Ciekawostki z Glamour 🙂 1)25 lat ma przećietnie panna młoda w Polsce 🙂 2) Jeszcze 10 lat temu miała 23 lata. 3) 44% małżeństw powstaje w przedziale 25-29 4)Lilczba rozwodów w Polsce rośnie. Na cztery pary które właśnie brały slub, przypada jedna para rozwodników. 🙂
Jak ze wszystkim :/ My jeszcze mamy studio fotograficzne w rodzinie (teść kuzyna mojego P), więc jeszcze u nich podpytamy, choć nie ukrywam - oglądaliśmy ich galerię i zdjęcia skrajne: niektóre bardzo ładne, niektóre mocno słabe. Ech.
edit :
PS1 kwestia "techniczna", ubraniowa. Do sukni ślubnej raczej białe rajstopy/ pończochy, tak?
PS2 poprosiłam tatę, żeby poprowadził mnie do ołtarza. Tata wciąż mocno przeżywa cały ten ślub, więc wolałam go wcześnie poprosić. Jeju, jaki wzruszony, zaczął nawijać z prędkością światła, chyba, żeby ukryć wzruszenie. Nie wiem, mam stracha, że wszyscy będą ryczeć :p
maleństwo, mnie doradzono cieliste. Tak samo jak odradzono mi białą bieliznę i założenie cielistej (chyba, że masz śnieżnobiałą suknię, ja miałam złamaną biel i ta moja stylistka powiedziała, że białe może wyleźć, przebić itp i będzie głupio. ) Tak samo doradziła mi, żeby się przyzwyczaić do stanika, który miałam na ślubie (tzn nie zakładać świeżynki prosto ze sklepu)
Co do fotografa, to ja podlapalam takiego mlodego, zdolnego gimnazjaliste i za sesje zaplacilismy cale 700 zl wraz z wywolaniem 40 odbitek (plener plus slub). Album zrobilam sobie sama 🙂😉)
Ja kupowalam nowa bielizne i faktycznie nosilam stanik ze dwa razy przed slubem, zeby sie ulezal. I rajstopy tez mialam cieliste- i tak ich nie widac spod kiecki!
pończochy miałam białe (suknia śmietanka), grało ładnie z suknią... co do bielizny, to dół też śmietanka, bardziej niż białe i tak nic by widać nie było, a na górze tylko taki biustonosz silikonowy:
o takie coś:
miałam gorset, żadnych ramiączek, więc coś trzeba było założyć pod spód, ten sprawdził się idealnie i szybko do niego przywykłam, więc polecam 🙂
maleństwo, ja ryczę na ślubach/komuniach/rocznicach u wszystkich znajomych/rodziny, więc nawet nie wyobrażam sobie co zrobię na własnym ślubie 😀 Moja mam to już w ogóle, wzrusza ją totalnie wszystko w tym stylu 🙂 Ale twój tata musiał być dumny! Ach ach!
Dzionka, mi świeczki stawały na każdym ślubie (szczególnie przy Ave Maria), a u siebie... jakoś się nie rozkleiłam, w ogóle byliśmy tacy "wyluzowani", że szok hehe praktycznie zero nerwów...
ja zawsze na slubach rycze, na wlasnym tez ryczalam, znaczy w kosciele. moj m przy przysiedze tez sie zacial, ale na sile probowal trzymac fason, chodz wszyscy jego wdechy bardziej zauwazyli niz moje ryczenie 😂 jak zobaczylam zdjecia to mowie wam, miny mialam niepiekne 😁
koniara79, no proszę, może więc to nie idzie w parze 🙂 Chociaż coś czuję, że na bank się rozpłaczę jak będę mówić "Ja Karolina biorę ciebie X za mę..mę..mę.." i ryk 😉
Kurczę, ja teraz, co oglądam zdjęcia ślubne, to się popłaczę... moja mama, która mnie po prostu rozwala swoim wyluzowaniem, stwierdziła "strzelimy sobie po kieliszku czy dwóch i już nam się nie będzie chciało płakać" (dodam, ze ani ja, ani mama nie jesteśmy bardzo pijące)
A o rajstopy pytam, bo oglądam te zdjęcia i widzę, że dominują białe i jakoś tak chciałam się zorientować...
Tak z ciekawości ile kosztuje fotograf? Tak ogólnie. Więcej niż 2000 zł? Domyślam się, że cena zależy od tego co wchodzi w skład pakietu typu sesja, przygotowania, kościół, wesele i jakieś inne atrakcje.
Dokładnie- zależy co sobie wymarzysz. I dużo zależny od albumu/ów (rodzaju, ilości zdjęć etc.). Ja zaczynam biznes fotograficzny to biorę od 900zł. A więc jednak da się tanio 😀
I zdecydowanie cieszę się, że mieszkam w malej miejscowości: tu full wypas impreza weselna kosztuje max 120zł/os. Ja biorę sam obiad i kolację i płacę 60zł/os 🏇
Dokładnie- zależy co sobie wymarzysz. I dużo zależny od albumu/ów (rodzaju, ilości zdjęć etc.). Ja zaczynam biznes fotograficzny to biorę od 900zł. A więc jednak da się tanio 😀
Póki co jeszcze o niczym takim nie marzę 😉 Tak się pytałam teoretycznie a'propo tego co pisała Maleństwo. Emi- a tak w ogóle to jak to planujecie? Obiad + kolacja, a pomiędzy tańce? I tak mało Was wyszło?
Nakarzynka- o żesz 😲 Ja myślałam, że tak do 20.000 zł można się zamknąć. A to i tak wydawało się dużo. A 35! Straszne. Ale ja też myślałam, że fotograf kosztuje jakieś 1500 zł 😂
moja koleżanka robiła 2 dniowe, fakt że na 150 ludzi !!!! i wyszło im 55tys ( pewnie było by więcej ale ciasta i tort dostali gratis bo jej mąż pracuje w cukierni)
hmm, nie chce Cię dobijać ale w 20 tys się nie zamkniesz jeżeli robisz "tradycyjne" wesele wszyscy jak słyszą że coś jest "ślubne" to cena za sam fakt idzie 3x do góry, nie mówię o fotografie itp, ale bukiet, fryzjer czy makijaż
Zobaczcie, gdzie mój brat będzie miał przyjęcie weselne - ja się zakochałam w tym miejscu i już go straszę, że też tam chcę mieć 🙂 Józefów pod Warszawą.