Forum towarzyskie »

Nie tylko fotografowane, także rysowane... cz.III

abre, wygląda zachęcająco... 🙂
Pastelowy koń, miałam duuuuży problem z twarzą i nogą, wyszło mi takie zamaziaje, nic na to nie mogę poradzić🙁
ZAPRASZAM www.facebook.pl/KHRysunki

https://www.facebook.com/MiLLi256?fref=ts

a tu moje wypociny 😉
o ile można takiego linka...
nie reklamuję się czy coś...
Nigdy więcej nie będę rysować z tak małego zdjęcia...
I wrzucam kolejne: Nasza stajenna Sheila:

Agaleon,  troszke słabo widać, choć napewno świetne🙂. Mogłabym poprosić o większe zdjęcie?🙂😉

www.facebook.pl/KHRysunki <- ZAPRASZAM
Equus, Twoje rysunki sprawiają wrażenie takich miękkich! Bardzo mi się podobają  😀
A tutaj mój. 'Szału ni ma', no ale chyba zauważam postępy. Proszę o rady, co należy poprawić, nad czym pracować  :kwiatek:
Oko się małe wydaje a rysunek jeśli według Ciebie to brak szału to ja idę spalić moje rysunki bo wstyd 😉
Biczowa, oko chciałam poprawić, no ale bałam się, że zepsuje tym całość, musiałam wybierać  😁
dla mnie oko jest dobre,nie jest małe.
Tylko co to jest po prawej stronie tren biły pasek ?
Zachęcająco to wygląda, gratuluje "reżimu kreski". Tylko "kółko graniaste" strasznie irytuje.
Ostatnio tak sobie myślę: usuwać z pracy niekoniecznie to, co niedoskonałe, ale na pewno to co mocno zgrzyta.

moje pierwsze ludzie 😀
To było wyzwanie ;o jeszcze format A3 ;o
To nie jest biały pasek, to jest już tło. A jeśli chodzi o ten ciemny pasek, to jest wodza  😁
ontaria- to ucięcie konia strasznie przeszkadza, lepiej dociągnij do końca, albo zakończ luźnymi kreskami🙂
Najlepsze na ćwiczenie kreski są po prostu szybkie rysunki?
Kurcze, rysowanie nie sprawia mi już chyba takiej frajdy. Co zamówienie to zabieram się za rysunek tydzień... co zrobić z tym upierdliwym fantem ?
Wydłużyć terminy realizacji 🙂
zamówienie, A3, ołówek ze zdjęcia.

najważniejsze, że szybko i bezboleśnie. 🙂

za ubranie wybaczcie- bezczelnie mi się nie chciało 🙂

agaleon- obserwuję Twoje prace w tym wątku i jedno mi się strasznie rzuca w oczy: są szare. brak większego kontrastu, przez to trochę tracą na charakterze🙂
Equus- postępy widać 🙂 miękka kreska-podoba mi się.
Alice, przesłodki rysunek! pokaż większą wersję - może być na pw 🙂
janek15, świetne! Wmawiam sobie, że też będę tak kiedyś rysować ludzi. Zawsze jakaś motywacja😀
Ja w rysowaniu koni zauważam u siebie postęp, aczkolwiek zastanawiam się czy to nie jednorazowe. Co siądę do jakiegoś nowego rysunku, to po chwili go kończę, bo nic nie wychodzi tak jak bym chciała  😤 Mam nadzieję, że to przejściowe (;

No a co do szyi klaczy- powinnam ją zakończyć jakoś ładniej, ale nie miałam innych pomysłów...
ontaria- najlepiej jak po prostu dociągniesz do końca i szyję i ciałko źrebaka. bo jeśli tylko szyję- kompozycja leci, więc w ten sam sposób musisz postąpić ze źrebakiem🙂
ontaria, bardzo ładna praca, ale nie przewidziałaś możliwości jej oprawy 🙁, szkoda.
Zawsze trzeba zostawiać marginesy, no dobra, nie zawsze ale tu by się przydało.
No chyba najlepiej będzie jak dociągnę do końca. Dziękuję za rady, następnym razem przemyślę sprawę dokładnie zanim zacznę rysować  😉
Anaa, mowa o rybce? Bo już dawno wrzucałam. Niestety nie mam większej wersji, tzn. docelowo ma być taka, bo przy większej widać sporo niedociągnięć😉
Alice, o rybce o rybce - przesłodki jest 😉
zrobiłam zdjęcie bardzo starej pracy. bardzo starej..
Mnie teraz z kolei zaczęły bawić szybkie szkice różnych faz ruchu i zmieniającej się sylwetki konia. Stąd tez powstała ilustracja do piramidy ujezdżeniowej🙂

Alice O, to twoja piramida 🙂 Ja się w niej zakochałam od pierwszego wejrzenia  👍
Alice, na fb lata w polskiej wersji 😉
Atea, miło mi😉

m.indira, wiem, na fb wrzuciłam polską, a na DA angielską 🙂
Alice ja też sobie ją ukradłam! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się