Forum towarzyskie »

... ślub :) ...

Na tegoroczną Rudawkę kupiłam namiot za szalone 40 zł - przerwał całonocny deszcz, nie odpłynął w błocie, więc polecam zakupy w Sanoku na ostatnią chwilę 😁
no dobra, to muszę zlokalizować gdzieś swój (gdzie to może trochę potrwać, więc może już zacznę. :cool🙂
mundialowa
Zakupy na ostatnią chwilę to nie dla mnie, mam skłonności do panikowania, więc lubię jak wszystko jest dopięte na ostatni guzik i przygotowane z wyprzedzeniem 😉
Na tegoroczną Rudawkę kupiłam namiot za szalone 40 zł - przerwał całonocny deszcz, nie odpłynął w błocie, więc polecam zakupy w Sanoku na ostatnią chwilę 😁

ja myślę, że trzeba zarezerwować domek na Kopalnictwie po prostu
mundialowa też chcę zobaczyć, poka, poka  😁 mogę ?  😁
Co do druhen na Podkarpaciu- lat temu naście zostałam zaproszona na wesele w głębi Bieszczad w charakterze druhny do kuzynki i kuzyna (oboje byli moją rodziną, jedno ze strony babci drugie dziadka), których chyba wcześniej nie widziałam na oczy, a przynajmniej nie kojarzyłam. Wesele było w domu i namiocie przy domu, w Poniedziałek Wielkanocny, par drużbów było 5 czy 6 i jednym z naszych zadań była pomoc przu obsłudze gości- podawanie dań itp. Taka po prostu kiedyś była tradycyjna funkcja drużbów na wsiach 😲. Wspominam to wesele bardzo ciepło, młodzi okazali się przesympatyczni, miałam niewidzianego wcześniej mega przystojnego, dobrze tańczącego drużbanta  😜 (oczywiście także był moim kuzynem...) i pierwszy raz w życiu byłam na takiej imprezie w szpilkach- od tamtej pory nie umiem tańczyć w innych butach 😁. A jakie poprawiny były!
Dodo, namioty mają klimat! 😉

subaru2009, dawaj maila na PW 😀
Cricetidae
Na dobrą sprawę to nie jest żaden wielki problem, chociaż jest małe "ale".
Nie wiem jak Tobie, ale mnie bardzo by przeszkadzały późniejsze złośliwe komentarze sugerujące, że na kimś się wzorowałam, jakbym nie miała własnych pomysłów (a mam ich sto tysięcy na minutę). Nie wiem jak to napisać, żeby nie zostać źle zrozumianą...

Ja i tak zrobię po swojemu, niezależnie od głupich komentarzy, ale bardzo ich nie lubię, moim zdaniem są mocno nie na miejscu.

U mnie zawsze słyszę jakieś złośliwe komentarze, cokolwiek by się nie działo. Ludzie jak chcą to zawsze, ale to zawsze znajdą powód do złośliwości, więc ja się akurat tym nie przejmuję.
Ja Cię doskonale rozumiem, ale uważam, że i tak trzeba robić po swojemu, a komentarze będą zawsze 😉
no to sie dopisuje na przyszloroczny lipiec 🙂

cywilny slub wzielismy w kwietniu tego roku w mini rodzinnym gronie, ale pomyslelismy czemu by nie zrobic imprezy dla obu rodzin,przyjaciol, znajomych i poczuc sie przez chwile jak para z bajki 🙂 no i robimy!

mam pytanie, pewnie dosc niemadre, ale nigdy w zyciu nie bylam w PL na weselu z okraglymi stolami (tu w Belgii owszem, ale to calkiem inaczej wyglada). konkretnie zastanawiam sie nad ustawieniem potraw na takim stole- czy stawia sie je tak jak na tradycyjnym stole tylko na mniejszych polmiskach itd, czy raczej kelnerzy kraza non stop i dokladaja "moze jeszcze kawaleczek, a moze to, a moze tamto?"

no tak jakos nie wiem z ktorej strony to ugryzc 🙂
Lalena, byłam na jedym takim weselu z okrągłymi stołami. Na każdym stole było wszystko to, co niezbędne dla siedzących 8 osób. Nie było potraw serwowanych. Ale oczywiście kelnerzy spisywali się na medal i niczego nie brakowało, donosili wszystko na bieżąco.
a może coś na zasadzie szwedzkiego stołu ? Ktoś tu kiedyś pisał o takim rozwiązaniu, że dania ciepłe były w podgrzewaczach jako szwedzki stół
Lalena ja byłam na 3 weselach z okrągłymi stołami i na każdym było tak jak pisze Opolanka - cały zestaw potraw - i to niezależnie od liczby osób (bo te stoły mogą być różnej wielkości od kilku do kilkunastu osób).

