Forum towarzyskie »

... ślub :) ...

W sobotę byłam na weselu z"pomarańczowymi" dodatkami. Ładnie, ale rzeczywiście jesiennie. Wiosna to dla mnie jednak takie bardziej soczyste kolory - zielenie, różne odcienie niebieskiego, czerwień maków.
to może w sumie mix kolorów? to wcale nie musi być takie złe. 🙂 jeden koniec sali niech się zaczyna w kolorach żółci/czerwieni i przechodzi potem płynnie w niebieskości i fiolety. 😉

a u Ciebie....
Super ta tęcza 😀
Ale u siebie chciałabym się ograniczyć maksymalnie 2-3 kolorów.

Chyba jednak będę mało oryginalna i pójdę w ten kobaltowy, rozważam jeszcze kwestię słoneczników jako uzupełnienia całości.
Fioletowy z pogrzebem ? 😀 A czemu to ? Pierwszy raz się spotykam, żeby komuś fioletowy kojarzył się z pogrzebem 😀
Na weselach na których byłam, raczej nie było zabaw typowo oczepinowych. Po prostu było powiedziane, że za tyle i tyle, będą oczepiny - rzucanie welonem i wsio :P Chociaż chyba ostatnio była zabawa, że wszyscy stali w kole i po kole wędrował worek z ciuchami (jakieś takie śmieszne ciuszki), losowało się, zkładało i potem był wspólny taniec i zdjęcie w tych ciuchach ;D
Dla mnie także fiolet to kolor pogrzebowy 😁
ale jak ?! czemu 😀 jakoś tak Wam się kojarzy czy cuś ? ;D
W moich stronach wywodzi się to z obrzędów Wielkanocnych - przed Wielką Niedzielą księża mają te swoje stroje fioletowe, ogólnie w kościołach dużo fioletu w tym czasie 😉
Co prawda na co dzień mi to nie przeszkadza i fiolet, zwłaszcza w takiej ładnej, żywej śliwce uwielbiam, ale na dzień taki, jak ślub nie chciałabym go na swojej sali - pewnie wszystkie babcie i ciotki psioczyłyby o pechu, złych wróżbach i innych takich 😁
Fiolet to kolor adwentu,więc co kto lubi 😉

Ja przed ślubem oglądałam sporo zdjeć amerykańskich a tam dużo robią w kombinacji popielaty-żółty, no i sie w tych kolorach zakochałam  🙂 u nas właśnie te dwa kolory to był motyw przewodni... Ale żółć tez pięknie z granatem sie komponuje (i słoneczniki by pasowały).... Wygoogluj sobie rożne kolory na weselach to zobaczysz co ci sie spodoba...
A może to ja coś pokręciłam z obrzędami religijnymi? 🤔 😁 Przed Wielkanocą nie ma fioletu w kościołach? 😀

Wyszło, jaki katolik ze mnie... 😡
No ok, to ja rezygnuje z fioletu  😁
subaru2009, przecież Ty takich skojarzeń nie masz, to czemu masz rezygnować? 😉 Ja wiem, że decydując się na fiolet skazałabym się na jojczenie mamy, ciotek i babci, choć nie mówię, że nie zrobiłabym im na przekór i jednak wybrała fiolet 😀
mundialowa
U mnie pewnie byłoby podobnie 😉
Poza tym, mnie kojarzy się ten kolor jednoznacznie i nie byłabym w stanie przekonać się do takich dekoracji, mimo że fiolet sam w sobie bardzo lubię.

carmina
Ile ja już różnych zdjęć i propozycji przekopałam.
Sprawdziłam chyba wszelkie dostępne kombinacje i nie robię ostatnio nic innego, tylko poszukuję inspiracji.
Najgorsze jest to, że mój, z natury uparty, mężczyzna wbił sobie do głowy niebieski z żółtym i o żadnym innym kolorze nie chce nawet słyszeć 🙄  
A zieleń? Takie zielone jabłuszko?

Fiolet jest fajny, ma tyle odcieni, że można wybierać i przebierać, żeby nie było pogrzebowo
safie
Właśnie taka soczysta, jasna zieleń też chodziła mi po głowie 😉
Tylko nie jestem pewna, czy Piotrkowi byłoby do twarzy z zieloną muchą lub krawatem...

Oj, nie ułatwiacie mi zadania 😁
Prawda jest taka, że mnie się obłędnie podoba połączenie słoneczników z turkusem  😁
Pauli, do wyczekiwanego przez nas dnia przymiarki sukni możesz kombinować z kolorami do woli - może szybciej zleci 😀
Chyba jednak taki zestaw kolorów jest najbliższy mojemu sercu 😉

mundialowa
Gdyby to oczekiwanie chciało choć odrobinę szybciej mijać 😉
Piękny zestaw! 😍 Ostatnio miałam okazję oglądać zdjęcia z wesela, gdzie kolorem przewodnim miał być turkus... chyba. W mojej ocenie nie był przewodni, a przytłaczający, turkusowy też nie był, a raczej błękitny 😁
Mi się jeszcze koncepcja ze 100 razy zmieni  😁 Mój M był przed chwilą u mnie , pytam się go
- 'Dlaczego fiolet uznawany jest za kolor pogrzebowy` ?
- "No wiesz, jak człowiek umiera to się robi fioletowy"
😁
no jakie to proste i oczywiste!  😂 genialne. 😀

Pauli, piękne to połączenie kolorów!  😜
A ja tu z jakimiś religijnymi tradycjami wypadłam, jak to takie proste jest 😁
Na najprostsze rozwiązania tak trudno wpaść 😁

A widzicie? Niby zestawienie banalne, ale nie można odmówić mu urody 😉

a kto jeszcze oprócz Pauli i Grafi 😉 w 2015 ?
a kto jeszcze oprócz Pauli i Grafi 😉 w 2015 ?

