safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 20 września 2016 10:21
Cywilny trwa ile? Chyba nawet nie 30 minut - to krócej niż wymiana dowodu przy kolejce 😉
Desire Ja zadalam proste pytanie. Ty zaczelas gadac o pieknych salkach i szczesliwych dniach. Chociaz mnie to nie interesowalo. I nie jestem za stara na to zeby miec wlasne zdanie, ktore Ci sie nie musi podobac. A poza tym to jest watek o slubie. Nie jest napisane w regulaminie ze musze tu rzygac tecza.
Zmieniając temat: wczoraj doszły do mnie ostatnie próbki zaproszeń. Myślałam, że jak zobaczę je na żywo, to będę wiedziała, jaką decyzję podjąć, a tu klops.
Czy coś, co bardziej pasuje do klimatu sali, a poza tym podoba się bardzo mojemu narzeczonemu. Mnie też 😉 3 zdjęcie od końca: http://artcard.pl/slub_pastelove.php
W innym wątku, choć nadal pozostając w tematach ślubnych twierdzisz, że nie wolno dyktować warunków czy wywierać naciski na młodych, coby się wpisywali w utarte schematy ślubów. Chodziło o dzieciaki na weselu.
A tu wręcz skaczesz kaNie do gardła, bo nie chce się brandzlować całym tematem ślubnym, sukienkami, grajkami, kwiatkami i innymi bzdurami?
Moim zdaniem to akurat nie z kaNie, a z Ciebie hipokryzja się wylewa.
buyaka, nie mam rozdwojenia jaźni. 🙂 po prostu nie lubie zakłamania i udawania tego, kim się nie jest. 😉 😅 i nie dyktuje nikomu warunków, ale robienia czegoś przeciw sobie tym bardziej nie lubie, bo tak właśnie wyglądają wypowiedzi hypnotyze (KaNie), że wcale nie chce a musi, więc po co... wybaczcie buyaka, i hypnotyze. :kwiatek:
Scottie nie nadążam za Tobą, Ty już masz próbki zaproszeń, a my nawet jeszcze ich nie oglądaliśmy 😉 Byliśmy już za to u księdza, mamy zaklepaną godzinę i nakaz zgłoszenia się w lutym/marcu. No i mamy też barmana, z alkoholi zatem interesuje nas tylko zakup czystej 😉
Dzięki dziewczyny 🙂 Zatem decyzja zapadła, wybieramy drugie 🙂
Szalona😉, Ty za to przymierzałaś sukienki, a ja dopiero w przyszłym tygodniu wybiorę się na poszukiwania 🙂 A kiedy chcesz rozdawać zaproszenia? Ja chciałabym je rozdać na przełomie lutego i marca (i do 4 maja zrobić potwierdzenie), a na początku stycznia zamówić u producenta. Niech leżą i czekają 🙂 Od razu zamówię też księgę gości, bo chciałabym, żeby była w podobnym stylu. A ksiądz kazał Wam się zgłosić w lutym/marcu już z dokumentami z USC? Przyznam, że ja trochę nie ogarniam tych spraw kościelno- cywilnych i nie wiem kiedy i gdzie się zgłosić.
Scottie zaproszenia będziemy chcieli rozdać na początku marca, pójdzie szybko bo goście praktycznie wszyscy w najbliższej okolicy. Poza tym i tak wszyscy już datę znają i mają zapowiedziane że mają sobie ten weekend zarezerwować 😉 Potwierdzenie obecności chcemy też na początku maja, bo na dwa tygodnie przed musimy podać liczbę gości. Ksiądz kazał przyjść tak jak napisałaś, z dokumentami USC i świadectwami chrztu. Po nowym roku trzeba będzie też ogarnąć nauki 😉
Trochę nie wierzę, ale dołączam już prawie pełnoprawnie do wątku. 😅 Mam pytanie dotyczące obrączek, jak to jest z próbą złota, najniższa (333) wystarczy? Czy lepiej jednak pójść troszkę wyżej (585)?
Nie znam się aż tak, mówili mi bardziej o jakości. bo nasze obraczki nie są za delikatne. A mówili mi u jubilera, że im więcej złota tym bardziej trwałe, dluzej ładnie wygląda itd
Trochę nie wierzę, ale dołączam już prawie pełnoprawnie do wątku. 😅 Mam pytanie dotyczące obrączek, jak to jest z próbą złota, najniższa (333) wystarczy? Czy lepiej jednak pójść troszkę wyżej (585)?
To już lepiej tytanowe, czy coś... Czytałam kiedyś o próbach złota i ta najniższa jest naprawdę nic nie warta 😉
emptyline, gratuluję 🙂 Ja mam obrączkę od pierścionka zaręczynowego o próbie 585 i na taką samą się zdecydujemy jeśli chodzi o obrączki ślubne, bo nie chciałabym, żeby różniły się kolorem. W próbie 333 jest bardzo mało złota i niektórzy jubilerzy w ogóle nie uważają takich obrączek za złote. I w związku z tym, że mają małą zawartość złota są bardzo wytrzymałe (złoto jest miękkie), dla przykładu: obrączki mojej siostry próby 333 po ponad 2 latach wyglądają na nowe, a na moim pierścionku po roku noszenia non stop widać sporo zarysowań. Podsumowując: im większa próba złota, tym droższe obrączki i mniej wytrzymałe 😉
A właściwie to na którym palcu po ślubie nosi się zaręczynowy? Na tym samym, co obrączka? Bo ja mam białe złoto, a obrączki pewnie będą standardowo z żółtego i nie będą do siebie pasować...
Cricetidae, a to różnie jak pasuje. Ja nosiłam na lewej. Ale że mi paluchy zmalały i obrączka zaczęła spadać, przeniosłam na prawa rękę, jako podtrzymywacz obrączki
emptyline o! a zdradzisz dlaczego tak inaczej? Tradycja taka u Was, czy po prostu Wasz pomysł?
Ja kurcze już też zgłupiałam w temacie tych prób złota i już sami nie wiemy na jaką się zdecydować, za to już mamy swój typ obrączek, piękne i wygodne 😀 ale tym tematem bliżej też po nowym roku się zajmiemy, będą też pewnie jakieś nowe modele, może coś jeszcze nam przypadnie do gustu 😉
Nie sądziłam,że tak szybko,ale dołączam i ja.Termin wiosna 2018.Będzie kłopot ,bo jak już mówiłam ślub będzie w naszym własnym domu weselnym a my zostajemy królikami doświadczalnymi a dokładną datę będziemy w stanie określić mniej więcej pod koniec 2017,więc to może być kwiecień,czerwiec lub sierpień 😁 Jeżeli nie wpadniemy w międzyczasie ofkors 😎