Moje boje:
Umowa z fotografem podpisana. Spotkaliśmy się i jest dokładnie tak fajny jak zapamiętałam!  😅
W poniedziałek DJ i trzeba się wziąć za zamawianie zaproszeń.  😀
JAkiego foto wzięliście ? 🙂
subaru CKStudio (FB, stronka). Od kiedy poznałam go na weselu znajomych w zeszłym roku, wiedziałam, że chcę żeby robił zdjęcia na moim ślubie.  😀 Jeżeli nie masz jeszcze nikogo na oku to z całego serca polecam. 😉
ok dzięki 🙂
Grafi
Świetne zdjęcia 😀
Gratuluję wyboru 🙂
Takie ostrzeżenie- uwaga na zespół Blue Art.
Na pocieszenie humoru   😂
subaru, luuuz. Kwota wolna od podatku to troche mniej niż 4 tys. A kogo teraz stać na takie drogie pierścionki  😁
Lalena ja dość długo ogarniałam od kuchni wesela  😀 przy opcji okrągłe stoły miałaś podane przystawki ( wędliny, owoce, sałatki , napoje itd. ) gorące posiłki były przynoszone na bieżąco. Słodkości, kawa i herbata były na oddzielnym bufecie gdzie każdy mógł sobie podejść i wziąć na no ma ochotę. Dodatkowo wedle życzenia był wiejski stół, na którym serwowane były wędliny i inne wyroby własnej produkcji oraz oddzielny bufet z alkoholem - również do dyspozycji gości. Kelnerzy donoszą na stoły to co się kończy. Tak samo wymiana zastawy.
subaru2009
Poprawiłaś mi humor z rana 😁
subaru2009, świetne! 😁
Pauli dziękuję, cieszę się, że nie tylko mi się podobają! Ale też tak jak chyba wcześniej wspominałam to tylko połowa "fajności" tego fotografa bo przede wszystkim to jest świetnym człowiekiem (widziałam go dwa razy ale już po pierwszym byłam o tym przekonana 😁 ) a na weselu u znajomych nie było go w ogóle widać, robi zdjęcia gdzieś z boku, żeby ludzie byli naturalni (a przy mnie to jedyna opcja  😂 ).

subaru  wtf 😂
Grafi A to nie powinno to tak wyglądać u każdego fotografa na weselu? Nie wyobrażam sobie zrobić reportażu 'pozowanego'. 😉 To traci cały urok.
Ja się o mało nie zabiłam lecąc płacić ten podatek  😂 chociaż ustaliliśmy (prawie  :hihi🙂, że go wyżebrałam  😂 od żebractwa nie ma podatku  😎
bianca prawda, że tak powinno być ale bywa różnie. 😉

Umowa z DJem podpisana! Też jestem bardzo zadowolona z wyboru, nie będzie żadnego disco-polo (naprawdę żadnego, byłam u niego na weselu i właśnie to mi zapadło w pamięć a dzisiaj na spotkaniu potwierdził, że on po prostu takich rzeczy nie puszcza i już, jeżeli para młoda chce disco-polo, to musi zatrudnić kogoś innego). 😉 Teraz element kluczowy to jest wyciągnięcie urzędnika z usc. Zobaczymy jak to wyjdzie, podobno w przyszłym roku ma być z tym łatwiej ale za to kwota skacze do góry 20-krotnie...
subaru2009, jak będziesz szukać fotografa daj znać 😉 Mamy tu kilku wartych uwagi 😉
JARA mam 4 ;D, tzn. dwie się już zgodziły, kolejna dwójka jeszcze nieświadoma 😀, ale to zostaną wtajemniczeni i poproszeni ;D , jak się zgodzą - fajnie, jak nie - trudno ;D, także dziękuję  :kwiatek:
Grafi
Będę bacznie śledziła Twoje starania, jeśli chodzi o urzędnika, bo sama jestem żywo zainteresowana tematem.
Zabieracie się za formalności już, czy czekacie do stycznia?
Orientujesz się może jakiego rzędu kwoty wchodzą w grę?
Pauli myślałam, że będzie można to załatwić później ale uświadomiłam sobie, że bez tego nie wiem co wpisać na zaproszeniu.  😁 Dlatego na dniach mój D ma dzwonić do usc w Trzebnicy (bo niestety Psary nie podchodzą już pod Wrocław - a szkoda bo urzędnik we wrocławskim usc jest genialny i nie robi żadnych problemów) i się dowiedzieć jak wygląda sytuacja. Odnośnie ceny to gdzieś usłyszałam, że może to być nawet 1500zł ale za nic nie pamiętam od kogo i nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia tych słów. Chociaż sam urzędnik przyznał, że może to być zaporowa kwota.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się