenera 😉 To samo się tyczy wizażystki- jeśli się nie szkoli, to jej warsztat leży. Dziwne, że przez 7 lat udało jej się utrzymać w branży, a może było kiepsko i to dlatego zrezygnowała.
Spróbuj poszukać kogoś innego, może Ci się trafi jakaś perełka 🙂
To ja tylko napiszę z fotograficznej praktyki. Przy tak ciężkich oczach na zdjęciach często wychodzą one jako ciemne plamy. Nie widać białek, nie widać błysku w oku, nie widać tęczówek.
Safie, może spróbuj umówić się jeszcze na przetestowanie lżejszego makijażu, bez tej czerni na oku?
Dziewczyny, na co zwracać uwagę przy wyborze sali, o co pytać i czy negocjować?
Myślałam o eleganckim weselu na dużej klasycznej sali, teraz chodzi mi po głowie wesele w stylu folklorowym pod namiotem....
A, i jeszcze jedno pytanie: Ile płaciłyście za : 1)DJ'a-wodzireja 2)fotografa i kamerzystę 3)"talerzyk" ?
Yga moim zdaniem warto zwrócić uwagę na możliwość dostosowania oferty do własnych potrzeb (np, zmiany w menu), ogólny kontakt z obsługą (moim zdaniem, jeśli już na początku trudno się dogadać, to potem będzie tylko gorzej 😉) i wygląd, bo potem będziesz to oglądać na zdjęciach 😉 Ja też patrzyłam na cenę i na to, jakie dodatkowe usługi oferuje sala. Zależało mi na tym, żeby jak najwięcej spraw móc zostawić w ich rękach. "Moja sala" ogarnie miejsce na ceremonię ślubną, kwiaty, dekoracje, była też opcja tortu.
Jakbym miała wybierać między elegancką salą a folkowym namiotem, to całym sercem biorę to drugie 😍 Ale wydaje mi się, że w takich opcjach jest też więcej do ogarnięcia, więc zależy jak bardzo chcesz się w to angażować 😉
Ja za DJ (+konferansjer) płacę 3400zł, fotograf 2100 zł (ale wiem, że to wyjątkowo niska cena).
Zostało mi 5 dni, a nawet nie mam czasu spisać rzeczy, które jeszcze powinnam ogarnąć 😁
Libella, dobrze pamiętam, że będziesz ślubować w Dworku na Wodoktach? I nie bierzecie tortu od nich? Żałuj! Mnie do tej pory ludzie pytają, skąd był tort! 😉
Scottie na pewno brałabym od nich, gdyby nie fakt, że moja mama pracuje aktualnie w cukierni 😁 Będę miała taki tort (tylko nieco mniejszy 😉), malinowy, przystrojony zieleniną 😜
safie, tak, chodzi mi o profesjonalny makijaż. Ten makijaz nie sprawil, ze jestes ladna, nie podkreslil atutow i nie zatuszowal wad. Wrecz odwrotnie, w makijazu powinnysmy wyglądać ładniej niz bez niego 😉 Ten makijaz jest dla Ciebie za ciemny i za ciezki, masz male oczy, których w ogole nie widać.
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 16 września 2018 14:33
:kwiatek: Będziemy jeszcze próbować te dwa: 1 - tylko nie aż takie usta lakierowane :p 2 - bardziej się zastanawiam jednak nad takim, bo w sumie 30stka na karku i chyba powinnam sie odmładzać 😜
safie, wydaje mi się, że ten matowy jest lepszy na taką okazję, bardzo elegancki i zupełnie nie agresywny. Za to ten pierwszy ma nadal według mnie zbyt ciemne oko.
Libella, boże jaki piękny! 😍 Spokojnie, wyrobisz się ze wszystkim, a nawet jak nie to też nie problem. :kwiatek: safie, zdecydowanie bardziej w stronę 2-jki. Ten pierwszy to na imprezę do klubu...
Safie, może spróbuj umówić się jeszcze na przetestowanie lżejszego makijażu, bez tej czerni na oku?
[quote author=yga link=topic=34.msg2808487#msg2808487 date=1536648594] Dziewczyny, na co zwracać uwagę przy wyborze sali, o co pytać i czy negocjować?
Myślałam o eleganckim weselu na dużej klasycznej sali, teraz chodzi mi po głowie wesele w stylu folklorowym pod namiotem....
A, i jeszcze jedno pytanie: Ile płaciłyście za : 1)DJ'a-wodzireja 2)fotografa i kamerzystę 3)"talerzyk" ?
Yga moim zdaniem warto zwrócić uwagę na możliwość dostosowania oferty do własnych potrzeb (np, zmiany w menu), ogólny kontakt z obsługą (moim zdaniem, jeśli już na początku trudno się dogadać, to potem będzie tylko gorzej 😉) i wygląd, bo potem będziesz to oglądać na zdjęciach 😉 Ja też patrzyłam na cenę i na to, jakie dodatkowe usługi oferuje sala. Zależało mi na tym, żeby jak najwięcej spraw móc zostawić w ich rękach. "Moja sala" ogarnie miejsce na ceremonię ślubną, kwiaty, dekoracje, była też opcja tortu.
Jakbym miała wybierać między elegancką salą a folkowym namiotem, to całym sercem biorę to drugie 😍 Ale wydaje mi się, że w takich opcjach jest też więcej do ogarnięcia, więc zależy jak bardzo chcesz się w to angażować 😉
Ja za DJ (+konferansjer) płacę 3400zł, fotograf 2100 zł (ale wiem, że to wyjątkowo niska cena).
Zostało mi 5 dni, a nawet nie mam czasu spisać rzeczy, które jeszcze powinnam ogarnąć 😁 [/quote]
Też wolałabym imprezę na dworze, ale jednak nie chcę ryzykować z pogodą. Boję się.
Zwolniła się moja upatrzona sala na 22.06.2019. O mamo! W tym tygodniu podejmujemy decyzję 😜
Yga rozumiem, my też dlatego zdecydowaliśmy się na salę, ale sam ślub będzie w altance. Chociaż wiele wskazuje na to, że pogodę będziemy mieli w piątek wymarzoną 😜 Pokazuj salę jak już się zdecydujecie!!!
Doubler ja też się go nie mogę doczekać tym bardziej, że jest pyszny 😀
Ja muszę dziś usadzić gości, właśnie się za to zabrałam i to jestm trudniejsze, niż sądziłam 😲 Macie jakieś porady co się sprawdza, kto koło kogo ma siedzieć itp? Na razie wiem tyle, że postaram się babcie posadzić dalej pod parkietu, żeby im za głośno nie było.