Subaru - sorry ze pytam - ale cos mi świta - czysty jesteś Świadkiem Jehowy? Jak,wyglada taki slub i wesele?
nie 🙂 ja nie jestem  z Jehowy :P ( z całym szacunkiem dla nich, podziwiam ich za odwagę ... ) Ja jestem z Zielonoświątkowych. Cóż ... jak u nas wygląda .. to zależy od podejścia Czy Kościół Zielonośw. (KZ) czy Chrześcijańska Wspólnota Zielonośw. (ChWZ). Byłam i na tych i na tych. Ogólnie różnica jest w podejściu - KZ jest bardziej liberalny niż ChWZ. Ja wychowana byłam w ChWZ bardziej koserwatywnym ,ale z racji że we Wro długo nie było ChWZ (teraz powstaje), to chodzę do KZ`tu.
Jeśli chodzi o wesela z ChWZtu, to było różnie. Zależało od temperamentu młodych. W każdym razie wspólne było to, że wesele było bez % i bez tańców. I tu zależało od temperamentu i upodobań. Może być gorzej jak stypa (ostatnio babcia na takim była  😁 ) lub młodzi zapewniali dużo atrakcji typu konkursy dla młodych oraz dla gości. I chyba na tym właśnie bawiłam się najlepiej, gdzie czas był urozmaicony.
KZ`towskie - na tych bywałam częściej (szczególnie ostatnie 2 lata). I tu też dużo zależy. Są KZty bardziej liberalne i bardziej konserwatywne.
Bardziej liberalne (przeważyły na których byłam , bo było to 99 %): Były tańce + wino lub same tańce (wiadomo, w tym jakieś tam konkursy etc). Na ostatnim jakim byłam to właśnie taki bardziej konserwatywny KZ i ... porażka .. 😵 chyba jeszcze tak szybko się nie zwinęłam z wesela. Podejście to wiedziałam : bez tańców i bez % - to żaden problem. Ale program był tak tragiczny, że no szybko uciekłam ...  😁
Same zaślubiny są chyba podobne tu i tu (KZ, ChWZ a RK tzn jeśli chodzi o kazanie) .
Jeśli chodzi o wesela to głównie tego typu różnice widzę .
Jeśli chodzi o moje zdanie, jeśli jest Wodzirej (na jednym był) to w zasadzie na parkiecie nie było miejsca, kiedy tylko Wodzirej miał przerwę - parkiet pustoszał. Gdzie nie było Wodzireja to bywało różnie. Jakoś zauważyłam, że jeśli jest dobry program to i bez tańców i % można mieć udane weselicho.

Ogólnie mój tata (niepraktykujący katolik :]) będąc na weselach RK i ChWZ (na KZ nie był) stwierdził, że moje wesele będzie bez % (z resztą takie samo zdanie mam ja i mój M).
subaru, rozwiniesz skrót ChWZt? bo mi google nic nie wypluwa  :kwiatek:
rozwinęłam 😉 tzn edytowałam, bo jak przeczytałam to faktycznie nie rozwinęłam :P
Ja lipiec 2015 😉 4 dokladnie 😉
Pauli skoro faktycznie te kolory do ciebie "mówią"  😁 to bierz! Wyglądają świetnie i dzięki temu żółtemu nie jest to takie oklepane. 🙂 Jeśli chodzi o zabawy to teraz faktycznie coraz mniej jest tych (z mojego punktu widzenia) okropnych typu właśnie przekładanie jajka. Teraz na weselu była fajna zabawa "Quiz muzyczny", trzeba było rozpoznać serial po piosence. Bardzo często są jakieś krzesełkowe z historią i bieganiem, taneczne (typu taniec z zastyganiem albo taki taniec, że później trzeba ten sam fragment odwzorować leżąc na kocu 😀 ). Dla samej młodej pary chyba najbardziej popularne są pytania (typu: kto będzie zmywał? itp) gdzie młodzi się nie widzą i odpowiadają podnosząc np but (mają swój i partnera). Dużo tego jest. 🙂

subaru normalne wesele, w tym hotelu jest sala do max 90 osób 🙂 (właśnie podpisaliśmy umowę  😅 ) Pani Manager wydaje się być bezproblemowa, już ją lubimy. 😉

A co do kolorów to też bardzo chciałam jakiś zdecydowany (najlepiej tęczę i to na sukience/pod sukienką!) ale raz, że teraz to już nie nowość  😁 a dwa, że w zimie takie żywe kolory mniej pasują, więc chyba będzie spokojnie. Teraz celuję w coś takiego:

Grafi to czekam na relacje 😀  kolor błękit z szyszkami ..mm  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się